Χοιρινό κρέας με πράσο
Χοιρινό κρέας με πράσο στον φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην φοβηθείτε το κρασάκι στο τέλος! Θα δώσει απίστευτη γεύση!
Υλικά
-
0.5 κιλό χοιρινό κρέας
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 κιλό πράσα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρω ελαφρώς το κρέας στην κατσαρόλα σε λίγο λάδι.
-
2
Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα.
-
3
Σβήνω με ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί.
-
4
Αλατοπιπερώνω και κατά διαστήματα βάζω λίγο νερό.
-
5
Αφήνω μια ώρα να μαλακώσει το κρέας ενώ ανακατεύω τακτικά και προσθέτω νερό αν χρειαστεί.
-
6
Πλένω, κόβω τα πράσα και τα ρίχνω μέσα αφού μαλακώσει το κρέας. Ανακατεύω ώσπου να μαραθούν.
-
7
Αδειάζω το φαγητό σε ταψί ή γάστρα. Ρίχνω λίγο λάδι και πιπέρι από πάνω και μισό ποτήρι κρασί.
-
8
Ψήνω στους 180οC για μία ώρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια