κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινό με κονιάκ και αποξηραμένα φρούτα
Arience
Arience @cook_8449682

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή είναι μια απλή version ενός από τα γιορτινά πιάτα της μαμάς μου. Η κλασική συνταγή γίνεται με χοιρινό με πέτσα στο φούρνο με λάδι, λίγο φυτίνη, και φασκόμηλο, όπου περιχύνουμε το κρέας με τα υγρά του σε τακτά διαστήματα, ενώ η σάλτσα μαγειρεύεται ξεχωριστά. Συνοδεύεται άριστα με λευκό ρυζάκι ή και σκέτο με σαλάτα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2-3
  1. 2 κομμάτια ψαρονέφρι
  2. 3-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  3. 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 5-6 βερίκοκα αποξηραμένα
  5. 5-6 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
  6. 1 φλιτζάνι κονιάκ
  7. 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  8. 1 κουταλιά σούπας μέλι
  9. 1 κουταλιά γλυκού φασκόμηλο
  10. Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι

  2. 2

    Σοτάρουμε το ψαρονέφρι στο βούτυρο από όλες τις πλευρές

  3. 3

    Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι

  4. 4

    Προσθέτουμε στο τηγάνι μας το βερίκοκα και τα δαμάσκηνα

  5. 5

    Σβήνουμε με το κονιάκ

  6. 6

    Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και χαμηλώνουμε τη φωτιά

  7. 7

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το φασκόμηλο

  8. 8

    10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα μας προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας μέλι

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

Από

Arience
Arience @cook_8449682
στις