κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινό με κυδώνια
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Λίγα μυστικά ακόμα

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος βρέχετε συχνά το κρέας και τα κυδώνια με τη σάλτσα, για να μη στεγνώσουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6
  1. 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  2. 1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε κομμάτια (σπάλα ή λαιμό)
  3. 1 κ.σ. γαρίφαλα
  4. 1 φλ. μαυροδάφνη
  5. 1 κομμάτι κανέλα ξύλο
  6. 7 μικρά κρεμμυδάκια
  7. αλάτι
  8. 1 κιλό κυδώνια
  9. 1 κ.σ. ζάχαρη ή μέλι (όχι καλά γεμάτη)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνετε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε το χοιρινό, μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές. Τραβήξτε το με μια τρυπητή κουτάλα.

  2. 2

    Τρυπήστε με τα γαρίφαλα τα κρεμμυδάκια και ρίξτε τα στο ίδιο λάδι.

  3. 3

    Βάλτε ξανά το κρέας στο τηγάνι και σβήτε το με τη μαυροδάφνη.

  4. 4

    Προσθέτετε την κανέλα και το αλάτι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 5' και μετά προσθέτετε ένα φλυτζάνι νερό.

  5. 5

    Σιγοβράζετε το φαγητό σκεπασμένο για 30-40 λεπτά, μέχρι να μισοβράσει το κρεάς με τα κρεμμυδάκια. Αν η σάλτσα είναι λίγη, προσθέστε λίγο ακόμα νερό.

  6. 6

    Καθαρίζετε τα κυδώνια και τα κόβετε στα τέσσερα. Βγάζετε τα σπόρια και τις σκληρές ίνες από το κέντρο και κόβετε κάθε κομμάτι στη μέση κατά μήκος. Σοτάρετε τα κυδώνια στο υπολοιπο λάδι, μέχρι αν ροδίσουν από ολες τις πλευρές.

  7. 7

    Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180°. Μεταφέρετε το κρέας, τα κυδώνια και τα κρεμμυδάκια σε πυρέξ ή πήλινο σκεύος. Πασπαλίζετε τα κυδώνια με τη μισή ζάχαρη. Αδειάζετε από πάνω τη σάλτσα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη.

  8. 8

    Σκεπάζετε με το καπάκι του σκεύους ή με το αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 30-40', μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια και να καραμελώσουν από πάνω.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

Mary Kat
Mary Kat @cook_8450340
Εγώ την συνταγή αυτή τη κάνω σε πήλινη γάστρα και έπιπλέον μισό χυμό πορτοκάλι και 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας. Τι λες?

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα