Χυλοπιτάκι Al Forno
Χυλοπίτες με κιμά στο φούρνο
Λίγα μυστικά ακόμα
Λίγο πριν κλείσουμε τον φούρνο κόβουμε σε λεπτά κομμάτια (φλύδες) το τυρί της αρεσκείας μας (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα) και απλώνουμε ομοιόμορφα καλύπτοντας το φαγητό. Το αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να λίωσει ή ακόμα και να "αρπάξει" λιγάκι το τυρί.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει μαζί με το σκόρδο σε αντικολλητικό σκεύος.
-
2
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και αχνίζουμε ελαφρά.
-
3
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
-
4
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί προσθέτοντας και την ντομάτα.
-
5
Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά πρσθέτοντας το μαιντανό και τη ρίγανη.
-
6
Μετά βάζουμε τις χυλοπίτες και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ωστε να μην κολλήσουν.
-
7
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
-
8
Βάζουμε το μείγμα σε πυρέξ και ψήνουμε για 30' στους 180.
-
9
Σερβίρεται ζεστό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)