Χυλωμένα Ρεβύθια

Bαθμολογία: 5
       
 
4 ψήφοι
pennykoun, 17.11.11

Περιγραφή

Ειναι μία συνταγή για εμάς τις μοντέρνες νοικοκυρές που βιάζονται. Δε σκεφτονται να μουλιασουν τα ρεβυθια αποβραδίς και διαθέτουν χύτρα ταχύτητος και τα κάνουν όλα εκεί για ευκολία. Παρολαυτά τα ρεβίθια θα σας χυλώσουν λες και τα βράζατε 4 ώρες!
Χυλωμένα Ρεβύθια
photo: july88

Συνταγή από:

pennykoun

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. ρεβιθια
  • 1 ποτηρακι του κρασιού λάδι
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κύμινο
  • σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κύβους λαχανικών ή κότας
  • λάδι
  • 2 κουτ της σούπας αλεύρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Όσπρια
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Σκόρδο
Σερβίρει: 4 ατομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε βραστό νερό για 3-4 ώρες.
  2. Τα κλείνω στη χύτρα ταχύτητος με 2 δάχτυλα να τα σκεπάζει νερό, μόνο με αλάτι για 30 λεπτά
  3. Ανοίγω την χύτρα, προσθέτω 1 κύβο κότας, 1 κύβο νοστιμιά, αρκετό κύμινο, το λάδι, μισό λεμονί και 2 κρεμμυδάκια ξερά χοντροκομμένα, αν θέλω και σκόρδο σε σκόνη.
  4. Ξανακλείνω την χύτρα για 20 λεπτά.
  5. Εντωμεταξύ ετοιμάζω σε ένα μπολάκι 2 κου. σούπας αλεύρι με το άλλο μισό λεμόνι και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και πιπέρι και τα χτυπώ πολύ καλά να διαλυθεί εντελώς το αλεύρι.
  6. Μόλις ανοίξω την χύτρα ρίχνω το μίγμα αλευριού μέσα ενώ βράζει το φαγητό και ανακατεύω πολύ αργά και προσεκτικά για να μην σπάσουν και διαλυθούν τα ρεβίθια.
  7. Σε 2-3 λεπτά έχει πάρει βράση και το αλεύρι και έχει χυλώσει και είναι έτοιμο προς φάγωμα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ιδανικά συνοδεύεται με λουκάνικο χωριάτικο σε φετάκια τα όποια τα έχουμε αφήσει να ροδίσουν στο τηγάνι το αντικολλητικό χωρίς λάδι.

Σχετικές συνταγές

Ρεβύθια αλευρολέμονο Ρεβύθια αλευρολέμονο
4.75
       
       
(64)
Ρεβύθια βελουτέ Ρεβύθια βελουτέ
4.8333
       
       
(6)
Ρεβύθια σούπα Ρεβύθια σούπα
4.7429
       
       
(35)

    11 Όλα

    #
    Σχόλιο από vagelis2765, 19-11-11  
    Θα ηθελα να ρωτησω στο πρωτο βημα 3-4 ωρες το εχουμε ανοιχτο το ματι της κουζινας στο τερμα?sorry αλλα ειμαι λιγο ασχετος.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 19-11-11  
    Αν και δεν έχω κάνει αυτή την συνταγή, από την εμπειρία μου καταλαβαίνω ότι απλά βράζεις νερό και βάζεις μέσα τα ρεβύθια με σβηστό μάτι, ίσως και σε ένα μπολ, όχι κατσαρόλα. Άλλοι τα μουλιάζουν σε νερό από την βρύση, νομίζω ότι η διαφορά είναι ότι σε αυτή τη συνταγή απλά βάζεις τα ρεβύθια να μουλιάσουν σε ζεστο νερό. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.
    #
    Σχόλιο από Αλέξης1, 19-11-11  
    Νομίζω ότι έχουμε παρεξηγήσει τη σημασία και την έννοια του χυλώματος!!!
    #
    Σχόλιο από pennykoun, 21-11-11  
    vageli2765! δε χρειαζεται κατα τη διαρκεια του μουλιασματος τα ρεβυθια να ειναι πανω στο ματι, απλα σε ενα μπολ με ζεστο νερο, οπως εξηγει η ναυσικα αποκατω. αυτη ειναι και η διαφορα οτι τα αφηνεις εκει για ενα τριωρο η απο το πρωι πριν πας στην δουλεια σου και ξενοιαζεις. Σε αντιθεση με αλλες συνταγες που θελουν μουλιασμα ολο το βραδυ.
    #
    Σχόλιο από pennykoun, 21-11-11  
    Αλέξη1, σου συνιστώ να δοκιμάσεις να την φτιάξεις όπως ακριβώς προτείνω. Θα διαπιστώσεις ότι το αλεύρι είναι περιττό, απλά το προσθέτω για ένα έξτρα βελούδινο αποτέλεσμα. για την ακριβεια, με το αλευρι, την επομενη μερα η σουπα χρειαζεται αραιωμα με νερο, δοκιμασε το και θα με θυμηθεις!
    #
    Σχόλιο από pennykoun, 21-11-11  
    #
    Σχόλιο από vagelis2765, 6-3-12  
    #
    Σχόλιο από gcook, 15-3-12  
    #
    Σχόλιο από july88, 12-3-13  
    Ωραιότατα αν και τα μουλιασα απο το βράδυ. Ξετρελάθηκα με το κύμινο!!!
    #
    Σχόλιο από ANNOULITSA88, 13-11-13  
    Τα εβρασα 30 λεπτα οπως λετε,μα μου ελιωσαν.Και η προεργασια που εκανα ηταν ακριβως ιδια με την δικη σας.
    #
    Σχόλιο από cookitsa1, 16-1-14  
    Το κύμινο είναι το ιδανικό μπαχαρικό για τα ρεβύθια, όχι μόνο γιατί δένει γευστικά αλλά και γιατί κάνει τα ρεβύθια πιο εύπεπτα.
    Στη Μέση Ανατολή όταν έχουν κοιλικες ενοχλήσεις (φουσκώματα, πόνους κλπ) βράζουν σπόρους κύμινο και το πίνουν σαν τσάι.

