Χειμωνιάτικη Μαρμελάδα
Υλικά
-
6 μέτρια πορτοκάλια
-
2 μέτρια λεμόνια
-
1 κιλό χυμό πορτοκάλι κονσέρβα (συμπυκνωμένο)
-
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη για κάθε κούπα μιγματος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε και στίβουμε τα φρούτα, κρατάμε το χυμό τους.
-
2
Καθαρίζουμε καλά το εσωτερικό της κάθε φλούδας και την ψιλοκόβουμε.
-
3
Βάζουμε τις φλούδες με 6 ποτήρια νερό σε μια κατσαρόλα τις αφήνουμε να σταθούν 12 ώρες.
-
4
Προσθέτουμε τον συμπυκωμένο χυμό και το χυμό των φρούτων και τα βράζουμε 1 1/2 ώρα.
-
5
Μετρώντας το μίγμα με μία κουπα ρίχνουμε την ζάχαρη.
-
6
Βράζουμε την μαρμελάδα μέχρι να δέσει, την επομένη την ξαναβράζουμε για 20-30', αφού κρυώσει την μοιράζουμε σε βάζα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια