Χιονάτη της μαμάς

Bαθμολογία: 5
       
 
15 ψήφοι
Eleni_samos, 02.02.10

Περιγραφή

Ένα γλυκό πανεύκολο, άσπρο (εξ ού και το ονομά του), δροσερό, κατάλληλο για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις!!! Το φτιάχνει η μαμά μου και το λατρεύω!!!

Χιονάτη της μαμάς
photo: lianaki

Συνταγή από:

Eleni_samos

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 πακέτο μαργαρίνη (250γρ)
  • 1 1/2 φακελάκια Άνθος Αραβοσίτου βανίλια
  • 5 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί Μόρφατ (ή Ερμόλ)
  • Αρκετό ινδοκάρυδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά ψυγείου
Περιέχει: Καρύδα , Γάλα
Φτιάχνει: περίπου 12-14 κομμάτια
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 25' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 5 ώ (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σπάμε τα μπισκότα χωρίς να τα θρυμματίσουμε τελείως σε ένα πυρέξ και τα περιχύνουμε με τη μαργαρίνη (την οποία το έχουμε λιώσει).
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 3/4 του λίτρου από το γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Σε ένα μπώλ βάζουμε το Άνθος Αραβοσίτου με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα και ανεκατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα και ανεκατεύουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται κρέμα (σε χαμηλή φωτιά πάντα γιατί θα κολλήσει).
  3. Μόλις γίνει κρέμα το κατέβαζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τα μπισκότα με αυτό. Αφήνουμε περίπου μισή ώρα να κρυώσει.
  4. Βάζουμε τη Μόρφατ στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ανέβει λίγο. Ρίχνουμε και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 5 λεπτά ακόμα. Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και απλώνουμε να πάει παντού.
  5. Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο (μπόλικο) και το αφήνουμε ακόμα 1 ώρα πρίν το βάλουμε στο ψυγείο.
  6. Αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στις 6-7 ώρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσο περισσότερο το αφήσετε στο ψυγείο τόσο το καλύτερο. Εγώ το κάνω βράδυ και το αφήνω μέχρι την επόμενη μέρα πού το κόβω σε κόμματια και το συνοδεύω με παγωτό το καλοκαίρι ή με γλυκό του κουταλιού το χειμώνα. Βέβαια μπορείτε να το σερβίρετε και σκέτο είναι εξίσου υπέροχο.

Σχετικές συνταγές

Δροσερή κρέμα με καρύδα Δροσερή κρέμα με καρύδα
4.5
       
       
(8)
Χιονούλα 2 Χιονούλα 2
5
       
       
(3)

    31 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από lianaki, 5-7-12  
    Πάρα πολύ νόστιμο το γλυκάκι σου!!!
    Στο μισό πυρέξ έβαλα την καρύδα και στο άλλο μισό έβαλα μερέντα, βέβαια δεν τη λες χιονάτη έτσι με τη μερέντα, αλλά η γεύση του ήταν μοναδική!!!
    #
    Σχόλιο από Eleni_samos, 6-7-12  
    Σ´ευχαριστω πολυ lianaki! Να σε ρωτησω την μερεντα την εβαλες πανω απο την σαντυγι ή πανω απο την κρεμα αντι για σαντυγι και προσθεσες την καρυδα?? Γιατι κι ετσι σαν παραλλαγη ειναι πολυ ωραιο! :-)
    #
    Σχόλιο από lianaki, 6-7-12  
    Έκανα όλα τα βήματα μέχρι το 4 κανονικά σε όλο το πυρέξ.
    Μετά, στο μισό έβαλα την καρύδα και το άφησα να παγώσει πολύ και αφού πάγωσε, άπλωσα στο άλλο μισό τη μερέντα (χωρίς καθόλου καρύδα σε αυτή την πλευρά).
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ γεύση σου λέω, καν'το να δεις.
    #
    Σχόλιο από Eleni_samos, 6-7-12  
    Μμμμμ... Ωραια! Ακουγεται τελειο! Απλα ειχ απορια πως σου καθισε η μερεντα... ΟΚ λοιπον θα το δοκιμασω σιγουρα! Μην σου πω θα βαλω και ινδοκαρυδο πανω απο την μερεντα γιατι με τρελαινει ο συνδυασμος σοκολατα-καρυδα!!! :))
    #
    Σχόλιο από Eleni_samos, 6-7-12  
    Α ευχαριστω και για την φωτο! ;)
    #
    Σχόλιο από nikolena, 7-7-12  
    lianaki η φωτο σου είναι φανταστική , ήθελα να ρωτήσω αυτό το καφέ που φαίνεται στον πάτο τι είναι;και τα μπισκότα οταν κόβεις το κομμάτι δεν φαίνονται;
    #
    Σχόλιο από Eleni_samos, 7-7-12  
    αυτο στο πατο ειναι τα μπισκοτα!! απλα εχει βγει σκουρο στην φωτο!! lianaki απαντησα για σενα (ελπιζω να μην σε πειραζει) μιας και ηξερα! ;)
    #
    Σχόλιο από lianaki, 8-7-12  
    Η αλήθεια είναι ότι τα μπισκότα τα θρυμμάτισα στο μπλέντερ τα ανακάτεψα πολύ καλά με τη λιωμένη μαργαρίνη και τα έστρωσα στο πυρέξ (όπως θα κάναμε για ένα τσιζκέικ).
    Την επόμενη φορά όμως θα το κάνω όπως ακριβώς το λέει η συνταγή.
    #
    Σχόλιο από thanos serres, 10-7-12  
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 14-7-12  
    Το έχω και παγώνει στο ψυγείο αλλά κάθε τόσο πάμε με τον άντρα μου και κλέβουμε μια κουταλίτσα:Ρ που να κρατηθείς με τέτοιο γλυκό!! Φανταστικό με υλικά που μας αρέσουν πολύ μπισκότα-κρέμα- καρύδα!! θα το φτιάχνω συχνά. Όλα τα πιρουνάκια από μένα συνονόματη συντοπίτισσα!!!
    #
    Σχόλιο από loula, 15-7-12  
    #
    Σχόλιο από Minaki1992, 27-2-13  
    Στο Άνθος Αραβοσίτου εννοείται την μικρή ή την μεγάλη συσκευασία;; Είναι εύκολο να μου πείτε γραμμάρια;;
    #
    Σχόλιο από Eleni_samos, 1-3-13  
    κοιτα φακελακι εννοω το μικρο πλαστικο που εχει δοση για περιπου ενα λιτρο γαλα οχι το μεγαλο το πακετο το χαρτινο που εχει πολλα φακελακια μεσα! μην μπερδευεσαι! :) γραμμαρια δεν μπορω να σου πω γιατι δεν το εχω ζυγισει ποτε, ειναι ομως περιπου 9-10 κουταλιες κοφτες της σουπας η παραπανω ποσοτητα. μπορεις επισης αν θες αντι για ανθος αραβοσιτου να αγορασεις "καστερ παουντερ". ειναι το ιδιο αλλα θεωρω λιγακι πιο νοστιμο! θα το βρεις στο ραφι του σουπερ μαρκετ εκει μαζι με το ανθος απλα αυτο ειναι ενα κουτακι με ενα μωρο απεξω. και για αυτο ισχυει η ιδια αναλογια με τα κουταλια που σου ειπα, δεν αλλαζεο κατι. ελπιζω να το κανεις το γλυκακι και να σου βγει τελειο. οτι θες ξαναρωτα. :)
    #
    Σχόλιο από anak, 3-3-13  
    ο γιος μου τη λάτρεψε!
    χρησιμοποίησα 1 ολόκληρο φακελάκι άνθος αραβοσίτου 43 γρ. και 2 κ.σούπας από το δέύτερο...προς ενημέρωση σας 1 κ.σούπας(δοσομετρική) είναι 10 γρ.ανθος αραβοσίτου.
    Τα μπισκότα τα ανακάτεψα με 4-5 κ.σούπας άγλυκο κακάο κι έδωσε μια νότα σοκολάτας στο γλυκό.Επίσης πριν να στρώσω την κρεμα βανίλιας σκόρπισα άφθονο ινδοκαρυδο στα μιπισκότα.
    Όσα μπισκότα περίσσεψαν τα έστρωσα ολόκληρα πάνω απο την κρέμα πριν να βάλω τη σαντιγυ με το ζαχαρούχο.
    Στο στόλισμα πρόσθεσα και κερασακια!
    #
    Σχόλιο από Eleni_samos, 3-3-13  
    Ευχαριστω για τα πιρουνακια!! :)) Εγω το δοκιμασα και με μπισκοτα cookies απο κατω και ηταν εξισου καλο. Ταιριαζει πολυ η σοκολατα με την καρυδα! Θα δοκιμασω και την δικη σας εκδοχη και θα επιστρεψω με σχολιο! Καλα μαγειρεματα!
    #
    Σχόλιο από twin1, 3-3-13  
    Η συνταγή σου είναι φανταστική!Είναι τόσο γλυκό όσο πρέπει.Είναι τόσο ελαφρύ όσο πρέπει για μετά από ένα γεύμα και η καρύδα το απογειώνει.Μην τη λυπηθείτε..βάλτε μπόλικη από πάνω όπως συμβουλεύει και η Eleni.Έχεις 5 πηρουνάκια από όλους όσους τη δοκίμασαν..Η ιδέα με τη μερέντα καλή.Θα δοκιμαστεί την επόμενη φορά.
    Ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας
    #
    Σχόλιο από Eleni_samos, 3-3-13  
    Ευχαριστωωωωω... :) Κατι που προσθεσα και μου αρεσε επισης ειναι ελαχιστο κονιακ στην μορφατ οταν την χτυπαω στο μιξερ, του δινει αλλη μυρωδια, ξεχωριστη! Επισης χρειαζεται 6 λεπτα ακριβως χτυπημα και αμεσως το ζαχαρουχο για 1 λεπτα ακομα και ειναι ετοιμο. Μην το παραχτυπησετε! Καλη επιτυχια! :))
    #
    Σχόλιο από dimitis77, 8-3-13  
    οταν λετε μορφατ τι εννοειτε ακριβώς?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 8-3-13  
    Είναι φυτική σαντιγί σε τενεκεδάκι. Την βρίσκεις σε όλα τα σούπερ, δίπλα στα γάλατα διαρκείας.
    #
    Σχόλιο από twin1, 18-3-13  
    Επειδή μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η προσθήκη της μερέντας το έκανα κι εγώ για τον άντρα μου,που του αρέσουν πιο πολύ τα σοκολατένια γλυκά και ήταν φανταστικό.Του πάει πολύ και δεν αφαίρεσα την καρύδα.Πραλίνα-καρύδα άψογος συνδυασμός.Και δεν βάρυνε το γλυκό,ακόμα είχε αυτή την ανάλαφρη υφή και γεύση.
    Από δω και πέρα θα το κάνουμε το γλυκό μισό λευκό και στο άλλο θα προσθέτω πραλίνα και θα είμαστε ικανοποιημένοι όλοι.
    Και πάλι συγχαρητήρια
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    22 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από lianaki, 5-7-12  
    Πάρα πολύ νόστιμο το γλυκάκι σου!!!
    Στο μισό πυρέξ έβαλα την καρύδα και στο άλλο μισό έβαλα μερέντα, βέβαια δεν τη λες χιονάτη έτσι με τη μερέντα, αλλά η γεύση του ήταν μοναδική!!!
    #
    Σχόλιο από Eleni_samos, 6-7-12  
    Σ´ευχαριστω πολυ lianaki! Να σε ρωτησω την μερεντα την εβαλες πανω απο την σαντυγι ή πανω απο την κρεμα αντι για σαντυγι και προσθεσες την καρυδα?? Γιατι κι ετσι σαν παραλλαγη ειναι πολυ ωραιο! :-)
    #
    Σχόλιο από lianaki, 6-7-12  
    Έκανα όλα τα βήματα μέχρι το 4 κανονικά σε όλο το πυρέξ.
    Μετά, στο μισό έβαλα την καρύδα και το άφησα να παγώσει πολύ και αφού πάγωσε, άπλωσα στο άλλο μισό τη μερέντα (χωρίς καθόλου καρύδα σε αυτή την πλευρά).
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ γεύση σου λέω, καν'το να δεις.
    #
    Σχόλιο από Eleni_samos, 6-7-12  
    Μμμμμ... Ωραια! Ακουγεται τελειο! Απλα ειχ απορια πως σου καθισε η μερεντα... ΟΚ λοιπον θα το δοκιμασω σιγουρα! Μην σου πω θα βαλω και ινδοκαρυδο πανω απο την μερεντα γιατι με τρελαινει ο συνδυασμος σοκολατα-καρυδα!!! :))
    #
    Σχόλιο από Eleni_samos, 6-7-12  
    Α ευχαριστω και για την φωτο! ;)
    #
    Σχόλιο από lianaki, 8-7-12  
    Η αλήθεια είναι ότι τα μπισκότα τα θρυμμάτισα στο μπλέντερ τα ανακάτεψα πολύ καλά με τη λιωμένη μαργαρίνη και τα έστρωσα στο πυρέξ (όπως θα κάναμε για ένα τσιζκέικ).
    Την επόμενη φορά όμως θα το κάνω όπως ακριβώς το λέει η συνταγή.
    #
    Σχόλιο από thanos serres, 10-7-12  
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 14-7-12  
    Το έχω και παγώνει στο ψυγείο αλλά κάθε τόσο πάμε με τον άντρα μου και κλέβουμε μια κουταλίτσα:Ρ που να κρατηθείς με τέτοιο γλυκό!! Φανταστικό με υλικά που μας αρέσουν πολύ μπισκότα-κρέμα- καρύδα!! θα το φτιάχνω συχνά. Όλα τα πιρουνάκια από μένα συνονόματη συντοπίτισσα!!!
    #
    Σχόλιο από loula, 15-7-12  
    #
    Σχόλιο από anak, 3-3-13  
    ο γιος μου τη λάτρεψε!
    χρησιμοποίησα 1 ολόκληρο φακελάκι άνθος αραβοσίτου 43 γρ. και 2 κ.σούπας από το δέύτερο...προς ενημέρωση σας 1 κ.σούπας(δοσομετρική) είναι 10 γρ.ανθος αραβοσίτου.
    Τα μπισκότα τα ανακάτεψα με 4-5 κ.σούπας άγλυκο κακάο κι έδωσε μια νότα σοκολάτας στο γλυκό.Επίσης πριν να στρώσω την κρεμα βανίλιας σκόρπισα άφθονο ινδοκαρυδο στα μιπισκότα.
    Όσα μπισκότα περίσσεψαν τα έστρωσα ολόκληρα πάνω απο την κρέμα πριν να βάλω τη σαντιγυ με το ζαχαρούχο.
    Στο στόλισμα πρόσθεσα και κερασακια!
    #
    Σχόλιο από Eleni_samos, 3-3-13  
    Ευχαριστω για τα πιρουνακια!! :)) Εγω το δοκιμασα και με μπισκοτα cookies απο κατω και ηταν εξισου καλο. Ταιριαζει πολυ η σοκολατα με την καρυδα! Θα δοκιμασω και την δικη σας εκδοχη και θα επιστρεψω με σχολιο! Καλα μαγειρεματα!
    #
    Σχόλιο από twin1, 3-3-13  
    Η συνταγή σου είναι φανταστική!Είναι τόσο γλυκό όσο πρέπει.Είναι τόσο ελαφρύ όσο πρέπει για μετά από ένα γεύμα και η καρύδα το απογειώνει.Μην τη λυπηθείτε..βάλτε μπόλικη από πάνω όπως συμβουλεύει και η Eleni.Έχεις 5 πηρουνάκια από όλους όσους τη δοκίμασαν..Η ιδέα με τη μερέντα καλή.Θα δοκιμαστεί την επόμενη φορά.
    Ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας
    #
    Σχόλιο από Eleni_samos, 3-3-13  
    Ευχαριστωωωωω... :) Κατι που προσθεσα και μου αρεσε επισης ειναι ελαχιστο κονιακ στην μορφατ οταν την χτυπαω στο μιξερ, του δινει αλλη μυρωδια, ξεχωριστη! Επισης χρειαζεται 6 λεπτα ακριβως χτυπημα και αμεσως το ζαχαρουχο για 1 λεπτα ακομα και ειναι ετοιμο. Μην το παραχτυπησετε! Καλη επιτυχια! :))
    #
    Σχόλιο από twin1, 18-3-13  
    Επειδή μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η προσθήκη της μερέντας το έκανα κι εγώ για τον άντρα μου,που του αρέσουν πιο πολύ τα σοκολατένια γλυκά και ήταν φανταστικό.Του πάει πολύ και δεν αφαίρεσα την καρύδα.Πραλίνα-καρύδα άψογος συνδυασμός.Και δεν βάρυνε το γλυκό,ακόμα είχε αυτή την ανάλαφρη υφή και γεύση.
    Από δω και πέρα θα το κάνουμε το γλυκό μισό λευκό και στο άλλο θα προσθέτω πραλίνα και θα είμαστε ικανοποιημένοι όλοι.
    Και πάλι συγχαρητήρια
    #
    Σχόλιο από ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ, 28-6-13  
