Χοιρινό με λαχανικά στη γάστρα
Κομμάτια χοιρινού μαριναρισμένα. με πατάτες και λαχανικά και φέτα στη γάστρα!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν δεν έχουμε γάστρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί με λαδόκολλα!! Ευκολο, γρήγορο και νόστιμο! Δοσολογίες δεν έγραψα, διότι ο καθένας μπορτεί να βάλει τόσο όσο του αρέσει και ότι του αρέσει! είναι απο τα φαγητά που μπορείς να κάνεις πολλούς συνδυασμούς
Υλικά
-
χοιρινό κρεας κομμένο σε μικρά κομμάτια
-
πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
-
2-3 ντομάτες σε φέτες
-
φετες κρεμμύδια σε
-
καρότα κομμένα καρέ
-
φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
-
2 πράσινες πιπεριές κομμένες στα
-
μανιτάρια (προαιρετικά)
-
2-3 σκελιδες σκορδο χωρις το φύτρο
-
Για τη μαρινάδα
-
λάδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
λιγο ξύδι (οχι βαλσάμικο)
-
χυμος απο ένα λεμόνι και ξύσμα
-
μπούκοβο (εάν προτειμάται τα πικάντικα)
-
θυμάρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Απο το προηγούμενο βράδυ βάζουμε το κρέας με τα υλικά της μαρίνάδας να μαριναριστεί όλο το βράδυ (μαλακώνει και γίνεται και πιο νοστιμο).
-
2
Το επομενο πρωί ρίχνουμε σε γάστρα το κρέας μαζι με τη μαρινάδα. Ρίχνουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σκορδο, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα καρότα και τις ντομάτες.
-
3
Προσθέτουμε λιγο λαδάκι αν χρειάζεται και νεράκι!
-
4
Κλεινουμε και ψηνουμε για 2 ώρες στος 200 αναλόγως την κουζίνα μας!
-
5
Προς το τέλος ρίχνουμε και την φέτα μας. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο..
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (20)