Χοιρινά φιλετάκια με κόκκινες πιπεριές
Χοιρινά Φιλετάκια με σάλτσα ψιλοκομμένης τομάτας και πιπεριάς φλωρίνης.
Υλικά
-
500 γρ. λεπτά χοιρινά φιλετάκια πάχους 1/2 εκατ.
-
1 κονσέρβα ψιλοκομμένα τοματάκια (κονκασέ)
-
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
-
3 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο
-
2 φρέσκες κόκκινες πιπεριές φλωρίνης κομένες σε λεπτές λωρίδες
-
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-
αλάτι.πιπέρι,πάπρικα ή μπούκοβο,ρίγανη,θυμάρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα φιλετάκια σε λεπτές λωρίδες πλάτους 1-2 εκ Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε αρχικά 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά βάζουμε τα φιλετάκια να σωταριστούν μέχρι να πάρουν άσπρο χρώμα. Στην συνέχεια ρίχνω τις κόκκινες πιπεριές τις οποίες τις έχω καθαρίσει απο τα σπόρια και ανακατεύω μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν ελαφρώς.
-
2
Προσθέτω το σκόρδο πολτοποιημένο ανακατεύω για λίγο μέχρι να πάρει μυρωδιά σκόρδου το κρέας με το λάδι και εν συνεχεία σβήνω ρίχνοντας το μπαλσάμικο ξύδι. Μόλις ρίξω το μπαλσάμικο ρίχνω το κονκασέ,το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι,μπούκοβο ή πάπρικα, ρίγανη και λίγο θυμάρι (προσοχή δίνει έντονη γεύση το θυμάρι) και χαμηλώνω την φωτιά στην μέτρια ένταση. Βράζω το μίγμα στο τηγάνι για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας και μόλις "δέσει" η σάλτσα κλείνω την φωτιά. Σε μιά άλλη κατσαρόλα βράζω 2 κούπες ρύζι parboiled. Γαρνίρουμε όπως την φωτό με ένα κλωναράκι μαιντανό.
Σχόλια