Χανιώτικος μπακαλιάρος με μπάμιες στον φούρνο
Υλικά
-
1 κιλο μπακαλιαρο παστο
-
1 κιλο μπαμιες
-
5 μετριες ωριμες τοματες
-
2 κρεμμυδια
-
1 φλιτζανι λαδι
-
αλατι, πιπερι.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοβουμε σε κομματια τον μπακαλιαροκαι τον ξαρμυριζουμε απο βραδις, αλλαζοντας το νερο 3-4 φορες.
-
2
Τσιγαριζουμε τα ψιλοκομμενα κρεμμυδια και τις καθαρισμενες μπαμιες και προσθετουμε διαδοχικα νερο.
-
3
Ρίχνουμε τις τριμμενες τοματες και το αλατοπιπερο και αφηνουμε να βρασουν για 15-20 λεπτα.
-
4
Κατοπιν τα τοποθετουμε σε ενα ταψι βαζουμε τα κομματια του μπακαλιαρου απο πανω και ψηνουμε το φαγητο μας σε προθερμασμενο φουρνο για 20 λεπτα στους 180 βαθμους.
Σχόλια (9)