κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινές μπριζόλες με πράσα γλύκισμα

Χοιρινές μπριζόλες με πράσα γλύκισμα

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
Amalovio
Amalovio @cook_8452876

Χοιρινές μπριζόλες στην κατσαρόλα σε τέλεια αρμονία με το πράσο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Άλλη μια έμπνευση της φίλης μου της Βάσως, που με ξετρέλανε και θέλησα να τη μοιραστώ μαζί σας. Θα πάθετε πλάκα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
4 άτομα
  1. 4-5 πράσα
  2. 1 κρεμμύδι σε φέτες
  3. 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  4. 2 φύλλα δάφνης
  5. 1 τριμμένη ντομάτα μέτριου μεγέθους
  6. ελαιόλαδο
  7. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίστε και κόψτε τα πράσα σε χοντρές ροδέλες.

  2. 2

    Βάλτε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει.

  3. 3

    Ρίξτε μέσα τα πράσα και αφήστε να πάρουν μια βράση για 5 λεπτά. Σουρώστε τα.

  4. 4

    Σε ένα τεφάλ ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, αφήστε το να κάψει και ρίξτε μέσα τις μπριζόλες ίσα να τσιγαριστούν και να πάρουν χρώμα. Όταν είναι έτοιμες, αφήστε τις στην άκρη.

  5. 5

    Σε μια κατσαρόλα βάζετε λίγο ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί, ρίχνετε το κρεμμύδι και το πράσο και τα φέρνετε μερικές βόλτες να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, βάζετε και τις μπριζόλες. Από πάνω τους ρίχνετε το ξύδι, τη ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Τέλος, ρίχνετε και 3/4 από ένα ποτήρι νερό.

  6. 6

    Κατεβάζετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για μια ώρα περίπου χωρίς καπάκι.

  7. 7

    Σερβίρετε, αν θέλετε με λίγο λεμόνι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (6)

golfo
golfo @cook_8452627
πραγματι ειναι ενα φαγητο γλυκισμα!\nεγω προσθεσα και μαιντανο και λιγο ανηθο ταιριαζουν πολυ με το πρασο,και το φαγαμε με λεμονακι,οπως και να το κανουμε το πρασο το ζηταει το λεμονακι του.\nμπορει οποιος δεν εχει μπριζολα να το κανει και με αλλο κοματι χοιρινο που δεν θα εχει κοκαλο.\nοπως και να εχει εμας μας αρεσει πολυ αυτο το φαγητο και ειδικα το χειμωνα που τα πρασα ειναι στην εποχη τους και ντοπια μαλιστα.\nευχαριστω.

Από

Amalovio
Amalovio @cook_8452876
στις