κύρια φωτογραφία συνταγής Χιονισμένα βουνά με κάστανα

Χιονισμένα βουνά με κάστανα

5 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Pepe Le Pew
Pepe Le Pew @cook_8450151
Αθήνα

Δανεισμένη από την Αρκαδία. Πολύ καλή και εύκολη!! Κάστανα και μαρέγκες!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Καταρχήν χρησιμοποίησα ρούμι και αντι για εσάνς βανίλιας έβαλα 2 μπαστούνια καρπό. Μετά χρησιμοποίησα την μαρέγκα την μεγάλη του Βάρσου (Κηφισιάς!!) και μετέτρεψα το γλυκό σε τούρτα προσθέτωντας, πάνω από το μείγμα του κάστανου, γιαούρτι στραγγιστό και σαντιγύ ανακατεμένα. Και τέλος μαζί με τις φλούδες σοκολάτας έτριψα και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Το αποτέλεσμα...!!!! Το "Σερβίρει" αναφέρεται στην τούρτα που έφτιαξα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10-12 άτομα
  1. 6 Μαρέγκες στρογγυλές ή οβάλ
  2. 1 κιλό Κάστανα
  3. 1 κουταλάκι εσάνς Βανίλιας
  4. 300 γρ. Ζάχαρη
  5. 3-4 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνετε τα κάστανα σε αντικολλητική κατσαρόλα μαζί με νερό που να τα σκεπάζει. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρις ότου τα κάστανα μαλακώσουν. Τα καθαρίζετε αφαιρώντας και την εσωτερική φλούδα. Πιέζετε τα κάστανα με το πίσω μέρος μιας κουτάλας για να πολτοποιηθούν.

  2. 2

    Βράζετε 100 ml νερό με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, ώσπου να γίνει σιρόπι. Ανακατεύετε καλά τον πουρέ του κάστανου προσθέτοντας το σιρόπι, τη βανίλια, το ρούμι ή το κονιάκ και μοιράζετε το μείγμα επάνω στις μαρέγκες. Προαιρετικά διακοσμείτε με φλούδες σοκολάτας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Pepe Le Pew
Pepe Le Pew @cook_8450151
στις
Αθήνα