Χιονάτες

Bαθμολογία: 4.6552
       
 
29 ψήφοι
mama, 26.11.07

Περιγραφή

Μικρά κεκάκια τρυφερά χιονισμένα γιορτινά!!!

Χιονάτες

Τι χρειαζόμαστε:

Κέικ

  • 3 aυγά
  • 300γρ γάλα φρέσκο
  • 300γρ καλαμποκέλαιο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 2 βανίλιες

για το σιρόπι

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 κούπες νερό
  • 300γρ κουβερτούρα
  • 4 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο
  • πολλή ινδική καρύδα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Ειδικές περιστάσεις: Με περισσεύματα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ριχνουμε το γάλα και το λάδι.
Ανακατεύουμε σε άλλο μπωλ το αλέυρι, το μπέικιν και τις βανίλιες και το προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας συνέχεια.
Στην συνέχεια λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι το ταψί (ή στρώνουμε λαδόκολλα) και ρίχνουμε το μίγμα
Βήμα 2
2) Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° για 15 με 20 λεπτά.
Βήμα 3
3) Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Το κόβουμε σε ατομικά κέικ ανάλογα με το σχήμα του ταψιού. Μπορούμε να το κοψουμε και με κουπ πατ.
Βήμα 4
4) Ταυτόχρονα φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει καλά.
Βήμα 5
5) Ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα κομμάτια και τέλος το λάδι. Με λευκή σοκολάτα και λίγο χρώμα, μπορούμε να έχουμε κόκκινο σιρόπι.
Βήμα 6
6) Με κουβερτούρα το κάνουμε σοκολατένιο το σιρόπι μας.
Βήμα 7
7) Οταν κρυώσουν και τα δύο βουταμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα τα κομμάτια κέικ στο σιρόπι.
Βήμα 8
8) Και έπειτα τα περνάμε απο την καρύδα.
Βήμα 9
9) Και ιδού οι ροζ χιονάτες!
Βήμα 10
10) Η επανάληψη μητέρα πάσης μαθήσεως. Επαναλαμβάνουμε με τη σοκολάτα.
Βήμα 11
11) Μετά το περνάμε από την καρύδα.
Βήμα 12
12) Κι έτοιμες και οι σοκολατένιες χιονάτες. Καλή σας όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή να μην μουλιάζουν τα κέικ μέσα στο σιρόπι γιατί ειναι πολύ αφράτο και θα σπάει το κομμάτι. Πρέπει να φαίνεται κίτρινο μέσα το κέικ όταν το δαγκώνουμε. Επίσης κοβουμε τρίγωνα τύπου μπακλαβά ή μακρόστενα ή αν έχουμε μικρές φορμες αστεριών ή φεγγαριών κτλ. γίνονται πανέμορφα....

Σχετικές συνταγές

Χιονούλες με καρύδα Χιονούλες με καρύδα
5
       
       
(3)
Lamingtons Lamingtons
4.8
       
       
(10)
Χιονάτη όνειρο Χιονάτη όνειρο
5
       
       
(3)

    64 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από manitsa, 13-12-07  
    Η συνταγη ειναι σουπερ
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 7-5-08  
    Τις έφτιαξα και ήταν τέλειες !!Ευχαριστώ mama.
    #
    Σχόλιο από Iri, 27-5-08  
    Τα έφτιαξα και ήταν καταπληκτικά . Μπράβο mama εξαιρετική κ' αυτή η συνταγή σου . Συγχαρητήρια
    #
    Σχόλιο από ace, 5-12-08  
    mama την κανω κι εγω τη συνταγη σου αλλα με διαφορετικα υλικα στο σιροπι.μεθαυριο στα γενεθλια της κορης μου θα την κανω ως εξης...θα βακω ασπρη κουβερτουρα και χρωματιστο ινδοκαρυδο,αφου θα ταχω κοψει με κουπ πατ διαφορα σχηματακια,αστερακια κτλ..δοκιμασε το,θα με θυμηθεις....
    #
    Σχόλιο από mama, 5-12-08  
    ...και βέβαια θα το δοκιμάσω... μου ακούγεται πολύ καλό!!!! και για τα Χριστούγεννα με κόκκινο ινδοκάρυδο...μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ
    η πράσινα δεντράκια...μμμμμμμμμμμμμμμμ
    μπράβο στην ιδέα!!!
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 6-12-08  
    Επειδή δεν μας αρέσει η καρύδα μπορούμε να βάλουμε κάτι άλλο χωρίς να χάσει αυτή την όμορφη εμφάνιση?
    #
    Σχόλιο από ace, 6-12-08  
    νομιζω θα μπορουσες να βαλεις τρουφα χρωματιστη η και μαυρη ακομα...ισως και ψιλοτριμμενους ξηρους καρπους...ομως αυτα αλλαζουν και τη γευση.
    #
    Σχόλιο από mama, 6-12-08  
    Όπως είπανε και παραπάνω μόνο ξηρούς καρπούς σε πούδρα μπορεί ίσως να ταιριάζει... καρύδι... φουντούκι.... κάτι τέτοιο..
    #
    Σχόλιο από koketta, 19-12-08  
    tha ithela na ftiakso tnv suntagi autn alla dev avafereis pouthena se ti size tapsi na tnv psisoume? please let me know. thanks!!
    #
    Σχόλιο από ace, 20-12-08  
    χρησιμοποιουμε το μεγαλο βαθυ ταψι τησ κουζινας μας αυτο σαν τη λαμαρινα αλλα το βαθυ.
    #
    Σχόλιο από anna1973, 20-12-08  
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-12-08  
    Ειναι οι "χιονουλες" που ειναι σε μπαλακια και θηκες στο ζαχαροπλαστειο??
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 22-12-08  
    οχι πεταλουδιτσα αυτα ειναι κεκακια. Αυτό που λες ειναι με κρέμα ζαχαροπλαστικης μεσα σαν παστακι ενα πραγμα...
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-12-08  
    Πωπω ναι!Οποιος εχει τη συνταγη για "χιονουλες" ας την ανεβασει παρακαλω!!Ισως δοκιμασω και της αγαπητης mama!!
    #
    Σχόλιο από mama, 22-12-08  
    Δεν γνωρίζω αν είναι το ίδιο πεταλουδίτσα μου.. Αυτο είναι κέικ με σιρόπι..με καρύδα εξωτερικά... αν σε βοηθά αυτή η περιγραφή...
    #
    Σχόλιο από martsi, 22-12-08  
    μήπως κάνω κάτι λάθος, το ψήνω εδω και 30 λεπτά και είναι ακόμα υγρό.
    σαν κεικ γίνεται;
    #
    Σχόλιο από mama, 22-12-08  
    Η συνταγη λέει για 15 με 20 λεπτά στους 170.. Μην το αφήσεις πολύ και σου καεί...
    #
    Σχόλιο από anna1973, 31-12-08  
    εχω το ιδιο προβλημα με τη martsi ψηνω 40' και δεν εχει γινει μηπως πρεπει να ειναι υγρο οταν το βγαλουμε απο το φουρνο?
