Χοιρινές μπριζολίτσες με σάλτσα μουστάρδας
Ένα υπέροχο φαγητό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρεται ζεστό.Μην βάλετε λεμόνι στο φαγητό.Σερβίρεται με ρυζάκι.
Υλικά
-
λίγο αλάτι- λίγο πιπέρι
-
1 κγλ πάπρικα
-
2 κσ λάδι
-
Για την σάλτσα μουστάρδας
-
1 φλ κρασί λευκό
-
1 φλ ζωμό κρέατος
-
4 κσ. κρεμμύδι τριμμένο
-
4 κ.σ μουστάρδα
-
2 κσ κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ
-
λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
-
λίγο αλάτι
-
πιπέρι
-
1 κ γλυκόυ κόρν φλάουρ (για να δέσουμε την σάλτσα)
-
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τις μπριζόλες, τις πλένω, τις σκουπίζω καλά. Τις αλατοπιπερώνω, βάζω την πάπρικα
-
2
Και τις ψήνω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, αλείφοντας κάθε τόσο με τις 2 κ.σ λάδι, χρησιμοποιώντας το πινέλο.
-
3
Μόλις πάρουν καλά και αρχίσουν να ψήνονται, βάζω ελάχιστο νεράκι και τις αφήνω μέχρι να εξατμιστεί.
-
4
Μετά όταν ετοιμαστούν, τις βγάζω σε μια πιατέλα και ετοιμάζω την σάλτσα
-
5
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζω το κρασί και τον ζωμό, το τριμμένο κρεμμύδι και τα αφήνω να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ελαττωθούν, στο μισό, τα υγρά υλικά. Τότε αποσύρω το σκεύος από την φωτιά και ρίχνω την μουστάρδα με την κρέμα γάλακτος (τα έχω ανακατέψει σε ένα ποτήρι πρώτα), το φρέσκο κρεμμύδι, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Διαλύω σε ελάχιστο νερό το κόρν φλάουρ και ανακατέυω μέχρι να πήξει. Πήζει αμέσως.
-
6
Βάζω τελευταίο τον μαϊντανό και περιχύνω τις μπριζόλες μου.
Σχόλια (7)