Χοιρινή τηγανιά με ελληνικά τυριά
Μια εύκολη συνταγή με πολλή νοστιμο αποτέλεσμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλά είναι να πείτε στον κρεοπώλη να σας βάλλει μαλακό κομμάτι κρέατος. Μπορούμε να βάλλουμε άλλα σκληρά τυριά ή κασέρια. Προσοχή στο αλάτι, γιατί μερικά τυριά είναι αλμυρά.
Υλικά
-
1 κιλό χοιρινή τηγανιά
-
1 φλυτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
-
αλάτι
-
ρίγανη
-
χυμός ενός λεμονιού
-
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-
1 πιάτο με διάφορα ελληνικα τυριά τριμμένα (βάζω κεφαλοτύρι, γραβιέρα, φέτα, κεφαλογραβιέρα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένω την τηγανιά και έπειτα ρίχνω το κρασί και την ρίγανη, και την βάζω στο ψυγείο για μία ωρα περίπου.
-
2
Βάζω το λάδι και μόλις ξεκινήσει να καίει, ρίχνω μέσα όπως ειναι την τηγανιά.
-
3
Το τηγάνισμα θα κρατήσει περίπου μισή ώρα.
-
4
Πριν το τέλος και αφού το κρέας μείνει με λίγο λάδι, ρίχνω το πιάτο με τα τυριά και τα παίρνω μια γύρα, ώσπου να ενωθούν με τα κομμάτια του χοιρινού.
Σχόλια (3)