Χοιρινές Μπριζόλες σπέσιαλ

Bαθμολογία: 4.9091
       
 
33 ψήφοι
Amalovio, 10.03.09

Περιγραφή

Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές, ντομάτες και κρεμμύδια για σούπερ γεύση!
Χοιρινές Μπριζόλες σπέσιαλ
photo: ANGOLINA

Συνταγή από:

Amalovio

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 ντομάτα μεγάλη
  • 2 κρεμύδια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • ελαιόλαδο
  • μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Από το προηγούμενο βράδυ, φτιάχνουμε μια μαρινάδα με το ελαιόλαδο, τις 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι πιπέρι, το ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Βουτάμε μέσα τις μπριζόλες και τις αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο να μαριναριστούν.
  2. Την επόμενη μέρα, παίρνουμε ένα ταψί ή μεγάλο πυρέξ. Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε στη βάση του ταψιού. Από πάνω, τοποθετούμε τις μπριζόλες. Κόβουμε σε ροδέλες και την ντομάτα και τις πιπεριές και τοποθετούμε πάνω σε κάθε μπριζόλα εναλλάξ από μια ροδέλα ντομάτα, πιπεριά κόκκινη, πιπεριά πράσινη.
  3.  Αφού έχουμε καλύψει τις μπριζόλες με τα λαχανικά μας, τις περιχύνουμε με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και τις βάζουμε στο φούρνο.
  4. Ψήνουμε στους 180-200 μέχρι να ψηθούν τα λαχανικα, γύρω στα 40 λεπτά.
  5. Προς το τέλος του ψησίματος, ρίχνουμε πάνω στις μπριζόλες ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί για έξτρα γεύση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή την πήρα από μια φίλη μου που είναι εξαιρετική μαγείρισσα με μεγάλη έμπνευση, τη Βάσω. Θα πάθετε όταν τη δοκιμάσετε!

