Χιονισμένες κορφούλες της Marion
Η συγκεκριμενη συνταγη ειναι απο ενα γερμανικο βιβλιο για χριστουγεννιατικα γλυκα στο διαδυκτιο, ειναι ευκολη, οικονομικη.
Υλικά
-
3 ασπραδια αυγων μετριου μεγεθους
-
100 γρ ζαχαρη
-
250 γρ ινδοκαρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπαμε τα ασπραδια στο μιξερ με την μεγαλυτερη ταχυτητα και χωρις να σταματησουμε το χτυπημα ριχνουμε σιγα σιγα την ζαχαρη. Αφου το μειγμα μας γινει σφιχτη μαρεγκα ριχνουμε το ινδοκαρυδο και ανακατευουμε προσεχτικα.
-
2
Με ελαφρως βρεγμενα χερια πλαθουμε σε πυραμιδες το μειγμα μας και το τοποθετουμε σε ενα ταψι με λαδοκολλα. Φτιαχνουμε περιπου 30 κομματια.
-
3
Τελος ψηνουμε στους 180 βαθμους για 10-12 λεπτα ή μεχρι να ροδισουν οι κορυφες τους.
-
4
Οταν κρυωσουν θα ειναι πολυ σφιχτα και τραγανα γι' αυτο φυλαξτε τα σε ενα ταπερ ή καλυτερα σε αυτα τα αλουμινενια κουτακια που κυκλοφορουν στο εμποριο τωρα τα χριστουγεννα, ετσι θα γινουν παλι μαλακα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)