κύρια φωτογραφία συνταγής Χυλοπιτάκι Al Forno
Cerberus
Cerberus @cook_8449629

Χυλοπίτες με κιμά στο φούρνο

Λίγα μυστικά ακόμα

Λίγο πριν κλείσουμε τον φούρνο κόβουμε σε λεπτά κομμάτια (φλύδες) το τυρί της αρεσκείας μας (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα) και απλώνουμε ομοιόμορφα καλύπτοντας το φαγητό. Το αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να λίωσει ή ακόμα και να "αρπάξει" λιγάκι το τυρί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 250 γρ Χυλοπιτες
  2. 250 γρ Κιμάς (Μισος/Μισός)
  3. Ντομάτα (φρέσκια προαιρετικά)
  4. Μανιτάρια φρέσκα ( προαιρετικά)
  5. Πράσινη πιπεριά κομμένη σε ψιλές ροδέλες
  6. 1 μέτριο Κρεμμύδι
  7. 0.5 Σκελίδα Σκόρδο
  8. 1 πρέζα ρίγανη
  9. 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  10. Μαιντανός
  11. Φρεσκο Πιπέρι
  12. Αλάτι
  13. Γραβιέρα ή Κεφαλοτύρι ή Παρμεζάνα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει μαζί με το σκόρδο σε αντικολλητικό σκεύος.

  2. 2

    Ρίχνουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και αχνίζουμε ελαφρά.

  3. 3

    Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Σβήνουμε με κόκκινο κρασί προσθέτοντας και την ντομάτα.

  5. 5

    Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά πρσθέτοντας το μαιντανό και τη ρίγανη.

  6. 6

    Μετά βάζουμε τις χυλοπίτες και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ωστε να μην κολλήσουν.

  7. 7

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.

  8. 8

    Βάζουμε το μείγμα σε πυρέξ και ψήνουμε για 30' στους 180.

  9. 9

    Σερβίρεται ζεστό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Cerberus
Cerberus @cook_8449629
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα