Χαρουπομπαλίτσες με ινδοκάρυδο
Νοστιμότατες μπαλίτσες με γεύση σοκολάτας αλλά χωρίς λιπαρά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την πήρα από ένα γερμανικό πακέτο χαρουπόσκονης αλλά την τροποποίησα.... Εκεί χρησιμοποιείς 180 γρ. βούτυρο αντί για τυρί και συνιστάται όχι ως μπαλίτσες αλλά ως γέμιση για τούρτες ή επικάλυψη για κρέπες, βάφλες κτλ. Εγώ έχω χρησιμοποιήσει τη δική μου version ως γέμιση και επικάλυψη σε κέικ και ήταν πολύ καλή...
Υλικά
-
200 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά (τύπου Philadelphia, εγώ χρησιμοποιώ 0,2%)
-
2 κουταλιές σούπας μέλι
-
3 κουταλιές σούπας χαρουπόσκονη
-
150-200 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο
-
0.5 φιαλίδιο άρωμα βανίλιας
-
Λίγο αλατάκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ ώστε να γίνουν μια πηχτή μάζα (από το ινδοκάρυδο τα 100 γρ.)
-
2
Πλάθουμε μπαλάκια
-
3
Τα κυλάμε στο ινδοκάρυδο που περίσσεψε
-
4
Τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)
να ζητησουμε λίγη.