Χοιρινό με παραπούλια
Παραδοσιακό πεντανόστιμο φαγητό.
Υλικά
-
1 &1/2 κιλό χοιρινό από σπάλα καλύτερα η ψαρονέφρι
-
1 κιλό παραπούλια (θα τα βρείτε στις λαϊκές αγορές) πλυμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια, και ζεματισμένα σε μπόλικο καυτό νερό
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
1 κούπα λάδι
-
αλάτι
-
1-2 λεμόνια
-
1 κουταλιά κορν φλαουρ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια το πλένουμε καλά, το στραγγίζουμε το αλατίζουμε και το σοτάρουμε στη κατσαρόλα με το λάδι για 5 λεπτά.
-
2
Ρίχνουμε λίγο πιπέρι, να βγάλει το άρωμα του και προσθέτουμε και το κρεμμύδι ενώ εξακολουθούμε να σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά.
-
3
Ρίχνουμε καυτό νερό να σκεπαστεί το κρέας, και σιγοβράζουμε για μία ώρα περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό καυτό. Μόλις το
-
4
Κρέας μαλακώσει χωρίς να βράσει εντελώς,προσθέτουμε και τα παραπούλια.
-
5
Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν έχει βράσει καλά το κρέας, χωρίς να παραβράσουν τα χόρτα και έχει μείνει με ελάχιστη σάλτσα.
-
6
Διαλύουμε 1 κουταλιά κορν φλάουρ σε χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο φαγητό μας.
-
7
Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και είναι έτοιμο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια