Χοιρινό με κάστανα
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας, το κρέας για να ψηθεί θέλει 20-30 λεπτά.
Υλικά
-
1.5-2 κιλά χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
-
1 κιλό κάστανα (βρασμένα και καθαρισμένα)
-
2 κρεμμύδια ξερά χονδροκομμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 ποτήρι λευκό κρασί
-
1 κύβο βοδινού
-
2-3 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ
-
αλάτι -πιπέρι
-
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
-
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες και μόλις σοταριστούν τα αφαιρούμε όλα από τη κατσαρόλα.
-
2
Προσθέτουμε ακόμα λίγο ελαιόλαδο κι αρχίζουμε να σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσθέτουμε πάλι το κρεμμύδι μέσα και σβήνουμε με κρασί.
-
3
Σε ένα ποτήρι με νερό διαλύουμε καλά το κόρν φλάουρ και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι και κουνάμε την κατσαρόλα να ανακατευτεί καλά. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
-
4
Μόλις ψηθεί το κρέας και μαλακώσει ρίχνουμε τον κύβο βοδινού και τα κάστανα (τα οποία έχουμε ήδη βράσει και καθαρίσει καλά) και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μια βράση για 10-15 λεπτά. Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Σχόλια (2)