Χοιρινή μπριζόλα με νιόκι πατάτας και ροκφόρ
Χοιρινή μπριζολίτσα με γεύση και άρωμα Ευρώπης! Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους, χωρίς να χρειαστεί να φάτε την μέρα σας στην κουζίνα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτιμήστε την μπριζόλα ψητή, γιατί τηγανιτή γίνεται λίγο βαριά.Δεν το έχω δοκιμάσει, ωστόσο πιστεύω πως θα είναι πολύ ωραίο και με γάλα καρύδας αντί για κρέμα και με προσθήκη μπόλικου κάρυ. Πιο έθνικ αποτέλεσμα.
Υλικά
-
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
-
1 σακουλάκι φρέσκα νιόκι πατάτας (υπάρχουν στα ψυγεία των super
-
1 τριγωνάκι μπλε τυρί
-
1 μικρή κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
-
1 αυγό καλά χτυπημένο
-
αλάτι, πιπέρι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
λίγο ελαιόλαδο & αρωματικά βότανα για το μαρινάρισμα του κρέατος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαρινάρουμε τις μπριζόλες με τα βότανα και το λάδι και τις κρατάμε σκεπασμένες στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
-
2
Στη συνέχεια τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στη σχάρα, τα κάρβουνα ή στο τηγάνι με 1 κ.γλ. ελαιόλαδο.
-
3
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βράζουμε τα νιόκι ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία.
-
4
Στραγγίζουμε τα νιόκι καλά καλά.
-
5
Στο ίδιο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
-
6
Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το τυρί και ανακατέβουμε καλά μέχρι να λιώσει.
-
7
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
-
8
Κατεβάζουμε το κατσαρόλι από την φωτιά.
-
9
Χτυπάμε το αυγό πάρα πολύ καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα ανακατεύοντας δυνατά για να μην κόψει.
-
10
Ξαναβάζουμε για 1 λεπτό την κατσαρόλα στη φωτιά, ίσα-ίσα για να παστεριωθεί το αυγό.
-
11
Το ξανατραβάμε και αφού ηρεμήσει ο βρασμός ρίχνουμε μέσα τα νιόκι κι ανακατεύουμε καλά με μια τρυπητή κουτάλα.
-
12
Σερβίρουμε καυτό.
Σχόλια (2)