κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινό με δαμάσκηνα σε αμπελόφυλλα

Χοιρινό με δαμάσκηνα σε αμπελόφυλλα

14 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα τυλιγμένα σε αμπελόφυλλα! Ένα πεντανόστημο φαγάκι κατάλληλο για γιορτινό τραπέζι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Έχει λίγο κόπο η συνταγή αλλά ειναι πεντανόστημη!Είναι σημαντικό να δέσετε καλά το ρολό για να μην μας ανοίξει στο ψήσιμο!Εγώ το κάνω σε μικρά ατομικά ρολάκια! Στη περίπτωση αυτή πάρτε χοιρινό φιλέτο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 άτομα
  1. 1 1/2 κιλό μπούτι χοιρινό χωρίς κόκαλο
  2. 1 μεγάλο πράσσο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  3. 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  4. 1 ποτήρι μπράντυ
  5. 4-5 κομμάτια σέλινο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  6. 6 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
  7. 15 κληματόφυλλα μεγάλα ζεματισμένα
  8. αλάτι
  9. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα δαμάσκηνα στο κρασί και στο μπράντυ για 2-3 ώρες να φουσκώσουν.

  2. 2

    Χτυπάμε το κρέας για να πλατύνει και το αλατοπιπερώνουμε.

  3. 3

    Στρώνουμε τα κλημματόφυλλα και τοποθετούμε πάνω το κρέας.

  4. 4

    Βάζουμε το βούτηρο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε το πράσσο και το σέλινο. Όταν σωταριστεί το βγάζουμε και το στρώνουμε πάνω στο κρέας.

  5. 5

    Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και τα βάζουμε πάνω στα λαχανικά μας κατά μήκος.

  6. 6

    Φυλάμε την μαρινάδα από τα δαμάσκηνα.

  7. 7

    Τυλίγουμε το ρολό μας και το δένουμε με σπάγγο.

  8. 8

    Σωτάρουμε το ρολό σε μια κατσαρόλα.

  9. 9

    Το σβήνουμε με την μαρινάδα που μέσα σε αυτή είχαμε τα δαμάσκηνα και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 1 1/2 ώρα!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα