Χοιρινό λεμονάτο κατσαρόλας

Bαθμολογία: 5
       
 
7 ψήφοι
marymyt, 21.05.13

Περιγραφή

Λεμονάτο να γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Χοιρινό λεμονάτο κατσαρόλας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κ. χοιρινό (χρησιμοποιώ τηγανιά)
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κύβο της αρεσκείας σας (χρησιμοποιώ λαχανικών)
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Με φωτο
Σερβίρει: 2 με 3 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ξαφρίζουμε το κρέας.
Βήμα 2
2) Το πλένουμε καλά και το στραγγίζουμε.
Βήμα 3
3) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας.
Βήμα 4
4) Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι, τα οποία έχουμε ήδη ανακατέψει σε ένα ποτηράκι.
Βήμα 5
5) Ρίχνουμε το κύβο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ο κύβος.
Βήμα 6
6) Προσθέτουμε τη ρίγανη και κατόπιν νερό τόσο όσο να σκεπαστεί το κρέας.
Βήμα 7
7) Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε διαλύουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ ή και παραπάνω, εξαρτάται απο το ζουμάκι που έχετε, σε λίγο νερό και ρίχνουμε στη κατσαρόλα για να δέσει το ζουμί.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από marymyt, 22-5-13  
    Ξέχασα να αναφέρω οτι βάζουμε αλάτι και πιπέρι μαζί με τη ρίγανη
    #
    Σχόλιο από ntinak, 24-5-13  
    5 ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ. ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ - ΓΥΑΛΙΣΕ!!ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΛΥΣΙΜΟ... ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ!!!
    #
    Σχόλιο από marymyt, 27-5-13  
    Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 6-9-13  
    Κλασική γεύση. Έβαλα φρέσκια ρίγανη και σπιτικό κύβο λαχανικών.
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 8-9-13  
    Είναι νοστιμότατο φαγάκι!!! Εμείς λατρεύουμε τα λεμονάτα. Δοκιμάστε να βάλετε και μια-δυο κουταλιές μουστάρδα (ανάλογα με την ποσότητα του κρέατος). Γίνεται πολύ ωραίο!!!
    #
    Σχόλιο από marymyt, 14-10-13  
    Σας ευχαριστώ πολύ. Λενούλα θα το δοκιμασω και με τη μουστάρδα
    #
    Σχόλιο από marymyt, 17-10-13  
    Ευχαριστω και για τις φωτογραφιες
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 30-10-13  
    Φοβερό σπιτικό φαγάκι!!Το φάγαμε μέχρι τελευταίας μπουκιάς!!
    #
    Σχόλιο από christmast, 19-11-13  
    Πολύ νόστιμο! Πρόσθεσα και μερικές πατατούλες.
    #
    Σχόλιο από marymyt, 29-11-13  
    Ευχαριστω πάρα πολύ για τα πηρουνάκια!Κάποιες φορές τηγανίζω πατάτες και τις ρίχνω μέσα στο φαγητό, ποτίζουν με το ζουμί από το κρέας και γίνονται τέλειες.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 5-12-13  
    Γινεται στη χυτρα για πιο γρηγορα?
    #
    Σχόλιο από marymyt, 6-12-13  
    Γίνεται και στη χύτρα, το βράζεις μισή ώρα με 45 λεπτά, ανάλογα το χοιρινό
    #
    Σχόλιο από MARIKRISTIN, 23-2-14  
    Υπεροχο φαγακι το φτιαχνω συχνα μιας και μας αρεσουν τα λεμονατα,το σερβιρω με πιλαφι με λαχανικα!!! 5 πιρουνακια!!!
    #
    Σχόλιο από marymyt, 24-2-14  
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από 1304, 15-6-14  
    απλα ΤΕΛΕΙΟ!!!!
    #
    Σχόλιο από marymyt, 16-6-14  
    Ευχαριστώ πολύ που εμπιστεύθηκες τη συνταγή μου!

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από marymyt, 22-5-13  
    Ξέχασα να αναφέρω οτι βάζουμε αλάτι και πιπέρι μαζί με τη ρίγανη
    #
    Σχόλιο από ntinak, 24-5-13  
    5 ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ. ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ - ΓΥΑΛΙΣΕ!!ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΛΥΣΙΜΟ... ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ!!!
    #
    Σχόλιο από marymyt, 27-5-13  
    Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 6-9-13  
    Κλασική γεύση. Έβαλα φρέσκια ρίγανη και σπιτικό κύβο λαχανικών.
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 8-9-13  
    Είναι νοστιμότατο φαγάκι!!! Εμείς λατρεύουμε τα λεμονάτα. Δοκιμάστε να βάλετε και μια-δυο κουταλιές μουστάρδα (ανάλογα με την ποσότητα του κρέατος). Γίνεται πολύ ωραίο!!!
    #
    Σχόλιο από marymyt, 14-10-13  
    Σας ευχαριστώ πολύ. Λενούλα θα το δοκιμασω και με τη μουστάρδα
    #
    Σχόλιο από marymyt, 17-10-13  
    Ευχαριστω και για τις φωτογραφιες
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 30-10-13  
    Φοβερό σπιτικό φαγάκι!!Το φάγαμε μέχρι τελευταίας μπουκιάς!!
    #
    Σχόλιο από christmast, 19-11-13  
    Πολύ νόστιμο! Πρόσθεσα και μερικές πατατούλες.
    #
    Σχόλιο από marymyt, 29-11-13  
    Ευχαριστω πάρα πολύ για τα πηρουνάκια!Κάποιες φορές τηγανίζω πατάτες και τις ρίχνω μέσα στο φαγητό, ποτίζουν με το ζουμί από το κρέας και γίνονται τέλειες.
    #
    Σχόλιο από marymyt, 6-12-13  
    Γίνεται και στη χύτρα, το βράζεις μισή ώρα με 45 λεπτά, ανάλογα το χοιρινό
    #
    Σχόλιο από MARIKRISTIN, 23-2-14  
    Υπεροχο φαγακι το φτιαχνω συχνα μιας και μας αρεσουν τα λεμονατα,το σερβιρω με πιλαφι με λαχανικα!!! 5 πιρουνακια!!!
    #
    Σχόλιο από marymyt, 24-2-14  
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από 1304, 15-6-14  
    απλα ΤΕΛΕΙΟ!!!!
    #
    Σχόλιο από marymyt, 16-6-14  
    Ευχαριστώ πολύ που εμπιστεύθηκες τη συνταγή μου!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 5-12-13  
    Γινεται στη χυτρα για πιο γρηγορα?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό του ψ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της ofisofi
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της kikinas
    Κρεατικά
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Ολα από χοιρινό.
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της rihardos