soula83
soula83 @cook_8487701
Αρτα,Ελλαδα

Κομματάκια χοιρινού με λαχανικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγήτο θα πρέπει να έχει μέινει με λίγα υγρά έτσι ώστε να δέσει η σάλτσα. Καλή επιτυχία σε όσους την δοκιμάσετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό χοιρινό φιλετο
  2. 2 μεγάλα μαρούλια
  3. 1 ματσάκι άνιθο
  4. 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  5. 1 ξερό κρεμμύδι
  6. 1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
  7. 2 λεμόνια
  8. Λίγο λάδι
  9. 0.5 ποτήρι λευκό κρασι
  10. Αλάτι - Λευκό πιπέρι
  11. Ρύζι (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκίτσες.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το άσπρο μέρος απο τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

  3. 3

    Βάζουμε 2 κ.σ. λάδι στην κατσαρόλα μας και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το φιλέτο μας και τα τσιγαρίζουμε.

  4. 4

    Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί (μισό ποτήρι κρασιού).

  5. 5

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

  6. 6

    Αφού εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.

  7. 7

    Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

  8. 8

    Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα μαρούλια,τον άνιθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

  9. 9

    Αφού βράσει το χοιρινό προσθέτουμε τα λαχανικά και τον κύβο.

  10. 10

    Αφήνουμε να βράσουν.

  11. 11

    Όταν ειναι έτοιμο το κλέινουμε.

  12. 12

    Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.

  13. 13

    Στίβουμε τα λεμόνια.

  14. 14

    Χτύπαμε τα ασπράδια πολύ καλά να αφρατέψουν.

  15. 15

    Προσθέτουμε και τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα βάζοντας και το κορν φλάουρ.

  16. 16

    Διαδοχικά προσθέτουμε χυμό λεμονιού και ζωμό απο τη κατσαρόλα μας.

  17. 17

    Όλο μαζί το ρίχνουμε μέσα στο κρέας και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.

  18. 18

    Βράζουμε το ρύζι και συνοδεύουμε το φαγητό μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

Konstantina Lemperou
Konstantina Lemperou @Konstantina002
Το φτιάχνω νομίζω θα βγει πολύ ωραίο έπεται η συνέχεια

Από

soula83
soula83 @cook_8487701
στις
Αρτα,Ελλαδα