Χοιρινό με γιαούρτι και τυριά στη γάστρα
Η πανδαισία γεύσεων είναι απερίγραπτη σε αυτή τη συνταγή και το χοιρινό γίνεται μαλακό και ζουμερό... Είναι μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε η πεθερά μου που την κάνει πολύ συχνά σε τραπέζια.Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι, κριθαράκι, κους-κους ή ότι άλλο θέλετε! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γραβιέρα με άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας καθώς και να βάλετε χοιρινές μπριζόλες αντί κομμάτια.Αν βάλετε μικρότερη ποσότητα χοιρινού, θα χρειαστεί λιγότερη ώρα ψησίματος, π.χ. στο μισό κιλό χοιρινού θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα λιγότερο ψήσιμο.
Υλικά
-
1 κιλό χοιρινό σε κομμάτια
-
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1/4 κιλού φέτα τριμμένη
-
100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
-
2-3 ντομάτες σε ροδέλες
-
1 πιπεριά σε κύβους
-
2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
-
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
-
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
-
1/2 ματσάκι άνηθο
-
λίγο αλάτι (με προσοχή γιατί έχει και τα τυριά)
-
πιπέρι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός της ντομάτας και τα αφήνουμε ένα βράδυ να μαριναριστούν σε ένα μεγάλο μπωλ.
-
2
Βάζουμε το μείγμα στη γάστρα και τοποθετούμε τη ντομάτα από πάνω. Αν δεν έχετε γάστρα, μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε μια μεγάλη λαδόκολλα, τυλιγμένο σε πακέτο και αλουμινόχαρτο απέξω γύρω-γύρω και αυτό το πακέτο σε ένα ταψί.
-
3
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα και μετά το χαμηλώνουμε στους 180 για άλλες 1 ½-2 ώρες περίπου, μέχρι να ψηθεί το χοιρινό. Αν θέλετε το αφήνετε και λίγο στο τέλος χωρίς καπάκι για να πάρει επιπλέον χρώμα. Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (4)