    #
    Σχόλιο από demi.moore, 29-6-13  
    πωπω θα πεθανω μεχρι να γευτω αυτο το θαυμααααα
    #
    Σχόλιο από stellapapadopoulou, 29-6-13  
    Το μετέτρεψα σε γλυκό για Διαβητικούς ,αντικατέστησα την ζάχαρη με Στέβια και την Σαντιγί,και τα μπισκότα, έγινε τέλειο ,τα πιρουνάκια με όλη μου την αγάπη.
    #
    Σχόλιο από anastasia19, 1-7-13  
    Τα 5 πηρουνακια αξιζουν!μπραβο!!!!
    #
    Σχόλιο από stellapapadopoulou, 2-3-14  
    Μπράβο για την απίθανη συνταγή, την μετέτρεψα για διαβητικούς και έγινε η αγαπημένη του άντρα μου.
    #
    Σχόλιο από marcha3, 30-8-14  
    TO GLYKAKI TA SPAEI MPRAVO.. EYXARISTOYME P TN MIRASTIKES MAZI MAS... KRIMA EXEI MONO 5 PIROYNAKIA EPREPE NA EXEI ALLA5 TOYLAXISTON... :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    9 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από nikolena, 7-7-12  
    lianaki η φωτο σου είναι φανταστική , ήθελα να ρωτήσω αυτό το καφέ που φαίνεται στον πάτο τι είναι;και τα μπισκότα οταν κόβεις το κομμάτι δεν φαίνονται;
    #
    Σχόλιο από Eleni_samos, 7-7-12  
    αυτο στο πατο ειναι τα μπισκοτα!! απλα εχει βγει σκουρο στην φωτο!! lianaki απαντησα για σενα (ελπιζω να μην σε πειραζει) μιας και ηξερα! ;)
    #
    Σχόλιο από Minaki1992, 27-2-13  
    Στο Άνθος Αραβοσίτου εννοείται την μικρή ή την μεγάλη συσκευασία;; Είναι εύκολο να μου πείτε γραμμάρια;;
    #
    Σχόλιο από Eleni_samos, 1-3-13  
    κοιτα φακελακι εννοω το μικρο πλαστικο που εχει δοση για περιπου ενα λιτρο γαλα οχι το μεγαλο το πακετο το χαρτινο που εχει πολλα φακελακια μεσα! μην μπερδευεσαι! :) γραμμαρια δεν μπορω να σου πω γιατι δεν το εχω ζυγισει ποτε, ειναι ομως περιπου 9-10 κουταλιες κοφτες της σουπας η παραπανω ποσοτητα. μπορεις επισης αν θες αντι για ανθος αραβοσιτου να αγορασεις "καστερ παουντερ". ειναι το ιδιο αλλα θεωρω λιγακι πιο νοστιμο! θα το βρεις στο ραφι του σουπερ μαρκετ εκει μαζι με το ανθος απλα αυτο ειναι ενα κουτακι με ενα μωρο απεξω. και για αυτο ισχυει η ιδια αναλογια με τα κουταλια που σου ειπα, δεν αλλαζεο κατι. ελπιζω να το κανεις το γλυκακι και να σου βγει τελειο. οτι θες ξαναρωτα. :)
    #
    Σχόλιο από dimitis77, 8-3-13  
    οταν λετε μορφατ τι εννοειτε ακριβώς?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 8-3-13  
    Είναι φυτική σαντιγί σε τενεκεδάκι. Την βρίσκεις σε όλα τα σούπερ, δίπλα στα γάλατα διαρκείας.
    #
    Σχόλιο από shilou, 20-2-14  
    ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΚΟΥΤΙ ΜΟΡΦΑΤ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΙΛΑΜΕ? ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 250ΓΡ.
    #
    Σχόλιο από shilou, 20-2-14  
    ΚΑΙ ΠΟΣΑ ML. ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ?
    #
    Σχόλιο από jimadams, 30-9-14  
    Καλησπερα σε ολη την παρεα! ποση μερεντα χρειαζεται για ολο το πυρεξ? φτανει ενα βαζακι ή θελει και δευτερο!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ-ΤΟΥΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 108 αγαπημένων συνταγών, του/της zetaki24
    Δοκιμασμένες και αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 191 αγαπημένων συνταγών, του/της kika13
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 75 αγαπημένων συνταγών, του/της ntina1977