Χοιρινές μπριζόλες με λάχανο τουρσί
Πεντανόστιμη συνταγή, με πικάντικη γεύση.
Υλικά
-
4 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες
-
600 γρ. λάχανο τουρσί (ψιλοκομμένο)
-
1 μεγάλο κρεμύδι
-
λευκό κρασί (1 μπουκάλι)
-
2-3 λεμόνια
-
1 1/2 κουτάλι της σούπας πάπρικα
-
2 κουτάλια της σούπας θυμάρι
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
μαύρο πιπέρι κατα προτίμηση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Θωρακίζουμε τις μπριζόλες στο καυτό λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
-
2
Προσθέτουμε το θυμάρι, μισή κουταλιά πάπρικα και το κράσι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
-
3
Σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού και αφαιρούμε τις μπριζόλες με το μισό ζουμάκι της κατσαρόλας για να μη στεγνώσουν και τις διατηρούμε ζεστές.
-
4
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάχανο και την υπόλοιπη πάπρικα, ανακατεύουμε με τη σάλτσα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
-
5
Σερβίρουμε με τις μπριζόλες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια