κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινές γλυκόξινες μπριζόλες

Χοιρινές γλυκόξινες μπριζόλες

38 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
eta
eta @cook_8476953
,

Μπριζόλες σε μαρινάτα από χυμό πορτοκαλιού, σκόρδο και κύμινο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την είχα κόψει από κάποιο παλιό περιοδικό. Γράφει ακόμα ότι σερβίρεται με φέτες νεκταρίνια και ψιλοκομμένα βρασμένα λαχανικά, κάτι που εγώ δεν έκανα. Τις σέρβιρα με πουρέ. Επίσης, δεν στέγνωσα τις μπριζόλες όπως λέει η συνταγή, αλλά τις έψησα στο γκριλ όπως ήταν στο ταψί με την μαρινάτα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
4
  1. 4 χοιρινές μπριζόλες μεγάλες ( ή 8 μικρά μπριζολάκια)
  2. 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  3. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  4. 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  5. 1/2 κ.γ. κύμινο
  6. πιπέρι
  7. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύω το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, το κύμινο και το πιπέρι και τα χτυπάω με ένα πιρούνι.

  2. 2

    Σε ένα ταψί τοποθετώ τις μπριζόλες και τις περιχύνω με το μείγμα πορτοκαλιού. Τις αφήνω στο ψυγείο 2-3 ώρες.

  3. 3

    Βγάζω τις μπριζόλες από τη μαρινάτα και τις στεγνώνω σε απορροφητικό χαρτί, τις αλατίζω και τις ψήνω στο γκριλ 8-10 λεπτά από τη κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

eta
eta @cook_8476953
στις
,
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Η καταγωγή μου είναι από τον νομό Κορινθίας,όμως ζω στα Τρίκαλα τα τελευταία 11 χρόνια όσο είναι κι η κόρη μου. Δυστυχώς δε δουλεύω κι αυτό πολλές φορές με κάνει να μην είμαι καλά με τον εαυτό μου. Μ ε το μαγεί ρεμα δεν είχα πάντα τις καλύτερες σχέσεις όμως τελευταία άρχισα να ασχολούμαι με περισσότερη όρεξη ειδικά από τότε που μπήκα σε αυτήν την παρέα. Ελπίζω να μην παχύνω, σας ευχαριστώ προκαταβολικά για όσα μάθω
Δες περισσότερα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα