ritahlias
ritahlias @cook_8465902
Βόρεια Προάστια,

Θέλοντας να κάνω χοιρινό λεμονάτο και να το διαφοροποιήσω λίγο...δημιούργησα την παρακάτω συνταγή!!! Ελπίζω να σας αρέσει όσο άρεσε σε εμένα και την οικογένειά μου!!! (γενικότερα στην κουζίνα μου πειραματίζομαι και αυτό το πείραμα πέτυχε)

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρω με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 πιάτα
  1. 1/2 κιλό χοιρινό ψαχνό χωρίς κόκκαλο
  2. 1 φλυτζανάκι του καφέ ούζο
  3. 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  4. 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα πέντε κομμάτια
  5. 1 κουταλάκι κορν φλαουρ
  6. αλάτι & πιπέρι κατα βούληση
  7. 5 μπαχάρια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξαφρίζουμε το κρέας. Το πλένουμε και το στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

  2. 2

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το χοιρινό και τσιγαρίζουμε.

  3. 3

    Ρίχνουμε τα καρότα και ανακατεύουμε και μετά απο ένα λεπτό σβήνουμε με το ούζο.

  4. 4

    Αφού εξατμιστεί ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τα μπαχάρια.

  5. 5

    Συμπληρώνουμε νερό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε το κρέας για 1,5 ώρα στο 6-7 της κουζίνας.

  6. 6

    Όταν το νερό φτάσει στην μέση, διαλύουμε το κορν φλαουερ σε λιγο κρύο νεράκι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μολίς σωθεί και χυλώσει το ζουμάκι είναι έτοιμο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

athkalf
athkalf @cook_8461746
Αγαπημένο φαγητό για τον χειμώνα!!! Μιαμ!!

Από

ritahlias
ritahlias @cook_8465902
στις
Βόρεια Προάστια,
Οταν ήμουν ανύπαντρη εφτιαχνα πράγματα για εμένα και τις φιλες μου...Τώρα ζώντας σε ένα σπίτι με έναν καλοφαγά σύζηγο & μια μπουμπου που τρελενεται για γλυκά...δημιουργώ πολλά περισσότερα πράγματα απο ότι συνήθιζα να φτιάχνω και πειραματίζομαι ακόμη περισσότερο στην κουζίνα μου.Οι πιο αυστηροί κριτές μου είναι ο άντρας μου και η κόρη μου και αν δεν τους ικανοποιήσω προσπαθώ μέχρι να τελειοποιήσω κάθε μου συνταγή για αυτούς πρώτα και μετά για τους άλλους.
Δες περισσότερα