Χοιρινές γλυκόξινες μπριζόλες
Μπριζόλες σε μαρινάτα από χυμό πορτοκαλιού, σκόρδο και κύμινο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την είχα κόψει από κάποιο παλιό περιοδικό. Γράφει ακόμα ότι σερβίρεται με φέτες νεκταρίνια και ψιλοκομμένα βρασμένα λαχανικά, κάτι που εγώ δεν έκανα. Τις σέρβιρα με πουρέ. Επίσης, δεν στέγνωσα τις μπριζόλες όπως λέει η συνταγή, αλλά τις έψησα στο γκριλ όπως ήταν στο ταψί με την μαρινάτα.
Υλικά
-
4 χοιρινές μπριζόλες μεγάλες ( ή 8 μικρά μπριζολάκια)
-
250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
-
1/2 κ.γ. κύμινο
-
πιπέρι
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύω το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, το κύμινο και το πιπέρι και τα χτυπάω με ένα πιρούνι.
-
2
Σε ένα ταψί τοποθετώ τις μπριζόλες και τις περιχύνω με το μείγμα πορτοκαλιού. Τις αφήνω στο ψυγείο 2-3 ώρες.
-
3
Βγάζω τις μπριζόλες από τη μαρινάτα και τις στεγνώνω σε απορροφητικό χαρτί, τις αλατίζω και τις ψήνω στο γκριλ 8-10 λεπτά από τη κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια