Χοιρινό Φρικασέ
Κομματάκια χοιρινού με λαχανικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγήτο θα πρέπει να έχει μέινει με λίγα υγρά έτσι ώστε να δέσει η σάλτσα. Καλή επιτυχία σε όσους την δοκιμάσετε.
Υλικά
-
1 κιλό χοιρινό φιλετο
-
2 μεγάλα μαρούλια
-
1 ματσάκι άνιθο
-
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1 ξερό κρεμμύδι
-
1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
-
2 λεμόνια
-
3 αυγά
-
1 κ.σ. κορν φλάουρ
-
Λίγο λάδι
-
0.5 ποτήρι λευκό κρασι
-
Αλάτι - Λευκό πιπέρι
-
Ρύζι (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκίτσες.
-
2
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το άσπρο μέρος απο τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
-
3
Βάζουμε 2 κ.σ. λάδι στην κατσαρόλα μας και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το φιλέτο μας και τα τσιγαρίζουμε.
-
4
Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί (μισό ποτήρι κρασιού).
-
5
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
-
6
Αφού εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
-
7
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
-
8
Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα μαρούλια,τον άνιθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
-
9
Αφού βράσει το χοιρινό προσθέτουμε τα λαχανικά και τον κύβο.
-
10
Αφήνουμε να βράσουν.
-
11
Όταν ειναι έτοιμο το κλέινουμε.
-
12
Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
-
13
Στίβουμε τα λεμόνια.
-
14
Χτύπαμε τα ασπράδια πολύ καλά να αφρατέψουν.
-
15
Προσθέτουμε και τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα βάζοντας και το κορν φλάουρ.
-
16
Διαδοχικά προσθέτουμε χυμό λεμονιού και ζωμό απο τη κατσαρόλα μας.
-
17
Όλο μαζί το ρίχνουμε μέσα στο κρέας και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
-
18
Βράζουμε το ρύζι και συνοδεύουμε το φαγητό μας.
Σχόλια (15)