Χοιρινό με δαμάσκηνα σε αμπελόφυλλα
Χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα τυλιγμένα σε αμπελόφυλλα! Ένα πεντανόστημο φαγάκι κατάλληλο για γιορτινό τραπέζι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Έχει λίγο κόπο η συνταγή αλλά ειναι πεντανόστημη!Είναι σημαντικό να δέσετε καλά το ρολό για να μην μας ανοίξει στο ψήσιμο!Εγώ το κάνω σε μικρά ατομικά ρολάκια! Στη περίπτωση αυτή πάρτε χοιρινό φιλέτο.
Υλικά
-
1 1/2 κιλό μπούτι χοιρινό χωρίς κόκαλο
-
1 μεγάλο πράσσο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
-
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
1 ποτήρι μπράντυ
-
4-5 κομμάτια σέλινο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
-
6 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
-
15 κληματόφυλλα μεγάλα ζεματισμένα
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα δαμάσκηνα στο κρασί και στο μπράντυ για 2-3 ώρες να φουσκώσουν.
-
2
Χτυπάμε το κρέας για να πλατύνει και το αλατοπιπερώνουμε.
-
3
Στρώνουμε τα κλημματόφυλλα και τοποθετούμε πάνω το κρέας.
-
4
Βάζουμε το βούτηρο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε το πράσσο και το σέλινο. Όταν σωταριστεί το βγάζουμε και το στρώνουμε πάνω στο κρέας.
-
5
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και τα βάζουμε πάνω στα λαχανικά μας κατά μήκος.
-
6
Φυλάμε την μαρινάδα από τα δαμάσκηνα.
-
7
Τυλίγουμε το ρολό μας και το δένουμε με σπάγγο.
-
8
Σωτάρουμε το ρολό σε μια κατσαρόλα.
-
9
Το σβήνουμε με την μαρινάδα που μέσα σε αυτή είχαμε τα δαμάσκηνα και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 1 1/2 ώρα!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια