Χοιρινό Λεμονάτο με ότι βρήκα!
Θέλοντας να κάνω χοιρινό λεμονάτο και να το διαφοροποιήσω λίγο...δημιούργησα την παρακάτω συνταγή!!! Ελπίζω να σας αρέσει όσο άρεσε σε εμένα και την οικογένειά μου!!! (γενικότερα στην κουζίνα μου πειραματίζομαι και αυτό το πείραμα πέτυχε)
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρω με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Υλικά
-
1/2 κιλό χοιρινό ψαχνό χωρίς κόκκαλο
-
1 φλυτζανάκι του καφέ ούζο
-
3 κουταλιές ελαιόλαδο
-
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα πέντε κομμάτια
-
2 καρότα
-
1 λεμόνι
-
1 κουταλάκι κορν φλαουρ
-
αλάτι & πιπέρι κατα βούληση
-
5 μπαχάρια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξαφρίζουμε το κρέας. Το πλένουμε και το στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
-
2
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το χοιρινό και τσιγαρίζουμε.
-
3
Ρίχνουμε τα καρότα και ανακατεύουμε και μετά απο ένα λεπτό σβήνουμε με το ούζο.
-
4
Αφού εξατμιστεί ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τα μπαχάρια.
-
5
Συμπληρώνουμε νερό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε το κρέας για 1,5 ώρα στο 6-7 της κουζίνας.
-
6
Όταν το νερό φτάσει στην μέση, διαλύουμε το κορν φλαουερ σε λιγο κρύο νεράκι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μολίς σωθεί και χυλώσει το ζουμάκι είναι έτοιμο.
Σχόλια (2)