Σχετικές συνταγές

    49 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zanice, 13-3-09  
    Μπράβο φίλη μου για την συνταγή σου!!!Την έκανα και είναι σκέτη τρέλα...εδώ στο νησί μας έχουμε δικούς μας χοίρους και το κρέας έχει πιο δυνατή μυρωδιά από τα άλλα.Με αυτή την συνταγή εκτός από την γεύση ήταν και πολύ ωραία η μυρωδιά!!!Ευχαριστούμε πολύ.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 13-3-09  
    Έχω δοκιμάσει τις μπριζόλες στο φούρνο με κρεμμύδι,πιπεριές,ντομάτα....αλλά και τυρί του τοστ στο τέλος.Είναι όντως πάρα πολύ καλές και διαφορετικές.
    Θα δοκιμάσω όμως και τη μαρινάδα που πιστεύω ότι κάνει τη διαφορά.
    #
    Σχόλιο από Amalovio, 13-3-09  
    ευχαριστώ πολύ για τα καλα σας λογια! Έτσι πρεπει, όταν ξέρουμε μια σουπερ συνταγη να την διαδιδουμε!
    #
    Σχόλιο από mdileuca, 30-5-09  
    Εξαιρετική γεύση, γλύφαμε και τα δάχτυλά μας! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από SENIORA, 15-9-09  
    την εφτιαξα εχθες,απιστευτη γευση,εγιναν μαλακες και με γευση θαυμα..δοκιμαστε την παιδια !
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 10-10-09  
    Παρόλο που τις άφησα παραπάνω από 40΄λεπτά δεν μου έγιναν μαλακές. Όταν ξεκίνησε να ψήνεται μύριζε πολύ ωραία αλλά στο τέλος τα κρεμμύδια άφησαν μια όχι τόσο ωραία μυρωδιά.
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 10-10-09  
    Τέλεια, καταπληκτική συνταγή. Την έχω κάνει ήδη δύο φορές και είναι φοβερή. Το κρέας γίνεται λουκούμι. Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από Amalovio, 11-10-09  
    Angolina, δεν ξερω αν μαριναρες τις μπριζολες αλλα νομιζω πως οσο τις μαριναρεις, τοσο πιο μαλακες γινονται. Όσο για το κρεμμύδι, μάλλον ειναι υποκειμενικο το ζήτημα... εμενα μου αρεσει πολυ!
    #
    Σχόλιο από giorgos123, 10-11-09  
    Πόσο λάδι πρέπει να βάλουμε περίπου?αφηνουμε μέσα στη μαρινάδα το κρέας ?πρέπει να είναι τόσο ώστε να τίς σκεπάζει τελείως?
    Επίσης θα μπορούσαμε να βάλουμε και πατάτες μαζί να ψηθούν?
    #
    Σχόλιο από Amalovio, 10-11-09  
    Κοίτα, μη δημιουργήσεις και πισίνα λαδιού. Ίσως αν η μαρινάδα κάλυπτε τις μπριζόλες μέχρι τη μέση, θα ήταν καλά. Όταν τη φτιάξεις, άλειψε καλά τις μπριζόλες με τη μαρινάδα. Άσε τις μέσα στη μαρινάδα για ώρες. Τώρα για πατάτες, γιατί όχι, σαφώς και μπορείς να τις συνοδέψεις.
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 19-11-09  
    Υπέροχες, μυρωδάτες, πεντανόστιμες, το κρεμμύδι κάνει τη διαφορά στο ψήσιμο και η μαρινάδα τις απογειώνει, ευχαριστούμε amalovio
    #
    Σχόλιο από kittoula1981, 11-2-10  
    #
    Σχόλιο από vana-63, 20-2-10  
    Πολυ νοστιμο φαγητο αλλα Θελει τουλαχιστον 1 ωρα ψησιμο κι οχι 40 λεπτα που προτεινεις.
    #
    Σχόλιο από zumaraki91, 17-4-10  
    εκανα την βλακεία και εβαλα πολυ ξύδι στην μαρινάδα...λέτε να επηρεάσει το κρεας???
    #
    Σχόλιο από elena maro, 17-4-10  
    απιστευτα πρωτοτυπη κ ωραια.ολοι ενθουσιαστηκαν οταν την εφτιαξα
    #
    Σχόλιο από Amalovio, 17-4-10  
    zumaraki πόσο ξύδι έβαλες;
    #
    Σχόλιο από zumaraki91, 18-4-10  
    οσο λάδι δηλαδη 1 φλ. κ κατι παραπανω..αλλά βγηκαν μια χαρα! ειναι ωραιο κ για ντρεσινγκ αυτο που εμεινε!!!! ρε παιδια πως βάζουμε φωτο??? ξέρει κανενας???
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 19-4-10  
    Amalovio, να σε ρωτήσω, την μαρινάδα την βάζουμε και αυτή μέσα στο πυρέξ που θα ψήσουμε τα μπριζολάκια ή όχι? φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή !!!!!
    #
    Σχόλιο από Amalovio, 19-4-10  
    Ναι, και βέβαια τη βάζουμε μέσα.
    #
    Σχόλιο από maryangel, 23-5-10  
    Υπέροχες οι μπριζόλες!!! Ο άντρας μου ξετρελάθηκε.. Ευχαριστούμε πολύ για την τέλεια συνταγή.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    34 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zanice, 13-3-09  
    Μπράβο φίλη μου για την συνταγή σου!!!Την έκανα και είναι σκέτη τρέλα...εδώ στο νησί μας έχουμε δικούς μας χοίρους και το κρέας έχει πιο δυνατή μυρωδιά από τα άλλα.Με αυτή την συνταγή εκτός από την γεύση ήταν και πολύ ωραία η μυρωδιά!!!Ευχαριστούμε πολύ.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 13-3-09  
    Έχω δοκιμάσει τις μπριζόλες στο φούρνο με κρεμμύδι,πιπεριές,ντομάτα....αλλά και τυρί του τοστ στο τέλος.Είναι όντως πάρα πολύ καλές και διαφορετικές.
    Θα δοκιμάσω όμως και τη μαρινάδα που πιστεύω ότι κάνει τη διαφορά.
    #
    Σχόλιο από Amalovio, 13-3-09  
    ευχαριστώ πολύ για τα καλα σας λογια! Έτσι πρεπει, όταν ξέρουμε μια σουπερ συνταγη να την διαδιδουμε!
    #
    Σχόλιο από mdileuca, 30-5-09  
    Εξαιρετική γεύση, γλύφαμε και τα δάχτυλά μας! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από SENIORA, 15-9-09  
    την εφτιαξα εχθες,απιστευτη γευση,εγιναν μαλακες και με γευση θαυμα..δοκιμαστε την παιδια !
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 10-10-09  
    Παρόλο που τις άφησα παραπάνω από 40΄λεπτά δεν μου έγιναν μαλακές. Όταν ξεκίνησε να ψήνεται μύριζε πολύ ωραία αλλά στο τέλος τα κρεμμύδια άφησαν μια όχι τόσο ωραία μυρωδιά.
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 10-10-09  
    Τέλεια, καταπληκτική συνταγή. Την έχω κάνει ήδη δύο φορές και είναι φοβερή. Το κρέας γίνεται λουκούμι. Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από Amalovio, 11-10-09  
    Angolina, δεν ξερω αν μαριναρες τις μπριζολες αλλα νομιζω πως οσο τις μαριναρεις, τοσο πιο μαλακες γινονται. Όσο για το κρεμμύδι, μάλλον ειναι υποκειμενικο το ζήτημα... εμενα μου αρεσει πολυ!
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 19-11-09  
    Υπέροχες, μυρωδάτες, πεντανόστιμες, το κρεμμύδι κάνει τη διαφορά στο ψήσιμο και η μαρινάδα τις απογειώνει, ευχαριστούμε amalovio
    #
    Σχόλιο από kittoula1981, 11-2-10  
    #
    Σχόλιο από vana-63, 20-2-10  
    Πολυ νοστιμο φαγητο αλλα Θελει τουλαχιστον 1 ωρα ψησιμο κι οχι 40 λεπτα που προτεινεις.
    #
    Σχόλιο από elena maro, 17-4-10  
    απιστευτα πρωτοτυπη κ ωραια.ολοι ενθουσιαστηκαν οταν την εφτιαξα
    #
    Σχόλιο από zumaraki91, 18-4-10  
    οσο λάδι δηλαδη 1 φλ. κ κατι παραπανω..αλλά βγηκαν μια χαρα! ειναι ωραιο κ για ντρεσινγκ αυτο που εμεινε!!!! ρε παιδια πως βάζουμε φωτο??? ξέρει κανενας???
    #
    Σχόλιο από maryangel, 23-5-10  
    Υπέροχες οι μπριζόλες!!! Ο άντρας μου ξετρελάθηκε.. Ευχαριστούμε πολύ για την τέλεια συνταγή.
    #
    Σχόλιο από elmar25, 12-11-10  
    ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΡΙΝΑΡΕΙ ΤΙΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΛΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΛΙΜΠΩ, 6-2-11  
    #
    Σχόλιο από despina33, 13-2-11  
    πολυ νοστιμο το φαγητο μπραβο!
    #
    Σχόλιο από vagedian, 15-2-11  
    ti dokimasa kai einai katapliktiki.sas ti sinisto anepifilakta.....
    sinxaritiria gia ti sintagi!!!!!!
    #
    Σχόλιο από milva, 27-2-11  
    Οι καλύτερες μπριζόλες φούρνου που έχω φτιάξει! Εγιναν υπέροχες αρωματικές,τρυφερές και παρέμειναν ζουμερές.Δεν μου στέγνωσαν καθόλου με το ψήσιμο.Χίλια μπράβο από όλη την οικογένεια!!!
    #
    Σχόλιο από Κυριακή Γ.Σ.Ν., 16-8-11  
    Μου άρεσαν πολύ οι μπριζόλες μαγειρεμένες με αυτόν τον τρόπο. ξεφεύγουμε απο την συνηθισμένη γεύση τους. και τα κρεμμύδια και οι πιπεριές τις δίνουν μια ωραία γλυκιά γεύση!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    11 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από giorgos123, 10-11-09  
    Πόσο λάδι πρέπει να βάλουμε περίπου?αφηνουμε μέσα στη μαρινάδα το κρέας ?πρέπει να είναι τόσο ώστε να τίς σκεπάζει τελείως?
    Επίσης θα μπορούσαμε να βάλουμε και πατάτες μαζί να ψηθούν?
    #
    Σχόλιο από Amalovio, 10-11-09  
    Κοίτα, μη δημιουργήσεις και πισίνα λαδιού. Ίσως αν η μαρινάδα κάλυπτε τις μπριζόλες μέχρι τη μέση, θα ήταν καλά. Όταν τη φτιάξεις, άλειψε καλά τις μπριζόλες με τη μαρινάδα. Άσε τις μέσα στη μαρινάδα για ώρες. Τώρα για πατάτες, γιατί όχι, σαφώς και μπορείς να τις συνοδέψεις.
    #
    Σχόλιο από zumaraki91, 17-4-10  
    εκανα την βλακεία και εβαλα πολυ ξύδι στην μαρινάδα...λέτε να επηρεάσει το κρεας???
    #
    Σχόλιο από Amalovio, 17-4-10  
    zumaraki πόσο ξύδι έβαλες;
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 19-4-10  
    Amalovio, να σε ρωτήσω, την μαρινάδα την βάζουμε και αυτή μέσα στο πυρέξ που θα ψήσουμε τα μπριζολάκια ή όχι? φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή !!!!!
    #
    Σχόλιο από Amalovio, 19-4-10  
    Ναι, και βέβαια τη βάζουμε μέσα.
    #
    Σχόλιο από cookos, 1-9-11  
    Amalovio απο ποιο μερος του ζωου μπριζολες χρησιμοποιησες?
    #
    Σχόλιο από Amalovio, 2-9-11  
    να σου πω την αληθεια, δεν ξερω. ειχα κατι μπριζολες απο το χωριο με κοκαλο, αν σου λεει κατι αυτο, και απλα τις εφτιαξα.
    #
    Σχόλιο από dimsif, 8-11-11  
    ρε παιδιά οι μπριζόλες το ψήσιμο στον φουρνο ή στο γκριλ?
    #
    Σχόλιο από CookieMamma, 8-11-11  
    Στο φούρνο.
    #
    Σχόλιο από froggy21, 14-4-13  
    Οταν λες 200 βαθμους εννοεις στον αερα?

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από sofotzani, 31-10-10  
    Συγχαρητήρια, πολύ πετυχημένη συνταγή! Εκανα τις εξής αλλαγές: απλά έτριψα ένα κρεμμυδι στο ρεντέ και το έριξα από πάνω μαζί με ντομάτα, καθώς κ στη μαρινάδα κατα λάθος έβαλα κ το κρασί από βραδύς. Αλλά έγιναν πολύ νόστιμες, λουκούμι! Εγκρίνεται! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 19-9-11  
    Μαλακές και νόστιμες οι μπριζόλες, ενώ τα ψημένα λαχανικά γίνονται φοβερά. Εβαλα δύο ντομάτες και δεν τις έβαλα σε μαρινάδα γιατί δεν είχα χρόνο. Φαντάζομαι ότι με τη μαρινάδα θα ήταν ακόμη καλύτερες.
    #
    Σχόλιο από elpida-chris, 14-11-11  
    με την παραλλαγή ότι αντί πιπεριά έβαλα μανιτάρια βγήκε τέλειο!!!!
    #
    Σχόλιο από bigbadwolf, 5-12-11  
    Λοιπόν, ήταν πραγματικά μια πολύ εύκολη συνταγή με σίγουρη επιτυχία...Τις έκανα για ένα τραπέζι που είχαμε και ανακατεψα χοιρινες με μοσχαρίσιες μπριζόλες μαζί...έγιναν τέλειες και χωρίς να χρειάζεται να είμαι απο πάνω... μονο τις έψησα λίγο παραπάνω (1 ώρα περίπου) και ξέχασα να βάλω το κρασάκι μεσα στην αναμπουμπούλα. Μπράβο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό το...
    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό το...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κρεατικά
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    φαγητακια
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της lila4
    Χοιρινό
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της georgia1
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της sokolatenia
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της aurea