Χοιρινό με διάφορα τυριά
Εύκολη συνταγή με χοιρινό για μπουφέ ή για τραπέζι
Υλικά
-
1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
-
λάδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
λίγο χυμό λεμονιού
-
1/2 κιλό τυριά (γκουντα - κεφαλοτυρι - reggato -κασερι) κομμένα σε κύβους
-
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα πολύ καλά το κρέας με το λάδι.
-
2
Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε λίγο νερό, αλατίζουμε προσεκτικά γιατί θα προσθέσουμε και τυριά, ρίχνουμε και πιπέρι όσο θέλουμε και σιγοβράζουμε τόσο ώστε το κρέας να μαλακώσει και να μείνει χωρίς ζουμί.
-
3
Αφού βράσει καλά το κρέας το ρίχνουμε σε πυρεξ και το ανακατεύουμε με τα κομμένα τυριά.
-
4
Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
-
5
Σερβίρουμε ζεστό, καλή όρεξη.
Σχόλια (7)