Χοιρινό με βανίλιες
Σήμερα παίρνω το θάρρος να σας περιγράψω μια συνταγή από χοιρινό που σκέφθηκα και υλοποίησα μόνος μου. Μου έδωσαν από το χωριό ένα κιλό βανίλιες και αποφάσισα ότι θα έπρεπε να κάνω κάτι με αυτές. Έτσι δημιούργησα αυτή την συνταγή που ελπίζω να σας αρέσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προαιρετικά όταν ρίχνουμε τις βανίλιες προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμονιού.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και βγάζουμε το κουκούτσι από τις βανίλιες, που αφού τις ραντίσουμε με το κονιάκ (εγώ έβαλα αντίστοιχα τσίπουρο) τις αφήνουμε σε ένα πιάτο στο πλάι.
-
2
Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους.
-
3
Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια.
-
4
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμύδι που έχουμε κόψει σε μικρές φέτες, μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε και το χοιρινό μέχρι να αλλάξουν χρώμα τα κυβάκια οπότε και τα σβύνουμε με το λευκό κρασί. Τα αφήνουμε να πάρουν μια μικρή βράση σε μέτρια φωτιά να ρουφήξουν το κρασί.
-
5
Ρίχνουμε την πάπρικα και την ρίγανη και λίγο νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και χαμηλώνουμε την φωτιά να βράσει το κρέας περίπου μια ωρίτσα.
-
6
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις βανίλιες μαζί με τις πατάτες καί συνεχίζουμε γιά περίπου 20 λεπτά το βράσιμο.
-
7
Σερβίρουμε ιδανικά με πατάτες τηγανιτές.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια