Χοιρινά κότσια με μουστάρδα, πατάτες και λαχανικά
Χοιρινά κότσια με μουστάρδα, πατάτες και λαχανικά για όλη την οικογένεια. Ένα φαγητό που λιώνει στο στόμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν έχετε σακούλα, μπορείτε να το κάνετε και σε γάστρα. Μη φοβάστε το σκόρδο. Έχει την ιδιότητα να τραβάει τη μυρωδιά του χοιρινού χωρίς να μυρίζει το φαγητό σας. Όταν αρπάξει το κότσι από πάνω, ανοίξτε προσεχτικά τη σακούλα και γυρίστε το. Νερό και πολύ λάδι δε χρειάζεται γιατί το κρέας θα βγάλει το ζουμί του και λίπος. Το λάδι το βάζουμε για να βοηθήσουμε τις πατάτες και τα λαχανικά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ο κρεοπώλης σας κόβει τα κότσια στη μέση, έτσι ένα κότσι είναι για 2 άτομα.
-
2
Πλένετε καλά τα κότσια και αλατοπιπερώνετε. Παίρνετε τη μουστάρδα και βάζετε πάνω στο κάθε κότσι μία "πατημασιά" καλή! Απλώνετε με τα χέρια σας τη μουστάρδα σε όλο το κότσι και το βάζετε στη σακούλα αφού είναι η σακούλα μέσα στο ταψί.
-
3
Στη συνέχεια κόβετε τις πατάτες τετράγωνες σε μέγεθος μπουκιάς όσο μεγάλες σας αρέσουν. Τις αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε μέσα στη σακούλα.
-
4
Ψιλοκόβετε τα καρότα, την πιπεριά και τα φασολάκια και τα βάζετε κι αυτά στη σακούλα, μαζί και τον αρακά.
-
5
Κόβετε την κάθε σκελίδα στα τέσσερα και τις τοποθετείτε δίπλα από κάθε κότσι.
-
6
Ρίχνετε το λαδάκι και κλείνετε τη σακούλα. Με μια οδοντογλιφύδα κάνετε 5-6 τρυπούλες στη σακούλα από την πάνω μεριά.
-
7
Βάζετει τρία ποτήρια νερό στο ταψί. ΠΡΟΣΟΧΗ! Έξω από τη σακούλα. Μέσα στη σακούλα δε βάζετε καθόλου νερό. Βάζετε στο φούρνο τα ταψί στους 200 βαθμούς και ψήνετε για τρεις ώρες. Καλή επιτυχία!
Σχόλια (4)