Χοιρινό Φρικασέ

Bαθμολογία: 4.7778
       
 
9 ψήφοι
soula83, 08.01.12

Περιγραφή

Κομματάκια χοιρινού με λαχανικά.
Χοιρινό Φρικασέ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό χοιρινό φιλετο
  • 2 μεγάλα μαρούλια
  • 1 ματσάκι άνιθο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
  • 2 λεμόνια
  • 3 αυγά
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Λίγο λάδι
  • Μισό ποτήρι λευκό κρασι
  • Αλάτι - Λευκό πιπέρι
  • Ρύζι (προαιρετικά)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Αβγά , Ρύζι
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκίτσες.
  2. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το άσπρο μέρος απο τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  3. Βάζουμε 2 κ.σ. λάδι στην κατσαρόλα μας και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το φιλέτο μας και τα τσιγαρίζουμε.
  4. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί (μισό ποτήρι κρασιού).
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Αφού εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
  7. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
  8. Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα μαρούλια,τον άνιθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  9. Αφού βράσει το χοιρινό προσθέτουμε τα λαχανικά και τον κύβο.
  10. Αφήνουμε να βράσουν.
  11. Όταν ειναι έτοιμο το κλέινουμε.
  12. Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
  13. Στίβουμε τα λεμόνια.
  14. Χτύπαμε τα ασπράδια πολύ καλά να αφρατέψουν.
  15. Προσθέτουμε και τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα βάζοντας και το κορν φλάουρ.
  16. Διαδοχικά προσθέτουμε χυμό λεμονιού και ζωμό απο τη κατσαρόλα μας.
  17. Όλο μαζί το ρίχνουμε μέσα στο κρέας και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
  18. Βράζουμε το ρύζι και συνοδεύουμε το φαγητό μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγήτο θα πρέπει να έχει μέινει με λίγα υγρά έτσι ώστε να δέσει η σάλτσα. Καλή επιτυχία σε όσους την δοκιμάσετε.

Σχετικές συνταγές

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από sirios am, 22-8-12  
    Μεχρη σημερα δεν τολμησε κανενας να το δοκιμασει, δεν ξερω γιατη. παντος φενετε πολη καλο. Σημερα το δοκιμαζω και θα σου γραψω τις εντηποσεις μου
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 22-8-12  
    Κοιτα συμπτωση.Το κανω με τον ιδιο ακριβως τροπο.Απλα δεν βαζω αυγο.Προσθετω 2-3 κουταλιες αλευρι στο χυμο 2 λεμονιων ,λιγο ζουμακι και το χτυπαω σαν αυγολεμονο.Κατοπιν το προσθετω στην κατσαρολα και βραζω για 4-5 λεπτα ακο μη.Υπεροχο φαγακι
    #
    Σχόλιο από oskaris, 28-10-12  
    νοστιμοτατο με οποιοδηποτε ειδος κρεατος το φρικασέ
    #
    Σχόλιο από soula83, 9-12-12  
    Σας ευχαριστώ για τα σχολιά σας
    #
    Σχόλιο από ath46, 25-1-13  
    Πολύ καλή.
    #
    Σχόλιο από poison28, 2-2-13  
    molis tin eftiaksa tin suntagi sou kai egine poli wraio to fagito mono pou egw to kana me mprizoles xoirines kai egine poli wraio!!!
    #
    Σχόλιο από machi, 8-4-13  
    Τελειο εγινε μας αρεσε παρα πολυ!
    #
    Σχόλιο από sanama, 9-5-13  
    ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΡΙΚΑΣΕ!!ΤΟ ΦΑΓΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ!!!
    #
    Σχόλιο από dimpa, 26-5-13  
    Είχα κάποιους ενδοιασμούς αν θα άρεσε στα παιδιά μου,αλλά τι να σας πώ...έγλειψαν και το πιάτο τους,απλώς δεν έβαλα αυγό και κρασί....Τέλεια συνταγή!!!!
    #
    Σχόλιο από soula83, 18-10-13  
    xerome poy sas arese...eyxaristw poly
    #
    Σχόλιο από zouzouemma, 14-4-14  
    #
    Σχόλιο από celeste, 20-10-14  
    Πολύ ωραίο φαγητό. Το έφτιαξα με σπάλα χοιρινού και πρόσθεσα αρκετό σέλινο, δεν έβαλα κύβο αλλά δεν έχασε τίποτα σε νοστιμιά. Επίσης δεν έβαλα τα αβγά γιατί είχαμε πυρετούς στο σπίτι αλλά και πάλι έγινε καταπληκτικό. Ευχαριστώ πολύ.

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από sirios am, 22-8-12  
    Μεχρη σημερα δεν τολμησε κανενας να το δοκιμασει, δεν ξερω γιατη. παντος φενετε πολη καλο. Σημερα το δοκιμαζω και θα σου γραψω τις εντηποσεις μου
    #
    Σχόλιο από oskaris, 28-10-12  
    νοστιμοτατο με οποιοδηποτε ειδος κρεατος το φρικασέ
    #
    Σχόλιο από soula83, 9-12-12  
    Σας ευχαριστώ για τα σχολιά σας
    #
    Σχόλιο από ath46, 25-1-13  
    Πολύ καλή.
    #
    Σχόλιο από poison28, 2-2-13  
    molis tin eftiaksa tin suntagi sou kai egine poli wraio to fagito mono pou egw to kana me mprizoles xoirines kai egine poli wraio!!!
    #
    Σχόλιο από machi, 8-4-13  
    Τελειο εγινε μας αρεσε παρα πολυ!
    #
    Σχόλιο από sanama, 9-5-13  
    ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΡΙΚΑΣΕ!!ΤΟ ΦΑΓΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ!!!
    #
    Σχόλιο από dimpa, 26-5-13  
    Είχα κάποιους ενδοιασμούς αν θα άρεσε στα παιδιά μου,αλλά τι να σας πώ...έγλειψαν και το πιάτο τους,απλώς δεν έβαλα αυγό και κρασί....Τέλεια συνταγή!!!!
    #
    Σχόλιο από soula83, 18-10-13  
    xerome poy sas arese...eyxaristw poly
    #
    Σχόλιο από zouzouemma, 14-4-14  

    0 Ερωτήσεις

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από tasa.x, 22-8-12  
    Κοιτα συμπτωση.Το κανω με τον ιδιο ακριβως τροπο.Απλα δεν βαζω αυγο.Προσθετω 2-3 κουταλιες αλευρι στο χυμο 2 λεμονιων ,λιγο ζουμακι και το χτυπαω σαν αυγολεμονο.Κατοπιν το προσθετω στην κατσαρολα και βραζω για 4-5 λεπτα ακο μη.Υπεροχο φαγακι
    #
    Σχόλιο από celeste, 20-10-14  
    Πολύ ωραίο φαγητό. Το έφτιαξα με σπάλα χοιρινού και πρόσθεσα αρκετό σέλινο, δεν έβαλα κύβο αλλά δεν έχασε τίποτα σε νοστιμιά. Επίσης δεν έβαλα τα αβγά γιατί είχαμε πυρετούς στο σπίτι αλλά και πάλι έγινε καταπληκτικό. Ευχαριστώ πολύ.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Σχετικές οδηγίες

    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.7143
           
           
    (7)
    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    χοιρινο
    Ένα βιβλίο 89 αγαπημένων συνταγών, του/της DIDINOS
    Κυρίως πιάτα-Φαγητά διάφορα.
    Ένα βιβλίο 283 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της sirios am