Χοιρινό με κονιάκ και αποξηραμένα φρούτα

Bαθμολογία: 5
       
 
5 ψήφοι
Arience, 19.02.08
Χοιρινό με κονιάκ και αποξηραμένα φρούτα
photo: greg97

Συνταγή από:

Arience

13 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κομμάτια ψαρονέφρι
  • 3-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5-6 βερίκοκα αποξηραμένα
  • 5-6 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
  • 1 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά γλυκού φασκόμηλο
  • Αλάτι και πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Μέθοδος: Τηγανιού
Περιέχει: Βερίκοκα
Σερβίρει: 2-3
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι
  2. Σοτάρουμε το ψαρονέφρι στο βούτυρο από όλες τις πλευρές
  3. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι μας το βερίκοκα και τα δαμάσκηνα
  5. Σβήνουμε με το κονιάκ
  6. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και χαμηλώνουμε τη φωτιά
  7. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το φασκόμηλο
  8. 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα μας προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας μέλι

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή είναι μια απλή version ενός από τα γιορτινά πιάτα της μαμάς μου. Η κλασική συνταγή γίνεται με χοιρινό με πέτσα στο φούρνο με λάδι, λίγο φυτίνη, και φασκόμηλο, όπου περιχύνουμε το κρέας με τα υγρά του σε τακτά διαστήματα, ενώ η σάλτσα μαγειρεύεται ξεχωριστά. Συνοδεύεται άριστα με λευκό ρυζάκι ή και σκέτο με σαλάτα

Σχετικές συνταγές

    15 Όλα

    #
    Σχόλιο από annakonda, 12-2-09  
    θαυμάσιο! Το κάνω χρόνια, χωρίς φασκόμηλο όμως. Πρέπει να ομολογήσω ότι του πάει πολύ. Επίσης βάζω κόκους διάφορων πιπεριών αντί για σκόνη, μια πρέζα κανέλα και προσθέτω σύκα. Συνταγή για πολλά πηρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Becky, 10-12-09  
    Κι εγώ την άλλη φορά χωρίς φασκόμηλο θα το κάνω! Είναι πολύ έντονη η γεύση του στο πιάτο με αποτέλεσμα να επισκιάζει τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα! Πάντως ήταν εξαιρετική και σίγουρα θα την ξαναφτιάξω!
    #
    Σχόλιο από Arience, 11-12-09  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχολιά σας, παιδιά !
    #
    Σχόλιο από greg97, 26-12-09  
    Πολύ καλή συνταγή! Φασκόμηλο δεν χρησιμοποιήσαμε και προσθέσαμε και αποξηραμένα σύκα. Δεν έμεινε τίποτα!
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 30-12-09  
    Γεια σου Αrience και χρόνια πολλά.Ενδιαφέρομαι να φτιάξω τη συνταγή,όμως θα ήθελα να μου πεις περίπου πόσα γρ.είναι το ψαρονέφρι. Σε ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Arience, 11-1-10  
    Γεια σου elenitsa1980,
    Καλή Χρονιά!
    Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά έλειπα για τις γιορτές και μόλις σήμερα μπήκα. Τα ψαρονέφρι που βάζω συνήθως δεν υπερβαίνει το ένα με ενάμισυ κιλό. Ανάλογα πως θα πέσουν τα κομμάτια του κρέατος. Δεν έχει όμως μεγάλη σημασία εκτός αν βάλεις πολύ μικρή ποσότητα (πχ μισό κιλό) οπότε θα γίνει κάπως βαρυ (αναλογα και με τα γούστα βέβαια..).
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 11-1-10  
    Αrience σε ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ..., 30-11-10  
    και μόνο που τη διάβασα μου τρέξανε τα σαλια...θα την κάνω σίγουρα τα χριστούγεννα..και θα στείλω τη βαθμολογία μου μαζί και με τις εντυπώσεις απο τους φίλους
    #
    Σχόλιο από Gianna78, 17-12-10  
    Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο χρόνο περίπου χρειάζεται μαγείρεμα. Σε χύτρα γίνεται; Είμαι νέα στην κουζίνα και δεν έχω ξαναφτιάξει χοιρινό...
    #
    Σχόλιο από Arience, 20-12-10  
    Λογικά η όλη διαδικασία δεν θα πάρει πάνω από 45 λεπτά. Ανάλογα βέβαια και με το κομμάτι του χοιρινού. Χύτρα νομίζω δε χρειάζεται καθώς το χοιρινό μαγειρεύεται γρήγορα
    #
    Σχόλιο από ΠΟΠΙΔΙΟΝ, 21-12-10  
    μαλλον και αυτη την συνταγη... νομιζω οτι ειναι μεσα στοπνευμα των χριστουγεννων... μολις την φτιαξω και δοκιμασω θα βαθμολογησω και αναλογα
    #
    Σχόλιο από Κέλλη, 22-12-10  
    Arience,όταν λες ένα φλυτζάνι κονιάκ και ένα φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού τι εννοείς? φλυτζάνι του τσαγιού ή του καφέ?
    #
    Σχόλιο από Arience, 4-1-11  
    Καλη χρονια σε όλους !
    Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλα ήμουν εκτός Internet λόγω εορτών. Η ποσότητα των υγρών που βάζω είναι περίπου 1 φλ. τσαγιού. Με το βράσιμο τα πολλα υγρά φεύγουν και με τη προσθήκη του μελιού η σάλτσα δένει. Παρόλα αυτά αν σου φαίνονται πολλά μπορείς να μειώσεις τα υγρά (ανάλογα με το πόση σάλτσα θες στο φαγητό) ή να δέσεις τη σάλτσα με ένα κουταλάκι αλέυρι αν σου φαίνεται πολύ αραιή
    #
    Σχόλιο από Leda, 31-12-11  
    Απίθανη συνταγή, από τις αγαπημένες της οικογένειάς μου. Έχει γίνει σταθερή αξία στο τραπέζι μας!
    #
    Σχόλιο από pig1984, 15-2-14  

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από annakonda, 12-2-09  
    θαυμάσιο! Το κάνω χρόνια, χωρίς φασκόμηλο όμως. Πρέπει να ομολογήσω ότι του πάει πολύ. Επίσης βάζω κόκους διάφορων πιπεριών αντί για σκόνη, μια πρέζα κανέλα και προσθέτω σύκα. Συνταγή για πολλά πηρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Becky, 10-12-09  
    Κι εγώ την άλλη φορά χωρίς φασκόμηλο θα το κάνω! Είναι πολύ έντονη η γεύση του στο πιάτο με αποτέλεσμα να επισκιάζει τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα! Πάντως ήταν εξαιρετική και σίγουρα θα την ξαναφτιάξω!
    #
    Σχόλιο από Arience, 11-12-09  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχολιά σας, παιδιά !
    #
    Σχόλιο από greg97, 26-12-09  
    Πολύ καλή συνταγή! Φασκόμηλο δεν χρησιμοποιήσαμε και προσθέσαμε και αποξηραμένα σύκα. Δεν έμεινε τίποτα!
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 30-12-09  
    Γεια σου Αrience και χρόνια πολλά.Ενδιαφέρομαι να φτιάξω τη συνταγή,όμως θα ήθελα να μου πεις περίπου πόσα γρ.είναι το ψαρονέφρι. Σε ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Arience, 11-1-10  
    Γεια σου elenitsa1980,
    Καλή Χρονιά!
    Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά έλειπα για τις γιορτές και μόλις σήμερα μπήκα. Τα ψαρονέφρι που βάζω συνήθως δεν υπερβαίνει το ένα με ενάμισυ κιλό. Ανάλογα πως θα πέσουν τα κομμάτια του κρέατος. Δεν έχει όμως μεγάλη σημασία εκτός αν βάλεις πολύ μικρή ποσότητα (πχ μισό κιλό) οπότε θα γίνει κάπως βαρυ (αναλογα και με τα γούστα βέβαια..).
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 11-1-10  
    Αrience σε ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ..., 30-11-10  
    και μόνο που τη διάβασα μου τρέξανε τα σαλια...θα την κάνω σίγουρα τα χριστούγεννα..και θα στείλω τη βαθμολογία μου μαζί και με τις εντυπώσεις απο τους φίλους
    #
    Σχόλιο από Arience, 20-12-10  
    Λογικά η όλη διαδικασία δεν θα πάρει πάνω από 45 λεπτά. Ανάλογα βέβαια και με το κομμάτι του χοιρινού. Χύτρα νομίζω δε χρειάζεται καθώς το χοιρινό μαγειρεύεται γρήγορα
    #
    Σχόλιο από ΠΟΠΙΔΙΟΝ, 21-12-10  
    μαλλον και αυτη την συνταγη... νομιζω οτι ειναι μεσα στοπνευμα των χριστουγεννων... μολις την φτιαξω και δοκιμασω θα βαθμολογησω και αναλογα
    #
    Σχόλιο από Leda, 31-12-11  
    Απίθανη συνταγή, από τις αγαπημένες της οικογένειάς μου. Έχει γίνει σταθερή αξία στο τραπέζι μας!
    #
    Σχόλιο από pig1984, 15-2-14  

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Gianna78, 17-12-10  
    Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο χρόνο περίπου χρειάζεται μαγείρεμα. Σε χύτρα γίνεται; Είμαι νέα στην κουζίνα και δεν έχω ξαναφτιάξει χοιρινό...
    #
    Σχόλιο από Κέλλη, 22-12-10  
    Arience,όταν λες ένα φλυτζάνι κονιάκ και ένα φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού τι εννοείς? φλυτζάνι του τσαγιού ή του καφέ?
    #
    Σχόλιο από Arience, 4-1-11  
    Καλη χρονια σε όλους !
    Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλα ήμουν εκτός Internet λόγω εορτών. Η ποσότητα των υγρών που βάζω είναι περίπου 1 φλ. τσαγιού. Με το βράσιμο τα πολλα υγρά φεύγουν και με τη προσθήκη του μελιού η σάλτσα δένει. Παρόλα αυτά αν σου φαίνονται πολλά μπορείς να μειώσεις τα υγρά (ανάλογα με το πόση σάλτσα θες στο φαγητό) ή να δέσεις τη σάλτσα με ένα κουταλάκι αλέυρι αν σου φαίνεται πολύ αραιή

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Νόστιμα δώρα
    Φέτος τις γιορτές, αντί να σπάτε το κεφάλι σας ...
    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...
    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό του ψ...
    10 συμβουλές για να μην πάρετε βάρος στις γιορτές
    Είναι πολύ συνηθισμένο για πολλούς από εμάς τις...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 98 αγαπημένων συνταγών, του/της paparatsi
    συνταγές με κρέας
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της Κέλλη
    Χριστουγεννιάτικα εδέσματα
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    χοιρινο
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Χριστούγεννα
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της Μουστρουφίτσα