Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα
Ένα γλυκόξινο νόστιμο φαγάκι για τους λάτρεις της γλυκόξινης γεύσης!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται με ρυζάκι!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζετε τα κυδώνια από τη φλούδα. Τα κόβετε στη μέση και τα βάζετε στο τηγάνι με ένα φλυτζάνι λάδι και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζετε σε μια πιατέλα.
-
2
Στην άλλη κατσαρόλα ροδίζετε το χοιρινό.
-
3
Μετά σωτάρετε το κρεμμύδι, τα σβήνετε με το κρασί, προσθέστε τα μπαχαρικά και το βράζετε για 1/2 ώρα.
-
4
Μετά ρίχνετε τον πελτέ και τα δαμάσκηνα με 1 ποτήρι νερό.
-
5
Πρός το τέλος ρίχνετε και τα κυδώνια και τα σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σχόλια (22)