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Αλέξης1, 19-11-11  
    Νομίζω ότι έχουμε παρεξηγήσει τη σημασία και την έννοια του χυλώματος!!!
    #
    Σχόλιο από pennykoun, 21-11-11  
    #
    Σχόλιο από vagelis2765, 6-3-12  
    #
    Σχόλιο από gcook, 15-3-12  
    #
    Σχόλιο από july88, 12-3-13  
    Ωραιότατα αν και τα μουλιασα απο το βράδυ. Ξετρελάθηκα με το κύμινο!!!
    #
    Σχόλιο από ANNOULITSA88, 13-11-13  
    Τα εβρασα 30 λεπτα οπως λετε,μα μου ελιωσαν.Και η προεργασια που εκανα ηταν ακριβως ιδια με την δικη σας.
    #
    Σχόλιο από cookitsa1, 16-1-14  
    Το κύμινο είναι το ιδανικό μπαχαρικό για τα ρεβύθια, όχι μόνο γιατί δένει γευστικά αλλά και γιατί κάνει τα ρεβύθια πιο εύπεπτα.
    Στη Μέση Ανατολή όταν έχουν κοιλικες ενοχλήσεις (φουσκώματα, πόνους κλπ) βράζουν σπόρους κύμινο και το πίνουν σαν τσάι.

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από vagelis2765, 19-11-11  
    Θα ηθελα να ρωτησω στο πρωτο βημα 3-4 ωρες το εχουμε ανοιχτο το ματι της κουζινας στο τερμα?sorry αλλα ειμαι λιγο ασχετος.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 19-11-11  
    Αν και δεν έχω κάνει αυτή την συνταγή, από την εμπειρία μου καταλαβαίνω ότι απλά βράζεις νερό και βάζεις μέσα τα ρεβύθια με σβηστό μάτι, ίσως και σε ένα μπολ, όχι κατσαρόλα. Άλλοι τα μουλιάζουν σε νερό από την βρύση, νομίζω ότι η διαφορά είναι ότι σε αυτή τη συνταγή απλά βάζεις τα ρεβύθια να μουλιάσουν σε ζεστο νερό. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.
    #
    Σχόλιο από pennykoun, 21-11-11  
    vageli2765! δε χρειαζεται κατα τη διαρκεια του μουλιασματος τα ρεβυθια να ειναι πανω στο ματι, απλα σε ενα μπολ με ζεστο νερο, οπως εξηγει η ναυσικα αποκατω. αυτη ειναι και η διαφορα οτι τα αφηνεις εκει για ενα τριωρο η απο το πρωι πριν πας στην δουλεια σου και ξενοιαζεις. Σε αντιθεση με αλλες συνταγες που θελουν μουλιασμα ολο το βραδυ.
    #
    Σχόλιο από pennykoun, 21-11-11  
    Αλέξη1, σου συνιστώ να δοκιμάσεις να την φτιάξεις όπως ακριβώς προτείνω. Θα διαπιστώσεις ότι το αλεύρι είναι περιττό, απλά το προσθέτω για ένα έξτρα βελούδινο αποτέλεσμα. για την ακριβεια, με το αλευρι, την επομενη μερα η σουπα χρειαζεται αραιωμα με νερο, δοκιμασε το και θα με θυμηθεις!

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 136 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    συνταγες ανακατες
    Ένα βιβλίο 78 αγαπημένων συνταγών, του/της πινεζα
    Οσπρια-ρύζι
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της kikitsa 69
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της anemos1996