Χοιρινά φιλετάκια με δαμάσκηνα και κονιάκ
Χοιρινά φιλετάκια με κονιάκ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να το σερβίρετε γαρνίροντας με μακρύκοκκο ρύζι.
Υλικά
-
8 χοιρινά φιλετάκια
-
1/4 της κούπας λάδι
-
20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
-
1/4 κούπας κονιάκ
-
1 κούπα ζωμό λαχανικών αλατισμένο
-
2 κ.σ. αλεύρι
-
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε καυτό λάδι σοτάρετε καλά τα φιλετάκια.
-
2
Τα αλατοπιπερώνετε.
-
3
Ρίχνετε στο τηγάνι τα δαμάσκηνα και τα περιχύνετε με κονιάκ.
-
4
Βάζετε φωτιά στο κονιάκ για λίγα δευτερόλεπτα.
-
5
Προσθέστε το ζωμό, το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση όλα μαζί μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σχόλια (2)