κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινό κρασάτο με πιπεριές
mitsos76
mitsos76 @mitsos_76
,greece

Χοιρινό κρέας (κομμάτια από μπούτι ή λαιμό) μαγειρεμένα στην κατσαρόλα με πιπεριές και κρασί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κρέας για να μη σφίξει μπορείς πριν να το βράσεις. Επίσης μπορείς να προσθέσεις αν θέλεις λίγο δενδρολίβανο.Προσοχή η συνταγή συνοδεύεται με ριζότο ή τηγανιτές πατάτες.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1/2 κιλό κομμάτια χοιρινού (από λαιμό ή μπούτι)
  2. 200-250 γρμ. πιπεριές πράσινες για τηγάνι.
  3. 3-4 σκελίδες σκόρδο
  4. 1 ποτήρι ρετσίνα
  5. 2 μεγάλα κρεμμύδια
  6. αλάτι
  7. πιπέρι τριμμένο μαύρο
  8. ρίγανη
  9. 4 κ/σ ελαιόλαδο
  10. 4 φλιτζάνια νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά τσιγαρίζεις τις πιπεριές με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρέας ώσπου να "μαραζώσουν" οι πιπεριές και να πάρει χρώμα το κρέας και το κρεμμύδι.

  2. 2

    Προσθέτεις και σβήνεις με το κρασί.

  3. 3

    Προσθέτεις το νερό, και έπειτα το αλάτι και τα μπαχαρικά και χαμηλώνεις τη φωτιά.

  4. 4

    Ανακατεύεις δοκιμάζοντας και προσθέτωντας νερό για να γίνει το κρέας.

  5. 5

    Αφήνεις να σφίξει το μίγμα και να γίνει η σάλτσα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

golfo
golfo @cook_8452627
ευκολο,γρηγορο,νοστιμοτατο!\nμας αρεσει πολυ ετσι το χοιρινο.\nευχαριστουμε

Από

mitsos76
mitsos76 @mitsos_76
στις
,greece