Χοιρινό με πλιγούρι
Νόστιμο και πολύ θρεπτικό φαγητό. Το θρεπτικό πλιγούρι παντρεύεται τέλεια με το κρέας του χειμώνα, το χοιρινό.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρέας. 'Ύστερα από 4-5 λεπτά, όταν η μια πλευρά από το κρέας σκουρύνει, με μια ξύλινη κουτάλα το γυρίσουμε ώστε να ψηθεί από την άλλη. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
-
2
Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό, μέχρι να καλυφτεί το κρέας και σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει και μείνει με το λάδι του και λίγο ζωμό, περίπου 2 δάκτυλα.
-
3
Την ώρα που ξεκινά να βράζει κρέας, σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι και το μουλιάζουμε με χλιαρό νερό, αφού πρώτα το έχουμε πλύνει κάτω από τη βρύση με σε ένα σουρωτήρι.
-
4
Όταν βράσει το κρέας, αποσύρουμε από τη φωτιά το σκεύος. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
-
5
Σουρώνουμε το πλιγούρι, το οποίο έχει πλέον μαλακώσει και παραμένει σπυρωτό, και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Το πλιγούρι απορροφά αμέσως τον ζωμό, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε το φαγητό για πέντε λεπτά.
-
6
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο κύμινο το πιάτο μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια