Χαλβάς

Bαθμολογία: 4.4444
       
 
9 ψήφοι
MARA!, 26.02.07

Περιγραφή

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Χαλβάς

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλυτζανι τσαγιου λαδι
  • 2 φλυτζανια τσαγιου σιμιγδαλι
  • 4 φλυτζανια ζεστο νερο
  • 4 φλυτζανια τσαγιου ζαχαρη
  • 2 φλυτζανια τσαγιου αμυγδαλα
  • κανελα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Περιέχει: Ξηρούς καρπούς
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 0' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 25' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεσταίνετε το λαδι και ριχνετε μεσα το σιμιγδαλι. Ανακατευετε μεχρι να ξανθηνει. Το βγαζετε απο τη φωτια.
  2. Βραζετε το νερο με τα 2 φλυτζανια ζαχαρη και το ριχνετε στο σιμιγδαλι. Ανακατευετε μεχρι να πηξει.
  3. Προσθετετε και την υπολοιπη ζαχαρη και τα αμυγδαλα ανακατευετε και ειναι ετοιμος. Πασπαλιζετε με κανελα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θελετε προσθεστε και κουκουναρι.

Σχετικές συνταγές

    20 Όλα

    #
    Σχόλιο από Elefteria, 23-4-08  
    Κάτι στις αναλογίες δεν μου κάθετε, το νερό με τη ζάχαρη είναι 2 προς 1.
    1 λάδι, 2 ζάχαρη, 3 σιμιγδάλι, 4 νερό. Εμείς βάζουμε σταφίδες και γαρίφαλο.
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 23-4-08  
    Οι αναλογίες δεν είναι σωστές αν το φτιάξετε έτσι όπως λέει θα σας βγει "νερουλό" και δεν θα έχει την σωστή πυκνότητα.Η σωστή αναλογία είναι 1 λάδι, 2 σιμιγδάλι, 3 ζάχαρη, 4 νερό (φλυτζάνια).
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 23-4-08  
    Αυτό ακριβώς ήθελα να πω κι εγώ bouka_tsoukaliou.. Mariamp έχω την εντύπωση πως θα είναι υπερβολικά γλυκός ο χαλβάς. Εlefteria σίγουρα δεν είναι έτσι όπως τα γράφεις. Σιμιγδάλι βάζουμε 2 φλ. και όχι 3! Για την ακρίβεια, εγώ όταν φτιάχνω χαλβά σιμιγδαλένιο, βάζω τα εξής: 1 φλ λάδι (όχι να ξεχειλίζει από το φλυτζάνι), 2 φλ σιμιγδάλι χοντρό, 1 φλ. ζάχαρη και 1 φλ μέλι, 5 φλ νερό. Στο τέλος προσθέτω ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα και από πάνω κανελίτσα. Έχει καταπληκτική γεύση λόγω του μελιού και είναι όσο γλυκός πρέπει! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! :)
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 23-4-08  
    Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στο σιρόπι και 1/2 φλυτζάνι μέλι. Θα του δώσει μια πιο ιδιαίτερη γεύση. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα αφαιρέσετε 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 23-4-08  
    sonrisa, και εσύ δεν λες σωστά την αναλογία...Βάζεις πολύ νερό και πάλι νερουλός θα είναι .....Η σωστή αναλογία είναι αυτή που έγραψα παραπάνω...είναι η πλέον standar , κλασική αναλογία για σιμιγδαλένιο χαλβά. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει την πυκνότητα και την υφή που πρέπει.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 23-4-08  
    Τι να σου πω.. εγώ αυτή την συνταγή φτιάχνω και μου γίνεται τέλειος και σε γεύση και πυκνότητα και σε υφή..Την ξέρω την κανονική αναλογία και την έχω δοκιμάσει-δε μου πολυάρεσε έτσι-, αλλά προτιμώ αυτή που κάνω.
    #
    Σχόλιο από MARA!, 23-4-08  
    Παιδια η συνταγη ειναι ετσι. ισως ειναι λιγο γλυκια το παραδεχομαι!αλλα περι ορεξεως...κολοκυθοπιτα!αυτα ειναι γουστα!
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 22-7-08  
    Εγώ βάζω, 1 κούπα Χονδρό και 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι, 3 κούπες ζάχαρη και 4 νερό. Επίσης την ώρα που ετοιμάζω το σιρόπι ρίχνω μέσα ένα ξύλο κανέλλα μερικά μοσχοκάρφια και τη φλούδα απο ένα πορτοκάλι (για άρωμα), όταν δε, ρίχνω το σιρόπι στο σιμιγδάλι προσθέτω και αρκετή κανέλλα συγχρόνως.....τα αμύγδαλα ή τα καρύδια ή κουκουνάρι τα καβουρντίζω μαζί με το σιμιγδάλι στην αρχή....άλλα όπως λέει και η ...."περι ορέξεως κολοκυθόπιτα"....
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 22-7-08  
    ....Συγνώμη...."όπως λέει και η Mariamp"...
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 27-1-09  
    Πολύ ωραίος χαλβάς! Μόλις τον έφτιαξα και είναι πολύ νόστιμος! Μόνο που εγώ στο χαλβά προσθέτω το σιρόπι με το μάτι πάντα, για να έρθει στις αναλογίες που θέλω.
    #
    Σχόλιο από golfo, 14-9-09  
    ΜΑΡΑ ελπιζω να σου αρεσουν οι φωτο!
    εγω στο νερο βαζω και μια κουταλια μεγαλη μελι δινει ωραιο αρωμα,και μια βανιλετα,και καρυδια.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από mamali, 8-9-10  
    Ναι & εγω το σιρόπι το κάνω 3 ζάχαρη 4 νερό,μόνο επειδή το θέλω πιο γλυκό έτσι;Η κανονική συνταγή είναι 2 ζάχαρη 2 νερό,τουλάχιστον εγω έτσι την παρέλαβα απο τη γιαγιάκα μου η οποία καθ'ότι Χιώτισσα έβαζε μέσα & κοπανισμένη μαστίχα.Δοκιμάστε το δίνει υπέροχο άρωμα!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 10-1-11  
    Κλασσική αγαπημένη γεύση!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΟΠΙΔΙΟΝ, 2-3-11  
    η κλασσικη αναλογια του χαλβα ειναι 1,2,3,4,... το ειχε πει και ο Μαμαλακης σε εκπομπη του... τωρα αναλογα κατα ποσο γλυκο το θες βαζεις παραπανω ζαχαρη..παντως ειναι 1 λαδι, 2 σιμιγδαλι, 3 ζαχαρη, 4 νερο...
    #
    Σχόλιο από Σαμπρίνα, 26-3-11  
    Καλησπέρα και από μένα.Εγώ μόλις την έφτιαξα τη συνταγή. Οι αναλωγίες μου βγήκαν εντάξει. Το μόνο που με χάλασε είναι η ζάχαρη που προσθέτεις στο τέλος. Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να έλιωνε μαζί με το νερο όλη μαζι. Την καταλαβένω στο στόμα.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 26-3-11  
    Συμφωνώ με τα πιο πάνω κορίτσια, οι σωστές αναλογίες είναι 1, 2, 3, 4.Και ένα μυστικό: για να μη πιτσιλάει όταν ρίχνετε το σιρόπι, απλά δεν το βράζετε πριν.Αφού καβουρντίσετε το σιμιγδάλι, ρίχνετε τη ζάχαρη και το κρύο νερό.Και ανακατεύεε.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 16-11-11  
    Αγαπημένη γεύση . 1 2 3 4 λέει πάντα και η πεθερά μου.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 2-5-12  
    τελειος
    #
    Σχόλιο από manoula, 3-8-12  
    ΑΚΡΙΒΩΣ με αυτα τα υλικα τον εφτιαχνε η μανιατισσα η μανα μου, απλα ΤΕΛΕΙΟΣ!!!


    #
    Σχόλιο από Ερρεικη, 26-12-13  
    Τελειος χαλβας!!!

    20 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Elefteria, 23-4-08  
    Κάτι στις αναλογίες δεν μου κάθετε, το νερό με τη ζάχαρη είναι 2 προς 1.
    1 λάδι, 2 ζάχαρη, 3 σιμιγδάλι, 4 νερό. Εμείς βάζουμε σταφίδες και γαρίφαλο.
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 23-4-08  
    Οι αναλογίες δεν είναι σωστές αν το φτιάξετε έτσι όπως λέει θα σας βγει "νερουλό" και δεν θα έχει την σωστή πυκνότητα.Η σωστή αναλογία είναι 1 λάδι, 2 σιμιγδάλι, 3 ζάχαρη, 4 νερό (φλυτζάνια).
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 23-4-08  
    Αυτό ακριβώς ήθελα να πω κι εγώ bouka_tsoukaliou.. Mariamp έχω την εντύπωση πως θα είναι υπερβολικά γλυκός ο χαλβάς. Εlefteria σίγουρα δεν είναι έτσι όπως τα γράφεις. Σιμιγδάλι βάζουμε 2 φλ. και όχι 3! Για την ακρίβεια, εγώ όταν φτιάχνω χαλβά σιμιγδαλένιο, βάζω τα εξής: 1 φλ λάδι (όχι να ξεχειλίζει από το φλυτζάνι), 2 φλ σιμιγδάλι χοντρό, 1 φλ. ζάχαρη και 1 φλ μέλι, 5 φλ νερό. Στο τέλος προσθέτω ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα και από πάνω κανελίτσα. Έχει καταπληκτική γεύση λόγω του μελιού και είναι όσο γλυκός πρέπει! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! :)
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 23-4-08  
    Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στο σιρόπι και 1/2 φλυτζάνι μέλι. Θα του δώσει μια πιο ιδιαίτερη γεύση. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα αφαιρέσετε 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 23-4-08  
    sonrisa, και εσύ δεν λες σωστά την αναλογία...Βάζεις πολύ νερό και πάλι νερουλός θα είναι .....Η σωστή αναλογία είναι αυτή που έγραψα παραπάνω...είναι η πλέον standar , κλασική αναλογία για σιμιγδαλένιο χαλβά. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει την πυκνότητα και την υφή που πρέπει.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 23-4-08  
    Τι να σου πω.. εγώ αυτή την συνταγή φτιάχνω και μου γίνεται τέλειος και σε γεύση και πυκνότητα και σε υφή..Την ξέρω την κανονική αναλογία και την έχω δοκιμάσει-δε μου πολυάρεσε έτσι-, αλλά προτιμώ αυτή που κάνω.
    #
    Σχόλιο από MARA!, 23-4-08  
    Παιδια η συνταγη ειναι ετσι. ισως ειναι λιγο γλυκια το παραδεχομαι!αλλα περι ορεξεως...κολοκυθοπιτα!αυτα ειναι γουστα!
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 22-7-08  
    Εγώ βάζω, 1 κούπα Χονδρό και 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι, 3 κούπες ζάχαρη και 4 νερό. Επίσης την ώρα που ετοιμάζω το σιρόπι ρίχνω μέσα ένα ξύλο κανέλλα μερικά μοσχοκάρφια και τη φλούδα απο ένα πορτοκάλι (για άρωμα), όταν δε, ρίχνω το σιρόπι στο σιμιγδάλι προσθέτω και αρκετή κανέλλα συγχρόνως.....τα αμύγδαλα ή τα καρύδια ή κουκουνάρι τα καβουρντίζω μαζί με το σιμιγδάλι στην αρχή....άλλα όπως λέει και η ...."περι ορέξεως κολοκυθόπιτα"....
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 22-7-08  
    ....Συγνώμη...."όπως λέει και η Mariamp"...
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 27-1-09  
    Πολύ ωραίος χαλβάς! Μόλις τον έφτιαξα και είναι πολύ νόστιμος! Μόνο που εγώ στο χαλβά προσθέτω το σιρόπι με το μάτι πάντα, για να έρθει στις αναλογίες που θέλω.
    #
    Σχόλιο από golfo, 14-9-09  
    ΜΑΡΑ ελπιζω να σου αρεσουν οι φωτο!
    εγω στο νερο βαζω και μια κουταλια μεγαλη μελι δινει ωραιο αρωμα,και μια βανιλετα,και καρυδια.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από mamali, 8-9-10  
    Ναι & εγω το σιρόπι το κάνω 3 ζάχαρη 4 νερό,μόνο επειδή το θέλω πιο γλυκό έτσι;Η κανονική συνταγή είναι 2 ζάχαρη 2 νερό,τουλάχιστον εγω έτσι την παρέλαβα απο τη γιαγιάκα μου η οποία καθ'ότι Χιώτισσα έβαζε μέσα & κοπανισμένη μαστίχα.Δοκιμάστε το δίνει υπέροχο άρωμα!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 10-1-11  
    Κλασσική αγαπημένη γεύση!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΟΠΙΔΙΟΝ, 2-3-11  
    η κλασσικη αναλογια του χαλβα ειναι 1,2,3,4,... το ειχε πει και ο Μαμαλακης σε εκπομπη του... τωρα αναλογα κατα ποσο γλυκο το θες βαζεις παραπανω ζαχαρη..παντως ειναι 1 λαδι, 2 σιμιγδαλι, 3 ζαχαρη, 4 νερο...
    #
    Σχόλιο από Σαμπρίνα, 26-3-11  
    Καλησπέρα και από μένα.Εγώ μόλις την έφτιαξα τη συνταγή. Οι αναλωγίες μου βγήκαν εντάξει. Το μόνο που με χάλασε είναι η ζάχαρη που προσθέτεις στο τέλος. Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να έλιωνε μαζί με το νερο όλη μαζι. Την καταλαβένω στο στόμα.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 26-3-11  
    Συμφωνώ με τα πιο πάνω κορίτσια, οι σωστές αναλογίες είναι 1, 2, 3, 4.Και ένα μυστικό: για να μη πιτσιλάει όταν ρίχνετε το σιρόπι, απλά δεν το βράζετε πριν.Αφού καβουρντίσετε το σιμιγδάλι, ρίχνετε τη ζάχαρη και το κρύο νερό.Και ανακατεύεε.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 16-11-11  
    Αγαπημένη γεύση . 1 2 3 4 λέει πάντα και η πεθερά μου.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 2-5-12  
    τελειος
    #
    Σχόλιο από manoula, 3-8-12  
    ΑΚΡΙΒΩΣ με αυτα τα υλικα τον εφτιαχνε η μανιατισσα η μανα μου, απλα ΤΕΛΕΙΟΣ!!!


    #
    Σχόλιο από Ερρεικη, 26-12-13  
    Τελειος χαλβας!!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
    Η Καθαρά Δευτέρα είναι ταυτισμένη με τα Κούλουμ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    τα γλυκα μας
    Ένα βιβλίο 105 αγαπημένων συνταγών, του/της πινεζα
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 65 αγαπημένων συνταγών, του/της eliza04
    ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Glyka
    Ένα βιβλίο 453 αγαπημένων συνταγών, του/της Antri mic
    kremes-poutinges-
    Ένα βιβλίο 97 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64