κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινό με πορτοκάλι και μαυροδάφνη

Χοιρινό με πορτοκάλι και μαυροδάφνη

valentinakon
valentinakon @cook_8475385

Χοιρινό κρέας συνήθως από σπάλα ή μπούτι κομμένο μικρά κομματάκια μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με χυμό πορτοκάλι, μαυροδάφνη και μπόλικα μπαχαρικά!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλύτερα είναι το χοιρινό να είναι από σπάλα γιατί γίνεται πολύ μαλακό και δε στεγνώνει. Τα μπαχαρικά τα βάζουμε και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι για να βγάλουν τα αρώματά τους.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 kg χοιρινό κρέας (καλύτερα από σπάλα ή μπούτι)
  2. 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  3. 1 κούπα χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  4. 1 κούπα μαυροδάφνη
  5. 1 κ.γ. κανέλλα
  6. 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  7. 5 κόκκους μπαχάρι
  8. 2 φύλλα δάφνης
  9. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζετε το κρέας σε μια κατσαρόλα και το τσιγαρίζετε.

  2. 2

    Προσθέτετε τα μπαχαρικά του (εκτός από το αλάτι που το βάζετε στο τέλος του μαγειρέματος) και το κρεμμύδι.

  3. 3

    Μόλις τσιγαριστεί και το κρεμμύδι σβήνετε το φαγητό με το χυμό πορτοκάλι και το αφήνετε να πάρει μια βράση.

  4. 4

    Στη συνέχεια προσθέτετε και τη μαυροδάφνη και το αφήνετε να βράσει σε δυνατή φωτιά 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το οινόπνευμα.

  5. 5

    Κλείνετε το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το φαγητό να βράσει περίπου μία ώρα μεχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει και λίγο η σαλτσούλα του.

  6. 6

    Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε και το αλάτι.

  7. 7

    Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι ή πουρέ πατάτας

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

valentinakon
valentinakon @cook_8475385
στις