Στυλιανός Βάσσης
Στυλιανός Βάσσης @cook_8461449
,Ελλάς

Η σούπα αυτή είναι δική μου συνταγή. Θα μπορούσε να την πει κανείς και μαγικό ζωμό του ανοσοποιητικού. Συνδυάζει στοιχεία από Ιαπωνία, Ταϋλάνδη, Αίγυπτο και Ισπανία. Ιδανικό για χειμωνιάτικες μέρες που είμαστε κρυωμένοι. Η σούπα αυτή συνδυάζει τα ζυμαρικά σόγιας, τα μανιτάρια Porcini και τα φρέσκα κρεμμυδάκια της Ιαπωνικής σούπας Miso με την σπιρτάδα των νουντλς, του μπακαλιάρου και των γαρίδων. Η μολοχία κάνει την διαφορά δημιουργώντας καυτερή καταπραϋντική αίσθηση στον λάρυγγα. Τα λαχανικά και οι φακές το χυλώνουν, ενώ τα μανιτάρια Shitaki καθιστούν το πιάτο σύμμαχο του ανοσοποιητικού μας τον Χειμώνα. Οι κύβοι βοδινού συνδυάζουν το κρέας με το ψάρι, τακτική που ακολουθούν οι Ισπανοί. Πρόκειται για πιάτο χαμηλών θερμίδων, υγιεινό και χορταστικό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Υ.Γ. Ψάξτε να βρείτε τα υλικά, δεν είναι δύσκολο. Δεν αντικαθίστανται από άλλα. Τα Porcini και η μολοχία είναι απαραίτητα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 μερίδες
  1. 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  2. 8 φιλέτα μπακαλιάρου (αν χρησιμοποιήσετε άλλο ψάρι με κόκκαλα βάλτε το σε τούλι για να συγκρατήσει τα κόκκαλα)
  3. 1 πακέτο γαρίδες
  4. 2 κύβους βοδινού
  5. 1 ατομικό πακέτο νουντλς (με άρωμα θαλασσινών, αν βρείτε. Κάνει 0, 50 Ευρώ)
  6. 1/3 πακέτο σπαγγέτι από σόγια (3 Ευρώ το πακέτο)
  7. 3 κουταλιές της σούπας μανιτάρια Porcini (έχουν μια βλέννα και χυλώνουν τις σούπες, θα τα βρείτε στο Μολδαβικό σουπερμάρκετ της Αθήνας 3 Ευρώ το βαζάκι)
  8. 6 κουταλιές σπασμένη κόκκινη φακή (έχουν τα Πακιστανικά και τα Αραβικά μαγαζιά, 2,50 Ευρώ το πακετάκι)
  9. 6 ψιλοκομμένα μανιτάρια Shitaki (έχουν τα σουπερμάρκετ, Ιαπωνικό μανιτάρι καλό για το ανοσοποιητικό)
  10. 2 τριμμένες στον τρίφτη γλυκοπατάτες
  11. 2 τριμμένες στον τρίφτη ρέβες
  12. 2 τριμμένα στον τρίφτη καρώτα
  13. 1 κομματάκι τριμμένο τζίντσερ.
  14. 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλλιανδρο
  15. 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  16. 1 ψιλοκομμένο σέλερι (κορμός και φύλλα)
  17. 4 κουταλιές μολοχία (Αιγυπτιακό χορταρικό σαν σπανάκι καλό για το κρύωμα και το ανοσοποιητικό – θα το βρείτε στα Αραβικά μαγαζιά 3 Ευρώ το καταψυγμένο πακετάκι – κρατάει καιρό)
  18. 5 σπόρια κάρδαμο
  19. 1 κουταλιά της σούπας μπούκοβο
  20. 2 ψιλοκομμένα τσίλι.
  21. 2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
  22. 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  23. 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  24. Προαιρετικά αν την θέλετε πιο πικάντική 2 κουταλιές της σούπας Masshala (μείγμα μπαχαρικών σε μεγάλη ποικιλία. Διαλέξτε κάτι για σούπα ή ψάρι – ρωτήστε και τον μαγαζάτορα. Οι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί. Masshala έχουν όλα τα Πακιστανικά και τα Αραβικά μαγαζιά, 1,80 Ευρώ το κουτί)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε μια κατσαρόλα νερό να βράσει. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

  2. 2

    Ζεματάμε 1 λεπτό τα νουντλς στο καυτό νερό. Τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σ’ ένα σουρωτήρι. Το στερεώνουμε στην κατσαρόλα πάνω από το νερό που βράζει και τα’ αφήνουμε 2 λεπτά ακόμη πάνω από τον ατμό. Αφήνουμε τα νουντλς στην άκρη.

  3. 3

    Βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και τις γαρίδες στο βραστό νερό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια Porcini και Shitaki. Προσθέτουμε 4 κουταλιές μολοχία. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τριμμένα λαχανικά (γλυκοπατάτες, ρέβες και τα καρώτα). Προσθέτουμε 2 κύβους βοδινού. Στη συνέχεια βάζουμε και τα αρωματικά (τζίντσερ, κόλλιανδρο, μαϊντανό, τσίλι, σέλερι και τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα). Προσθέτουμε Κάρδαμο, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι (στις αναλογίες που βάλαμε στα υλικά).

  4. 4

    Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε 1 ώρα. Προσθέτουμε το σπαγγέτι σόγιας. Μαγειρεύουμε 10 λεπτά. Μετά προσθέτουμε την σπασμένη φακή και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη (γίνεται σαν χυλός). Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Στο τέλος προσθέτουμε τα βρασμένα νουντλς. Ανακατεύουμε καλά. Είναι έτοιμο.

  5. 5

    Σερβίρουμε σε βαθιά μπωλ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

ΔΙΔΥΜΙΝΑ
ΔΙΔΥΜΙΝΑ @cook_8454396
Ψάχνω να βρω ιδέες για να φτιάξω αύριο ψαρόσουπα.Διάβασα τα πάντα εδώ μέσα αλλά βρε Βλάση (συγνώμη κιόλας) κουράστηκα και μόνο που διάβασα τα υλικά της συνταγής σου.Μήπως να αφαιρούσαμε κάτι?Πολλά.Πάρα πολλά.

Από

Στυλιανός Βάσσης
στις
,Ελλάς
Μου αρέσει η μαγειρική Fussion Continental, δηλ. επιρροές των Έθνικ συνταγών σε Ευρωπαικά ή Ελληνικά στάνταρτς.Τα περισσότερα κλασσικά Ελληνικά φαγητά έχουν έρθει από έξω και μάλιστα μισές οι συνταγές π.χ. μπούτι γεμιστό (Άραβες - Ραμαζάνι), πιπεριές γεμιστές (Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη), κεφτέδες (Σουηδία), γιουβαρλάκια, ντολμαδάκια, λαχανοντολμάδες (Κ. Ευρώπη), ντοματό ή ρεβυθοκεφτέδες (Αίγυπτος),πιλάφια (Τσετσένοι, Κοζάκοι, Τούρκοι, Πέρσες), Ρυζότο (Arborio Ιταλοί), στιφάδο - λαχανιά (Bigos Πολωνίας, Borsch Ρωσσίας), ρολό κιμά (ΗΠΑ), Κολοκυθοκεφτέδες (Ισραήλ - γιορτή της Χανουκά Δεκέμβριος), Τηγανητός Πατσάς (Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Πολωνία κλπ). Άλλες πήγαν έξω και τροποποιήθηκαν π.χ. τραχανάς. Βρίσκω τις αυθεντικές συνταγές και τις μεταφράζω. Σε κάποια προιόντα δεν έχουμε οι Έλληνες πολλές συνταγές π.χ φακές (αμέτρητες στο Πακιστάν και την Ινδία), όσπρια (βλ. Αίγυπτος), σιμιγδάλι (βλ. Άραβες),ρέβες και σελινόριζα (Άγγλοι), σιτάρι (βλ. Ρώσσοι) κλπ. Η Ρουμανία πήρε από εμάς μουσακά και πατσά. Τα πιο υγιεινά και καθαρά πιάτα έχουν οι Αρμένιοι και οι Πέρσες. Δοκιμάστε και τις Τούρκικες και Τσετσένικες γιαουρτόσουπες.ΧόμπυΖωγραφική , Φωτογραφία, χορός (10 χρόνια έχω κάνει), ξυλογλυπτική (είχα δασκάλα), γυμναστήριο, μαγειρική, λουλούδια, καναρίνια.ΕνδιαφέρονταΑνθρωπιστικές επιστήμες (οι σπουδές μου), Θέατρο, λογοτεχνία, Cinema.Περισσότερα στο FacebookVassis Stelios.
Δες περισσότερα