κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινό κλέφτικο της Μάνιας
ΜΑΝΙΑ
ΜΑΝΙΑ @cook_8449804

Μπουκίτσες χοιρινού με πολλα μυρωδικά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια συνταγή όπου δεν χρησιμοποιείται λάδι. Αν όμως προτιμάτε πιο βαριές γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι.Ταιριάζει τέλεια με ριζότο ή πουρέ πατάτας

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

110 Minutes
6 άτομα
  1. 1 κιλό χοιρινο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
  2. 150 γραμμάρια τυρί kerrygold ή γραβιέρα σε κύβάκια
  3. 1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε κυβάκια
  4. 1 φρέσκο κρεμμύδι
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. αλάτι , πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  7. μυρωδικάθυμάρι, δενδρολίβανο , ρίγανη, μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
  8. 150-200 γραμμάρια μουστάρδα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τοποθετούμε τις μπουκίτσες χοιρινού σε ένα μπώλ, τις αλατίζουμε, προσθέτουμε το πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικα.

  2. 2

    Προσθέτουμε την τομάτα το κρεμμύδι και το τυρί. Στο τέλος απλώνουμε την μουστάρδα και ανακατέβουμε πολύ καλά να πάει σε όλο το κρέας.

  3. 3

    Βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου σε τούλινα πουγκάκια (τα αφαιρούμε μετά το ψήσιμο). Για ακόμα πιο μυρωδάτο αποτέλεσμα το προετοιμάζουμε απο το προηγούμενο βράδυ και το αφήνουμε στο ψυγείο σε σκεπασμένο μπώλ.

  4. 4

    Απλώνουμε πριν το ψήσιμο το χοιρινο σε μια λαδόκολα την οποία και κλείνουμε φάκελο πολύ καλά.

  5. 5

    Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μιάμιση ώρα (αντιστάσεις πάνω κάτω, με το ταψί στην μέση του φούρνου). Στο τέλος ανοίγουμε τη λαδόκολα για 5 λεπτά για να ροδίσει το χοιρινό.

  6. 6

    Αν το ζουμί φύγει απο την λαδόκολα το περιχύνουμε πάνω στο κρέας στην πιατέλα σερβιρίσματος.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

ΓΚΙΛΙ
ΓΚΙΛΙ @cook_8465822
Φοβερο!! Δεν εβαλα κρεμμυδι αλλα πιπερια!! Καταπληκτικο γευμα, εξυναν τα τυρια που ειχαν κολλησει στην γαστρα! Εκει φτασαμε...ευχαριστουμε πολυ!!

Από

ΜΑΝΙΑ
ΜΑΝΙΑ @cook_8449804
στις