Χιονάτη με ινδοκάρυδο και μπισκότα

Bαθμολογία: 5
       
 
11 ψήφοι
martha2, 22.08.10

Περιγραφή

Πολύ γρήγορο, δροσερό, με κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση.
Χιονάτη με ινδοκάρυδο και μπισκότα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μόρφατ
  • 1 ζαχαρούχο
  • 2 φακελ.κρέμα στιγμής βανίλια
  • 3 ½ κούπες γάλα
  • 1 ½ -2 πακέτα πτι-μπερ
  • 1 κούπα ινδοκάρυδο ή και παραπάνω για πασπάλισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέμες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Περιέχει: Καρύδα , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ τις κρέμες στιγμής με το γάλα ώσπου να τα πήξουν.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη μόρφατ με το ζαχαρούχο σε αφράτη σαντιγί.
  3. Προσθέτουμε τα 2/3 της σαντιγίς στο μπόλ με τις κρέμες στιγμής και ανακατεύουμε καλά.
  4. Κόβουμε τα μπισκότα στα 4-6 κομμάτια και τα ανακατεύουμε και αυτά.
  5. Στρώνουμε το μίγμα σε τάπερ ή πυρέξ και από πάνω στρώνουμε τη σαντιγί που περίσσεψε.
  6. Πασπαλίζουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο.
  7. Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και μετά σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γεύση του ινδοκάρυδου υπερισχύει. Κόβεται και σερβίρεται εύκολα. Αν δεν κάνω λάθος την έχω δεί πάνω σε κουτάκι ζαχαρούχου.

Σχετικές συνταγές

Γλύκισμα με ινδοκάρυδο Γλύκισμα με ινδοκάρυδο
4.6667
       
       
(3)
Εύκολο μπισκοτογλύκισμα Εύκολο μπισκοτογλύκισμα
5
       
       
(9)
Δροσερή κρέμα με καρύδα Δροσερή κρέμα με καρύδα
4.4286
       
       
(7)
Χιονούλα 2 Χιονούλα 2
5
       
       
(3)

    25 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Evasmakou, 23-8-10  
    Ανακατεύουμε και τα μπισκοτα με την κραμα; Δεν τα στρωνουμε ξεχωριστα στο ταψακι μας; Πες μου να το κανω και να επανελθω για τα πηρουνακια!
    #
    Σχόλιο από martha2, 25-8-10  
    Όχι δεν παιδεύεσαι με στρώσεις, μέσα στις κρέμες τα ρίχνεις και τα μπισκότα και ανακατεύεις καλά. Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από karavour, 2-10-10  
    Καλά έκανες και την ανέβασες τη συνταγούλα. Είναι καταπληκτική και πολύ κρεμώδης! Νομίζω ότι αν κάποιος θέλει μπορεί να βάλει τα μπισκότα σε στρώσεις στο ταψί αφού πρώτα τα βουτήξει σε λίγο γάλα. Εγώ τα έκανα όπως γράφεις αλλά την άλλη φορά θα τα κάνω και σε στρώσεις. Επισης ανακάτεψα όλη τη σαντιγύ με τις κρέμες και δεν κράτησα για επανω. Έβαλα κατευθίαν την καρύδα
    #
    Σχόλιο από martha2, 6-10-10  
    Δεν το'χω κάνει ποτέ σε στρώσεις, νομίζω δεν θα μου άρεσε. Τα προτιμώ ανακατεμένα γιατί η κρέμα νοτίζει ελαφρώς το μπισκότο και γίνεται φοβερό.
    Την άλλη φορά κράτησε λίγη σαντιγί για μια λεπτή στρώση απο πάνω να δεις πως γίνεται...Να είσαι καλά!
    #
    Σχόλιο από nefelangel, 10-11-10  
    Εκπληκτική! Μας άρεσε πάρα πολύ!! Ελαφριά, δροσιστική, πεντανόστιμη!!
    #
    Σχόλιο από maraki70, 25-11-10  
    Γεια σας,
    εδω που βρισκομαι μορφατ γιοκ. Με τι μπορω να το αντικαταστησω καλλιτερα? Με φιλαδελφεια η με κρεμα γαλακτος εκτος ψυγειου?
    #
    Σχόλιο από martha2, 11-12-10  
    Όχι με φιλαδέλφεια, δεν έχει καμία σχέση. Με κρέμα γάλακτος και άχνη ζάχαρη μπορεις να αντικαταστήσεις τη μόρφατ με το ζαχαρούχο, αλλά δεν νομίζω να βγάλεις το ίδιο αποτέλεσμα...
    #
    Σχόλιο από maraki70, 11-12-10  
    Ευχαριστω για την απαντηση. Θα το κανω με σαντιγυ και αχνη αντι για μορφατ. Θα επανελθω σε λιγες μερες για το αποτελεσμα.
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 11-12-10  
    Maraki70 to morfat μπορεις να το αντικαταστησεις με ermol φυτικη σαντυγι σε κουτακι κονσερβα!
    #
    Σχόλιο από Eleni_samos, 30-1-11  
    Συγνώμη Μάρθα αλλά θα πρέπει να σου πώ ότι η κανονική χιονάτη γίνεται ως εξής: τα μπισκότα πρώτα από όλα θα πρέπει να τα σπάσεις και να τα βάλεις στο ταψί και να τα περιχύσεις με βούτυρο για να μαλακώσουν και να "κάτσουν", επίσης η κρέμα δεν μπορεί να είναι στιγμής γιατί θα κάτσει πάνω στα μπισκότα αλλά θα πρέπει να είναι κανονικό άνθος αραβοσίτου ή κάστερ πάουντερ (κρέμα για μωρά), επίσης δεν ανεκατέβεις τη σαντυγί με την κρέμα γιατί πρέπει το γλυκό να είναι σε στρώσεις! Όλα αυτά στα λέω γιατί την χιονάτη την κάνω πάρα πολύ συχνά εδώ και χρόνια και επίσης την έχω ανεβάσει κι εγώ!
    #
    Σχόλιο από martha2, 31-1-11  
    Αν πρόσεξες Ελένη έγραψα πως την συνταγή τη βρήκα πάνω σε κουτάκι ζαχαρούχου το πιθανότερο, ίσως και σε κρέμας στιγμής, δεν είμαι σίγουρη. Συνεπώς ο τίτλος της δεν είναι δικός μου. Απλώς μου άρεσε πολύ η γεύση και είπα να μοιραστώ τη συνταγή.
    Δεν την είδα τη συνταγή σου αλλά λογικά πρέπει να διαφέρει, δεδομένου οτι εγκρίθηκε απο τους αρμόδιους και ανέβηκε στο site.
    Γλυκάκια τα οποία έχουν άνθος αραβοσίτου ή κάστερ πάουντερ δεν μου αρέσουν, ίσως γι'αυτό να μου άρεσε η συγκεκριμένη χιονάτη.
    Ελπίζω το ίδιο και σε όσους τη δοκίμασαν.
    Να είσαι καλά!
    #
    Σχόλιο από maraki70, 18-4-11  
    Επιτελους μετα απο μηνες αναβλητικοτητας (σημα κατατεθεν μου), πηρα την αποφαση και την εκανα τη Χιονατη. Χρησιμοποιησα 400μλ ζωικη κρεμα γαλακτος αντι για μορφατ, την οποια χτυπησα σε σαντιγυ με σκονη ζελατινης, για να ειμαι σιγουρη, οτι θα πηξει. ΤΕΛΕΙΑ. Χαζη ημουν τοσο καιρο που δισταζα. Μονο που ξεχασα να τη φωτογραφησω. 5 πηρουνακια.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 18-12-11  
    Τέλειο και εύκολο γλυκάκι martha, συγχαρητήρια!Παρ΄ότι λατρεύω τη σοκολάτα, αυτό είναι πολύ φίνο κέρασμα. Το μόνο, που βάζω λιγότερο από ένα ολόκληρο κουτάκι ζαχαρούχο, γιατί δε θέλω τα πολύ γλυκά γλυκά και επιπλέον προσθέτω ινδοκάρυδο και μέσα στην κρέμα (δηλ δεν το πασπαλίζω μόνο από πάνω).Πρώτη φορά το είχα δοκιμάσει σε σπίτι, μ΄άρεσε πάρα πολύ και είχα ζητήσει τη συνταγή. Ίδια με τη δική σου martha απλά αντί μορφατ είχε κρετόρε. Εγώ το προτιμώ όπως το γράφεις, γιατί το κρετόρε αφήνει μια αίσθηση λιπαρότητας (παρ΄ότι φυτικό).Να το δοκιμάσετε έτσι ακριβώς και όχι σε στρώσεις, χάνει.Αλήθεια η κρέμα αυτή θα ταίριαζε να μπει σε έναν κορμό (με παντεσπάνι βανίλιας εννοώ)? Επίσης, αντί κρέμα στιγμής μπορώ να φτιάξω μισή δόση πχ κρέμα ζαχαροπλαστικής? Πάντως, είναι ένα εύγευστο,εντυπωσιακό και πανεύκολο γλυκό.
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 17-1-12  
    Πολυ ευκολο, γρηγορο και ελαφρυ γλυκο!
    #
    Σχόλιο από martha2, 30-1-12  
    Ευχαριστώ κορίτσια!
    #
    Σχόλιο από yakinthos23, 16-6-12  
    to glyko soy einai ola ta lefta. eixa kai gala karydas kai me ayto xtyphsa ths vanilies theikoooooooooooo.se eyxaristoyme gia thn syntagh
    #
    Σχόλιο από martha2, 20-6-12  
    ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από soutzouko, 27-6-12  
    Αν βάλω κρέμα σαντιγύ γκαρνί που είναι σκόνη και τη φτιάχνεις με γάλα, γίνεται το ίδιο γλυκό ή νερουλιάζει;
    #
    Σχόλιο από martha2, 15-7-12  
    Φαντάζομαι πως γίνεται μια χαρά αλλά σίγουρα αλλάζει η γεύση.
    #
    Σχόλιο από afroevh, 29-11-13  
    Φοβερό γλυκό!Τέλεια κρέμα που την χρησιμοποιώ και σε άλλες συνταγές..Τι άλλο να πω...Πέντε πιρουνάκια οπωσδήποτε!Μπράβο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από karavour, 2-10-10  
    Καλά έκανες και την ανέβασες τη συνταγούλα. Είναι καταπληκτική και πολύ κρεμώδης! Νομίζω ότι αν κάποιος θέλει μπορεί να βάλει τα μπισκότα σε στρώσεις στο ταψί αφού πρώτα τα βουτήξει σε λίγο γάλα. Εγώ τα έκανα όπως γράφεις αλλά την άλλη φορά θα τα κάνω και σε στρώσεις. Επισης ανακάτεψα όλη τη σαντιγύ με τις κρέμες και δεν κράτησα για επανω. Έβαλα κατευθίαν την καρύδα
    #
    Σχόλιο από martha2, 6-10-10  
    Δεν το'χω κάνει ποτέ σε στρώσεις, νομίζω δεν θα μου άρεσε. Τα προτιμώ ανακατεμένα γιατί η κρέμα νοτίζει ελαφρώς το μπισκότο και γίνεται φοβερό.
    Την άλλη φορά κράτησε λίγη σαντιγί για μια λεπτή στρώση απο πάνω να δεις πως γίνεται...Να είσαι καλά!
    #
    Σχόλιο από nefelangel, 10-11-10  
    Εκπληκτική! Μας άρεσε πάρα πολύ!! Ελαφριά, δροσιστική, πεντανόστιμη!!
    #
    Σχόλιο από martha2, 11-12-10  
    Όχι με φιλαδέλφεια, δεν έχει καμία σχέση. Με κρέμα γάλακτος και άχνη ζάχαρη μπορεις να αντικαταστήσεις τη μόρφατ με το ζαχαρούχο, αλλά δεν νομίζω να βγάλεις το ίδιο αποτέλεσμα...
    #
    Σχόλιο από maraki70, 11-12-10  
    Ευχαριστω για την απαντηση. Θα το κανω με σαντιγυ και αχνη αντι για μορφατ. Θα επανελθω σε λιγες μερες για το αποτελεσμα.
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 11-12-10  
    Maraki70 to morfat μπορεις να το αντικαταστησεις με ermol φυτικη σαντυγι σε κουτακι κονσερβα!
    #
    Σχόλιο από martha2, 31-1-11  
    Αν πρόσεξες Ελένη έγραψα πως την συνταγή τη βρήκα πάνω σε κουτάκι ζαχαρούχου το πιθανότερο, ίσως και σε κρέμας στιγμής, δεν είμαι σίγουρη. Συνεπώς ο τίτλος της δεν είναι δικός μου. Απλώς μου άρεσε πολύ η γεύση και είπα να μοιραστώ τη συνταγή.
    Δεν την είδα τη συνταγή σου αλλά λογικά πρέπει να διαφέρει, δεδομένου οτι εγκρίθηκε απο τους αρμόδιους και ανέβηκε στο site.
    Γλυκάκια τα οποία έχουν άνθος αραβοσίτου ή κάστερ πάουντερ δεν μου αρέσουν, ίσως γι'αυτό να μου άρεσε η συγκεκριμένη χιονάτη.
    Ελπίζω το ίδιο και σε όσους τη δοκίμασαν.
    Να είσαι καλά!
    #
    Σχόλιο από maraki70, 18-4-11  
    Επιτελους μετα απο μηνες αναβλητικοτητας (σημα κατατεθεν μου), πηρα την αποφαση και την εκανα τη Χιονατη. Χρησιμοποιησα 400μλ ζωικη κρεμα γαλακτος αντι για μορφατ, την οποια χτυπησα σε σαντιγυ με σκονη ζελατινης, για να ειμαι σιγουρη, οτι θα πηξει. ΤΕΛΕΙΑ. Χαζη ημουν τοσο καιρο που δισταζα. Μονο που ξεχασα να τη φωτογραφησω. 5 πηρουνακια.
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 17-1-12  
    Πολυ ευκολο, γρηγορο και ελαφρυ γλυκο!
    #
    Σχόλιο από martha2, 30-1-12  
    Ευχαριστώ κορίτσια!
    #
    Σχόλιο από yakinthos23, 16-6-12  
    to glyko soy einai ola ta lefta. eixa kai gala karydas kai me ayto xtyphsa ths vanilies theikoooooooooooo.se eyxaristoyme gia thn syntagh
    #
    Σχόλιο από martha2, 20-6-12  
    ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από martha2, 15-7-12  
    Φαντάζομαι πως γίνεται μια χαρά αλλά σίγουρα αλλάζει η γεύση.
    #
    Σχόλιο από afroevh, 29-11-13  
    Φοβερό γλυκό!Τέλεια κρέμα που την χρησιμοποιώ και σε άλλες συνταγές..Τι άλλο να πω...Πέντε πιρουνάκια οπωσδήποτε!Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από eyaki_2011, 10-1-14  
    APLA TELEIA!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από viki, 29-1-14  
    Καταπληκτικό!!! 5 πιρουνάκια από εμένα και από τον σύζυγο που ξετρελάθηκε!!! Σε ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από vasso18183, 2-2-14  
    μου άρεσε πολύ!
    #
    Σχόλιο από afroevh, 12-2-14  
    μετά από 200 φορές που έχω κάνει αυτή τη χιονάτη, μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι τέλειο γλυκό!Πέντε πιρούνια και λίγα της είναι..
    #
    Σχόλιο από martha2, 28-2-14  
    : )

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Evasmakou, 23-8-10  
    Ανακατεύουμε και τα μπισκοτα με την κραμα; Δεν τα στρωνουμε ξεχωριστα στο ταψακι μας; Πες μου να το κανω και να επανελθω για τα πηρουνακια!
    #
    Σχόλιο από martha2, 25-8-10  
    Όχι δεν παιδεύεσαι με στρώσεις, μέσα στις κρέμες τα ρίχνεις και τα μπισκότα και ανακατεύεις καλά. Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από maraki70, 25-11-10  
    Γεια σας,
    εδω που βρισκομαι μορφατ γιοκ. Με τι μπορω να το αντικαταστησω καλλιτερα? Με φιλαδελφεια η με κρεμα γαλακτος εκτος ψυγειου?
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 18-12-11  
    Τέλειο και εύκολο γλυκάκι martha, συγχαρητήρια!Παρ΄ότι λατρεύω τη σοκολάτα, αυτό είναι πολύ φίνο κέρασμα. Το μόνο, που βάζω λιγότερο από ένα ολόκληρο κουτάκι ζαχαρούχο, γιατί δε θέλω τα πολύ γλυκά γλυκά και επιπλέον προσθέτω ινδοκάρυδο και μέσα στην κρέμα (δηλ δεν το πασπαλίζω μόνο από πάνω).Πρώτη φορά το είχα δοκιμάσει σε σπίτι, μ΄άρεσε πάρα πολύ και είχα ζητήσει τη συνταγή. Ίδια με τη δική σου martha απλά αντί μορφατ είχε κρετόρε. Εγώ το προτιμώ όπως το γράφεις, γιατί το κρετόρε αφήνει μια αίσθηση λιπαρότητας (παρ΄ότι φυτικό).Να το δοκιμάσετε έτσι ακριβώς και όχι σε στρώσεις, χάνει.Αλήθεια η κρέμα αυτή θα ταίριαζε να μπει σε έναν κορμό (με παντεσπάνι βανίλιας εννοώ)? Επίσης, αντί κρέμα στιγμής μπορώ να φτιάξω μισή δόση πχ κρέμα ζαχαροπλαστικής? Πάντως, είναι ένα εύγευστο,εντυπωσιακό και πανεύκολο γλυκό.
    #
    Σχόλιο από soutzouko, 27-6-12  
    Αν βάλω κρέμα σαντιγύ γκαρνί που είναι σκόνη και τη φτιάχνεις με γάλα, γίνεται το ίδιο γλυκό ή νερουλιάζει;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Eleni_samos, 30-1-11  
    Συγνώμη Μάρθα αλλά θα πρέπει να σου πώ ότι η κανονική χιονάτη γίνεται ως εξής: τα μπισκότα πρώτα από όλα θα πρέπει να τα σπάσεις και να τα βάλεις στο ταψί και να τα περιχύσεις με βούτυρο για να μαλακώσουν και να "κάτσουν", επίσης η κρέμα δεν μπορεί να είναι στιγμής γιατί θα κάτσει πάνω στα μπισκότα αλλά θα πρέπει να είναι κανονικό άνθος αραβοσίτου ή κάστερ πάουντερ (κρέμα για μωρά), επίσης δεν ανεκατέβεις τη σαντυγί με την κρέμα γιατί πρέπει το γλυκό να είναι σε στρώσεις! Όλα αυτά στα λέω γιατί την χιονάτη την κάνω πάρα πολύ συχνά εδώ και χρόνια και επίσης την έχω ανεβάσει κι εγώ!

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ευκολάκια
    Ένα βιβλίο 151 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
    Αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της karavour
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 74 αγαπημένων συνταγών, του/της evanthoula
    Μπισκοτογλυκά-τσιζ κέικ-τυραμισού κ.α.
    Ένα βιβλίο 184 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 588 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel