Χοιρινό με πορτοκάλι και μαυροδάφνη
Χοιρινό κρέας συνήθως από σπάλα ή μπούτι κομμένο μικρά κομματάκια μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με χυμό πορτοκάλι, μαυροδάφνη και μπόλικα μπαχαρικά!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλύτερα είναι το χοιρινό να είναι από σπάλα γιατί γίνεται πολύ μαλακό και δε στεγνώνει. Τα μπαχαρικά τα βάζουμε και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι για να βγάλουν τα αρώματά τους.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε το κρέας σε μια κατσαρόλα και το τσιγαρίζετε.
-
2
Προσθέτετε τα μπαχαρικά του (εκτός από το αλάτι που το βάζετε στο τέλος του μαγειρέματος) και το κρεμμύδι.
-
3
Μόλις τσιγαριστεί και το κρεμμύδι σβήνετε το φαγητό με το χυμό πορτοκάλι και το αφήνετε να πάρει μια βράση.
-
4
Στη συνέχεια προσθέτετε και τη μαυροδάφνη και το αφήνετε να βράσει σε δυνατή φωτιά 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
-
5
Κλείνετε το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το φαγητό να βράσει περίπου μία ώρα μεχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει και λίγο η σαλτσούλα του.
-
6
Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε και το αλάτι.
-
7
Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι ή πουρέ πατάτας
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια