Χοιρινό με μοσχάρι στη γάστρα θεϊκό
Την συνταγή αυτή μου την έδωσε μια φίλη μου και είναι πραγματικά τέλεια!!! Κάντε την και θα με θυμηθείτε!
Υλικά
-
600 γρ. μοσχάρι γάλακτος
-
600 γρ. ψαρονέφρι
-
5 πατάτες
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
-
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
-
1 φύλλο δάφνης
-
5 κόκκους πιπέρι
-
200 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μερίδες και το στραγγίζετε.
-
2
Το σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με το μισό λάδι, μέχρι να πάρει χρώμα.
-
3
Ρίχνετε το κρασί, το αφήνετε για 10 λεπτά και βάζετε το κρέας σε γάστρα.
-
4
Προσθέτετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, τις ντομάτες τριμμένες, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, ένα φλιτζάνι νερό και τα βράζετε για 10 λεπτά.
-
5
Ρίχνετε το κρέας στη σάλτσα, τους κόκκους του πιπεριού, σκεπάζετε τη γάστρα και το ψήνετε στους 170 βαθμούς για 2 ώρες.
-
6
Βγάζετε τη γάστρα από το φούρνο, προσθέτετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, λίγο χλιαρό νερό και συνεχίζετε το ψήσιμο για μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και οι πατάτες.
-
7
Αφαιρείτε το καπάκι από την γάστρα, ρίχνετε το τυρί και αφήνετε να λιώσει λίγο, μέχρι να πάρει χρώμα. Το φαγάκι μας είναι έτοιμο.
Σχόλια