Χοιρινές μπριζόλες με ντομάτα και πατάτες
Πάρα πολύ νόστιμες και μαλακές μπριζόλες με σάλτσα για βούτες...
Υλικά
-
4 χοιρινές μπριζόλες (όχι λαιμού)
-
πατάτες κομένες μεγάλες κυδωνάτες
-
2 πιπεριές Φλωρίνης κομένες σε τετράγωνα κομμάτια
-
2 ντομάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
-
1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
-
λάδι
-
αλάτι
-
μαυροπίπερο
-
1 κουταλάκι κόκκινο γλυκό πιπέρι
-
2 κουταλάκια ρίγανη
-
2 νεροπότηρο λευκό κρασί
-
3 κουταλιές σούπας κέτσαπ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατίζουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα ταψί (όχι λαμαρίνα) σε μία στρώση. Γύρω γύρω στρώνουμε τις πατάτες. Από πάνω σκορπίζουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ντομάτες και τα αλατίζουμε κι αυτά.
-
2
Ρίχνουμε τη ρίγανη, το κόκκινο και το μαύρο πιπέρι, το κρασί και το λάδι. Αφήνουμε το ταψί έτσι για 1 ώρα.
-
3
Μετά, το βάζουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
-
4
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 30 λεπτά γύρίζοντάς τες στο μεταξύ, για να είναι μεν μαλακές, αλλά να πάρουν και λίγο χρώμα.
Σχόλια (5)
Έχω όμως μία απορία: στα υλικά λες για 3 κουταλιές κέτσαπ, την οποία παρακάτω δεν λες πότε τη βάζουμε...Εγώ δεν έβαλα, δεν ξέρω αν θα άλλαζε κάτι στη γεύση.Πάντως και χωρίς κέτσαπ ήταν τέλειο!