    #
    Σχόλιο από mama, 31-12-08  
    Σαν πολύ απαλό κέικ γίνετε.. Εντελώς αφράτο και απαλό κέικ.. Έβαλες μαχαίρι και βγήκε λερωμένο?? Περίμενε τότε να βγει στεγνό και τότε θα είναι έτοιμο..
    Μάλλον είναι θέμα φούρνου αυτό...Ίσως να είναι πιο δυνατός ο δικός σου από τον δικό μου!!
    Καλή επιτυχία περιμένω να μου πεις αν σου άρεσε!!
    #
    Σχόλιο από kerasaki78, 31-12-08  
    EINAI MIA ORA POY THN EXO STO FOYRNO KAI AKOMA DEN EINAI ETOIMH.MHPOS TELIKA EINAI THEMA FOYRNOY GIATI OLA TA EKANA OPOS AKRIVOS TA GREFETE.EYXARISTO KAI KALH XRONIA.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    39 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από manitsa, 13-12-07  
    Η συνταγη ειναι σουπερ
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 7-5-08  
    Τις έφτιαξα και ήταν τέλειες !!Ευχαριστώ mama.
    #
    Σχόλιο από Iri, 27-5-08  
    Τα έφτιαξα και ήταν καταπληκτικά . Μπράβο mama εξαιρετική κ' αυτή η συνταγή σου . Συγχαρητήρια
    #
    Σχόλιο από ace, 5-12-08  
    mama την κανω κι εγω τη συνταγη σου αλλα με διαφορετικα υλικα στο σιροπι.μεθαυριο στα γενεθλια της κορης μου θα την κανω ως εξης...θα βακω ασπρη κουβερτουρα και χρωματιστο ινδοκαρυδο,αφου θα ταχω κοψει με κουπ πατ διαφορα σχηματακια,αστερακια κτλ..δοκιμασε το,θα με θυμηθεις....
    #
    Σχόλιο από mama, 5-12-08  
    ...και βέβαια θα το δοκιμάσω... μου ακούγεται πολύ καλό!!!! και για τα Χριστούγεννα με κόκκινο ινδοκάρυδο...μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ
    η πράσινα δεντράκια...μμμμμμμμμμμμμμμμ
    μπράβο στην ιδέα!!!
    #
    Σχόλιο από anna1973, 20-12-08  
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-12-08  
    Ειναι οι "χιονουλες" που ειναι σε μπαλακια και θηκες στο ζαχαροπλαστειο??
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 22-12-08  
    οχι πεταλουδιτσα αυτα ειναι κεκακια. Αυτό που λες ειναι με κρέμα ζαχαροπλαστικης μεσα σαν παστακι ενα πραγμα...
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-12-08  
    Πωπω ναι!Οποιος εχει τη συνταγη για "χιονουλες" ας την ανεβασει παρακαλω!!Ισως δοκιμασω και της αγαπητης mama!!
    #
    Σχόλιο από mama, 22-12-08  
    Δεν γνωρίζω αν είναι το ίδιο πεταλουδίτσα μου.. Αυτο είναι κέικ με σιρόπι..με καρύδα εξωτερικά... αν σε βοηθά αυτή η περιγραφή...
    #
    Σχόλιο από kerasaki78, 31-12-08  
    EINAI MIA ORA POY THN EXO STO FOYRNO KAI AKOMA DEN EINAI ETOIMH.MHPOS TELIKA EINAI THEMA FOYRNOY GIATI OLA TA EKANA OPOS AKRIVOS TA GREFETE.EYXARISTO KAI KALH XRONIA.
    #
    Σχόλιο από koketta, 1-1-09  
    tnv eftiaksa gia ta xristougenna kai einai to movo gluko pou eksafanistike amesos apo to trapezi. kati ksexoristo apo ta paradosiaka xristougeniatika gluka. Thank you gia tnv suntagn!!!
    #
    Σχόλιο από anna1973, 2-1-09  
    τελικα παρ΄οτι ηθελε λιγο ψησιμο ακομα το κεικ η συνταγη ειναι καταπληκτικη ολοι τρελλαθηκαν!!!Την επομενη φορα σιγουρα θα την κανω τελεια
    #
    Σχόλιο από martsi, 5-1-09  
    τελικά χρειάστηκε περισσότερο χρόνο αλλά μπορεί να φταίει και το ότι χρησιμοποίησα μικρότερο ταψι. Θα την ξανακάνω σίγουρα γιατί απο νοστιμιά ήταν φοβερή.
    #
    Σχόλιο από martsi, 16-1-09  
    την ξαναέκανα τη συνταγή και την έβαλα αυτή τη φορά στο ταψι του φουρνού. Όντως χρειάστηκε λιγότερο χρόνο, ωστόσο δεν μου φουσκωσε πολυ και όταν το έκοψα δεν ήταν αφράτο,ισα ισα σφιχτό, σαν υγρό μου φάνηκε, παρόλο που όταν έβαλα το μαχαίρι βγήκε στεγνό. Επίσης ήθελα να ρωτήσω το σιρόπι περισεύει;γιατι εμένα μου έμεινε πάλι.Θέλω πολύ να τη πετύχω τη συνταγή γιατί είναι πολύ νόστιμη.
    #
    Σχόλιο από mama, 16-1-09  
    Πραγματικά στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω.. εχω καιρό να κάνω την συνταγή και γενικά δεν μπορώ να την κάνω γιατί κάνω δίαιτα και καταλαβαίνεις.. Θα την φάω όλη μόνη μου.. Αν έρθεις στην συνάντηση ομως λέω να την φτιάξω να δοκιμάσετε..
    Το σιρόπι σίγουρα θα περισσέψει διότι δεν πρεπει να μουλιάσουν τα κεικάκια..
    Τωρα για την αφρατάδα είμαι τόσο σίγουρη γιατί το έφτιαξα πριν μερικούς μήνες...είναι πολύ αφράτο..σαν αφρός...
    περίεργο που έγινε ετσι... Μόλις το ξαναφτιάξω θα σου στείλω πμ με τις λεπτομερειες..
    #
    Σχόλιο από mama, 17-1-09  
    Λοιπόν τυχαία έπεσα σε ένα γλυκό στο google που το λένε Lamingtons και είναι ακριβώς ίδιο... Μάλλον αυτή η κυρία που πρωτο-μετέφρασε την συνταγή την είπε Χιονάτες... Μπορείτε λοιπόν εδώ--->
    http://images.google.gr/images?hl=el&rls=org.mozilla%3Ael%3Aofficial&sa=3&q=Lamingtons&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE%BD<---, να βρείτε πολλές πληροφορίες που μπορεί να βοηθήσουν.... Καλή επιτυχία και πάλι!!
    #
    Σχόλιο από skorpios79, 18-1-09  
    yperoxa kai grigora
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 8-2-09  
    Τώρα που τα δοκίμασα ξέρω πόσα πηρουνάκια θα βάλω 10, 15....εξαιρετικά!!! Σ' ευχαριστούμε για το κέρασμα. Σίγουρα θα δοκιμάσω να τα φτιάξω κι εγώ.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 8-2-09  
    Αφρός παιδί μου, αφρός! Αν και δεν είμαι πολύ φαν του είδους, ήταν πραγματικά υπέροχες οι χιονάτες! Πολύ ιδιαίτερη γεύση! Να του πάει άραγε να βάλεις και μέσα καρύδα?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 6-12-08  
    Επειδή δεν μας αρέσει η καρύδα μπορούμε να βάλουμε κάτι άλλο χωρίς να χάσει αυτή την όμορφη εμφάνιση?
    #
    Σχόλιο από ace, 6-12-08  
    νομιζω θα μπορουσες να βαλεις τρουφα χρωματιστη η και μαυρη ακομα...ισως και ψιλοτριμμενους ξηρους καρπους...ομως αυτα αλλαζουν και τη γευση.
    #
    Σχόλιο από mama, 6-12-08  
    Όπως είπανε και παραπάνω μόνο ξηρούς καρπούς σε πούδρα μπορεί ίσως να ταιριάζει... καρύδι... φουντούκι.... κάτι τέτοιο..
    #
    Σχόλιο από koketta, 19-12-08  
    tha ithela na ftiakso tnv suntagi autn alla dev avafereis pouthena se ti size tapsi na tnv psisoume? please let me know. thanks!!
    #
    Σχόλιο από ace, 20-12-08  
    χρησιμοποιουμε το μεγαλο βαθυ ταψι τησ κουζινας μας αυτο σαν τη λαμαρινα αλλα το βαθυ.
    #
    Σχόλιο από martsi, 22-12-08  
    μήπως κάνω κάτι λάθος, το ψήνω εδω και 30 λεπτά και είναι ακόμα υγρό.
    σαν κεικ γίνεται;
    #
    Σχόλιο από mama, 22-12-08  
    Η συνταγη λέει για 15 με 20 λεπτά στους 170.. Μην το αφήσεις πολύ και σου καεί...
    #
    Σχόλιο από anna1973, 31-12-08  
    εχω το ιδιο προβλημα με τη martsi ψηνω 40' και δεν εχει γινει μηπως πρεπει να ειναι υγρο οταν το βγαλουμε απο το φουρνο?
    #
    Σχόλιο από mama, 31-12-08  
    Σαν πολύ απαλό κέικ γίνετε.. Εντελώς αφράτο και απαλό κέικ.. Έβαλες μαχαίρι και βγήκε λερωμένο?? Περίμενε τότε να βγει στεγνό και τότε θα είναι έτοιμο..
    Μάλλον είναι θέμα φούρνου αυτό...Ίσως να είναι πιο δυνατός ο δικός σου από τον δικό μου!!
    Καλή επιτυχία περιμένω να μου πεις αν σου άρεσε!!
    #
    Σχόλιο από mama, 31-12-08  
    Πωπω εχω καταστεναχωρηθεί...
    Γιατί συμβαίνει αυτό.. Τώρα άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως έκανα κάποιο λάθος στον χρόνο... αλλά έτσι το έχω γραμμένο στην συνταγή... Σας πήρα στο λαιμό μου μέρα που είναι... Αφήστε το στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και βάλτε το μαχαίρι σε μια άκρη.. αν βγεί καθαρό είναι έτοιμο. Σαν κέικ γίνετε.. αλλά με την διαφορά ότι δεν είναι σφιχτό σαν το κέικ. Είναι πολύ αφράτο. Πείτε μου σας παρακαλώ... μόλις τελειώσετε.. να καταλάβω τι φταίει...
    #
    Σχόλιο από Peg, 5-1-09  
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ??
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 5-1-09  
    Καλή χρονιά!Μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο αντί για καλαμποκέλαιο ή δε θα φουσκώσει;Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    #
    Σχόλιο από painter, 5-1-09  
    Και εγώ το ίδιο θέλω να ρωτήσω.Επειδή δεν χρησιμοποιώ σπορέλαιο, λες το ελαιόλαδο να αλλάξει τη γεύση;
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 5-1-09  
    δε ξέρω τι να πω, έχω μια φίλη που σε κάθε γλυκό που λέει βούτυρο βάζει ελαιόλαδο και δεν υπάρχει πρόβλημα ...
    #
    Σχόλιο από painter, 5-1-09  
    κι εγώ το ίδιο κάνω απλά σε μερικές συνταγές δεν ταιριάζει.Αλλάζει λίγο η γεύση...
    #
    Σχόλιο από dimikl, 5-1-09  
    Το ελαιόλαδο μπορεί να είναι πιο βαρύ,αλλά δε νομίζω ότι θα αλλάξει αισθητά τη γεύση.Ούτε επηρεάζει το φούσκωμα του κέικ.Δεν έχει να κάνει αυτό.΄
    Εμένα μου φαίνεται μπελαλίδικο το σιρόπιασμα.Αφού ήδη είναι πολύ αφράτο σαν κέικ πόσο μάλλον όταν σιροπιαστεί...θα αντέχει να το πιάσεις;
    Αν το σιροπιάζαμε στο ταψί;
    #
    Σχόλιο από mama, 5-1-09  
    Ρώτησα την μαμά μου, που μου έδωσε την συνταγή και μου είπε πως είναι σωστή. Οπότε πάει και η μικρή αμφιβολία ότι έγραψα κάτι λάθος. Στο ψήσιμο είναι θέμα φούρνου και ταψιού όπως είπε πολύ σωστά και η φίλη μας πιο πάνω. Αν σιροπιαστεί στο ταψί θα λασπώσει και μετά είναι που δεν πιάνετε με τπτ. Αυτό το κεραστικο αν γίνει σωστά τότε μετά απο λίγες ώρες στο ψυγείο σφίγγει και πιάνετε κανονικά. Δεν πρέπει να μουλιάσει στην σοκολάτα. Όταν το δαγκώνεις μέσα είναι άσπρο. Καταλαβαίνω πως έχετε πολλές απορίες αλλά νομίζω πως αν το φτιάξετε θα σας λυθούν. Οσο για το ελαιόλαδο δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά αν θα επηρεάσει την συνταγή..
    Καλή σας επιτυχία..
    #
    Σχόλιο από daphnee, 18-12-09  
    den boro na katalavo.ftiaxnoume dio siropia?ena sokolata ke ena kanoniko?les pos to voutame dio fores!thelo na ti dokimaso ala den katalaveno
    #
    Σχόλιο από mama, 18-12-09  
    Εχεις δίκιο ισως να μην είναι τόσο ξεκάθαρο...Δεν το ειχα προσεξει... Ειναι ροζ και σοκολατενιες χιονατες χωριστα.. δηλαδη το σιροπι ειναι ενα, και το χωρισα στα δυο και το ενα το εκανα με σοκολάτα και το άλλο με χρωμα ροζ. Εάν θα κανεις χιονάτες θα τις περάσεις μόνο μια φορα απο το σιρόπι...ή ροζ η σοκολατένιο... Καλή επιτυχία...
    #
    Σχόλιο από nantoula, 21-12-09  
    Mama θελω να φτιάξω αυτή την συνταγή για τώρα τα Χριστούγεννα αλλα θα ήθελα καποιες διευκρινήσεις. Πές μου σε παρακαλώ πόσο είναι σε κουπες τα 300 γραμμ. γάλα και λάδι γιατι δεν έχω δοσομετρητη για γραμμάρια σε υγρά αλλά μόνο σε ml. Και όταν λές το ταψι του φούρνου εννοείς το μαυρο το μεγάλο?? Δεν θα βγεί πολύ πλακε το κέικ???Ελπίζω να μου πετύχει. Θα το φτιάξω και θα βαθμολογήσω. Ευχαριστώ.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από choco-maria, 16-2-10  
    ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ,ΤΙΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΘΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΑ.ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΡΙΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ. ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 22-1-11  
    Την συνταγή μόλις την έκανα,διπλή δόση στο μεγάλο ταψί του φούρνου.Όμως έκανα μερικές μικρές αλλαγές, έβαλα ελαιόλαδο,χυμό κ΄ ξύσμα απο πορτοκάλι γιατί μαρέσει η γέυση.Στο κέικ έβαλα 1 φλιτζάνα ζάχαρη και στο σιρόπι έβαλα 1 φλιτζάνα ζάχαρη και 1 φλιτζάνα νερό,κουβερτούρα όσο γράφεις και 4 κ.σ.ελαιόλαδο.Απο πάνω τα μισά τα πασπάλισα με ινδοκάρυδο και τα υπόλοιπα με τριμμένα φουντούκια.Φυσικά πέρνεις 5 πηρουνάκια για την συνταγή σου.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της kikitsi
    Ανακύκλωση
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone
    κεικ
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της labrini58
    διάφορα κέικ
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της Ελπίς Κεφαλλονιά
    KEIK  ++++  MUFFINS
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της mistik