Χοιρινά Παϊδάκια με Λευκό Κρασί

Bαθμολογία: 4.3333
       
 
3 ψήφοι
kor_, 03.03.09

Περιγραφή

Μία εύκολη συνταγή, ειδικά για όσους μένουν μόνοι τους και δεν έχουν διάθεση για ατελείωτες ώρες στην κουζίνα!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500gr χοιρινά παϊδάκια
  • δάφνη
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • λευκό κρασί (όσο πάρει)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Κάρβουνα/grill
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε το λευκό κρασί, το θυμάρι και τη δάφνη σε ένα μπωλ.
  2. Βάζουμε μέσα τα παϊδάκια και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  3. Όταν βγάλουμε τα παϊδάκια απο το κρασί, τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν (όπως κάνουμε με τις τηγανιτές πατάτες).
  4. Ψήνουμε στο grill. Τα γυρίζουμε μετά απο 10 λεπτά ώστε να ψηθούν καλά και απο τις 2 πλευρές.
  5. Χρειάζονται περίπου 20'-25' ψησίματος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην βάλετε το καλύτερο σας κρασί, δεν χρειάζεται. Ότι έχετε στο σπίτι ή απλά ένα χαμηλής τιμής.

Ελπίζω να σας αρέσει! Καλή επιτυχίααααα!!!!

Σχετικές συνταγές

    7 Όλα

    #
    Σχόλιο από kor_, 3-3-09  
    Και βέβαια έχω να κάνω και μια ερώτηση στις έμπειρες μαγείρισσες. Αυτή η διαδικασία που κάνω με το κρασί είναι η λεγόμενη μαρινάτα(ή κάπως έτσι);
    #
    Σχόλιο από TRIANA43, 7-3-09  
    Αγαπητή kor_ ακριβώς όπως το είπες "μαρινάτα", μαρινάρισμα ή και "μαρινάδα" κατ' άλλους.
    4 πηρουνάκια για να σε ενθαρρύνω να συνεχίσεις την περιπέτεια της μαγειρικής:) Καλή συνέχεια!
    #
    Σχόλιο από kostas, 7-3-09  
    Νομιζω οτι με λιγο φρεσκοτρυμενο πιπερι και λιγη ριγανη θα γινουν ακομα καλυτερα.
    #
    Σχόλιο από kor_, 8-3-09  
    Χεχε!!!Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!!! Με κάναν χαρούμενη αυτη τη στιγμη :) Θ μου βάλλω και εγώ...
    Κώστα ωραία ιδέα..
    #
    Σχόλιο από elena1234, 26-3-09  
    wraio akougete k aplo,tha to timisoume!
    #
    Σχόλιο από gianakis, 17-10-10  
    7 lepta gia psisimo sto grill
    #
    Σχόλιο από nopi, 6-1-11  
    To dokimasa kai mw paidakia kai me mprizoles, exisou nostima kai ta dio!!!

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από kor_, 3-3-09  
    Και βέβαια έχω να κάνω και μια ερώτηση στις έμπειρες μαγείρισσες. Αυτή η διαδικασία που κάνω με το κρασί είναι η λεγόμενη μαρινάτα(ή κάπως έτσι);
    #
    Σχόλιο από TRIANA43, 7-3-09  
    Αγαπητή kor_ ακριβώς όπως το είπες "μαρινάτα", μαρινάρισμα ή και "μαρινάδα" κατ' άλλους.
    4 πηρουνάκια για να σε ενθαρρύνω να συνεχίσεις την περιπέτεια της μαγειρικής:) Καλή συνέχεια!
    #
    Σχόλιο από kostas, 7-3-09  
    Νομιζω οτι με λιγο φρεσκοτρυμενο πιπερι και λιγη ριγανη θα γινουν ακομα καλυτερα.
    #
    Σχόλιο από kor_, 8-3-09  
    Χεχε!!!Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!!! Με κάναν χαρούμενη αυτη τη στιγμη :) Θ μου βάλλω και εγώ...
    Κώστα ωραία ιδέα..
    #
    Σχόλιο από elena1234, 26-3-09  
    wraio akougete k aplo,tha to timisoume!
    #
    Σχόλιο από gianakis, 17-10-10  
    7 lepta gia psisimo sto grill
    #
    Σχόλιο από nopi, 6-1-11  
    To dokimasa kai mw paidakia kai me mprizoles, exisou nostima kai ta dio!!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Το σωστό ψήσιμο στη σχάρα
    Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε barbeque. ...
    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό του ψ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΧΟΙΡΙΝΟ
    Ένα βιβλίο 155 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris