Χοιρινό κατσαρόλας σε φέτες
Ελαφρύ, νόστιμο, ιδανικό και για μπουφέ
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν όταν βγάλετε το κρέας υπάρχει πολύ ζουμί στην κατσαρόλα, αφήστε το να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να "σωθεί". Εναλλακτικά, μπορείτε να το δέσετε με λίγο αλευράκι. Το τσιγάρισμα του κρέατος γίνεται σε κάθε περίπτωση για να σχηματιστεί κρούστα και να μην στεγνώσει το κρέας από μέσα. Προσέξτε λοιπόν να μην το τρυπάτε κατά το τσιγάρισμα γιατί έτσι ακυρώνετε αυτή τη διαδικασία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλύνετε το ρολό του κρέατος και βάλτε το στην κατσαρόλα ή τη χύτρα μέσα στο δίχτυ του μαζί με το λάδι σε δυνατή φωτιά.
-
2
Προσθέστε και τη μία σκελίδα σκόρδο ολόκληρη.
-
3
Γυρίζετέ το μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές, χωρίς να κολλήσει. Προσέξτε να μην το τρυπήσετε!
-
4
Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρέστε την καμμένη πια σκελίδα του σκόρδου και σβήστε το κρέας με το ουίσκι ή το κρασί.
-
5
Άλατοπιπερώστε, βάλτε το καρότο, την πατάτα, το σέλινο και το σκόρδο και τέλος το νερό.
-
6
Κλείστε τη χύτρα και αφήστε να βράσει για 45 λεπτά. (Στην κατσαρόλα 1,5 ώρα ή μέχρι να είναι έτοιμο, προσθέτοντας νερό όταν χριεάζεται).
-
7
Όταν είναι έτοιμο, βγάλτε το ρολό από την κατσαρόλα και βάλτε το σε κλειστό σκεύος στο ψυγείο για αρκετές ώρες (π.χ όλο το βράδυ).
-
8
Πολτοποιήστε τα υπόλοιπα υλικά της κατσαρόλας ώστε να κάνετε μία σχετικά πυκνή σαλτσούλα.
-
9
Όταν το κρέας έχει κρυώσει, αφαιρέστε προσεκτικά το διχτάκι και κόψτε σε λεπτές φέτες.
-
10
Όταν σερβίρετε τακλτοποιήστε τις φέτες σε πιατέλα και γαρνίρετε με λίγη από τη σάλτσα. Την υπόλοιπη σερβίρετέ την σε μικρή σαλτσιέρα.
-
11
Συνοδεύεται ιδανικά με πουρέ ή ρύζι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)