Χιονούλες με καρύδα
Ένα νηστίσιμο, μεθυσμένο με μπύρα και βουτηγμένο στην καρύδα γλυκό, ιδανικό για όσους νηστεύουν αυτήν την περίοδο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ανάλογα με το μέγεθος που θα πλάσετε τις μπαλίτσες θα εξαρτηθεί ο χρόνος ψησίματος και το σιρόπιασμα. Εμένα μου βγαίνουν περίπου 2 ταψιά φούρνου, γι αυτό και τα βάζω μαζί στο φούρνο και ψήνω στον αέρα.
Υλικά
-
1 μικρό κουτάκι μπύρας
-
3 βανίλιες
-
2 1/2 κούπες του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
-
300 γραμ. ινδική καρύδα
-
μαρμελάδα της αρεσκείας σας
-
Για το σιρόπι
-
3 κούπες του τσαγιού ζαχαρη
-
2 κούπες του τσαγιού νερό
-
1 κούπα τσαγιού χυμό πορτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι μας, και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
-
2
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε την μπύρα, τις βανίλιες, το λάδι, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε (μπορεί να μην χρειαστεί να ρίξουμε όλο το αλεύρι).
-
3
Παίρνουμε λίγη ζύμη στα χέρια μας και πλάθουμε μπαλίτσες όπως τα κεφτεδάκια. Προσοχή όχι πολύ μεγαλές γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
-
4
Τοποθετούμε τις μπαλίτσες με απόσταση μεταξύ τους σε ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολα.
-
5
Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για μιση ώρα περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
-
6
Μόλις ψηθούν βγάζουμε, αφήνουμε 1- 2 λεπτά να κρυώσουν και τις βουτάμε στο χλιαρό σιρόπι.
-
7
Αφού σιροπιάσουμε τις μπαλίτσες, τις αλοίφουμε με την βοήθεια ενός πινέλου μαρμελάδα και βουτάμε στην καρύδα. Ετοιμες οι χιονούλες!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)