Χοιρινό με σέλινο

Bαθμολογία: 4.7857
       
 
14 ψήφοι
ΤΖΕΝΗ ΣΑΛΜΑ, 01.01.05

Περιγραφή

Μια κλασσική και χριστουγεννιάτικη συνταγή που αγαπάει όλη η Ελλάδα

Χοιρινό με σέλινο
photo: zanice

Συνταγή από:

ΤΖΕΝΗ ΣΑΛΜΑ

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
  • 500 γρ. σέλινο
  • 500 γρ. σέλερι
  • 1 σελινόριζα
  • λάδι αλάτι πιπέρι
  • 2 αβγά
  • χυμό ενός λεμονιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Κουζίνα: Ελληνική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Αβγά
Σερβίρει: 4
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Σωτάρουμε καλά το κρέας και από τις δύο πλευρές.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ανάλογο νερό για να βράσει, περίπου 2 κούπες. Το αφήνουμε να σιγοβράσει.
  3. Εν τω μεταξύ, πλένουμε το σέλινο, το σέλαρ και τη σελινόριζα, αφού την έχουμε καθαρίσει και την έχουμε κόψει σε φέτες πάχους ενός εκατοστού.
  4. Τα ζεματάμε για 5 λεπτά, να φύγει η αψάδα τους.
  5. Οταν το κρέας έχει μισοβράσει τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  6. Από αυτό το σημείο δεν ανακατεύουμε ξανά το φαγητό.
  7. Οταν βράσουν ετοιμάζουμε το αβγολέμονο, το ρίχνουμε και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην σας τρομάζει, είναι πολύ εύκολο φαγητό.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Για να περιορίσετε τα ζωικά λιπαρά της συνταγής, αφαιρέστε το ορατό λίπος από το χοιρινό πριν μαγειρευτεί

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-10-07  
    Ερώτηση: τι είναι το σέλαρ; Μήπως εννοεί σέλερι;
    #
    Σχόλιο από ada, 9-2-08  
    Οντως πολύ νόστιμο και πολύ απλό-γρήγορο.Το φτιάχνω συνεχεια...
    Εγω βαζω και λιγο κορν φλαυορ στο αυγολεμονο για να ''δεσει''!
    #
    Σχόλιο από Popitsa, 29-3-08  
    Geia sas Epeidi leipw polla xronia apo Ellada to iliko selar mou einai agnwsto Egw kserw mono to selino kai tin selinoriza. Mallon exw xasei episodio xaxa!!
    #
    Σχόλιο από patreas, 1-1-09  
    ετσι την φταχνω και εγω μπαβο
    #
    Σχόλιο από Asteraki, 7-2-09  
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 25-4-10  
    Αν εξαιρέσουμε το σέλαρ, το φτιάχνουμε και μας αρέσει πάρα πολύ αυτό το φαγητό!
    #
    Σχόλιο από Conna, 27-11-10  
    Τέλειο χειμωνιάτικο φαγάκι ... δυστυχώς δεν πρόλαβα να το αυγοκόψω ... επεσε το σοι μέσα στην κατσαρόλα και την αδειάσαν. Την επόμενη φορά θα τους δεσω για να προλάβω !!!
    #
    Σχόλιο από litsa d, 25-12-10  
    το αγαπημενο μου!!!!
    #
    Σχόλιο από ΜάριοςΖώης, 25-12-10  
    Το φτιάχνω τώρα μόλις. Είναι το αγαπημένο μας Χριστουγεννιάτικο φαγητό.
    Συγχαρητήρια.
    Αλλά...δύο λεμόνια παρακαλώ. Να είναι λίγο ξυνούτσικο.
    #
    Σχόλιο από muffinaki33, 28-12-10  
    το καλυτερο φαγητακι για τις κρυες νυχτες τον εορτων αλλα και οχι μονο
    #
    Σχόλιο από spinter, 6-1-11  
    πολυ νοστιμο.... δεν εμεινε ουτε δειγμα..
    #
    Σχόλιο από frapedia, 11-10-11  
    Ειναι απο τα αγαπημενα μου!
    Εγω βάζω μόνο σελινοριζες (καθολου πρασινα δηλαδη) και αντι για αυγολεμονο βαζω μονο λεμονακι...για πιο Light!
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 18-2-13  
    Από τα πολύ αγαπημένα μας φαγητά.Οχι μόνο για τα Χριστούγεννα αλλά για όλο το χειμώνα.
    Μάλλον σέλερι εννοεί η φίλη μας>
    #
    Σχόλιο από christmast, 20-2-13  
    #
    Σχόλιο από Ματίνα Σ., 5-3-13  
    Αγαπημένο φαγητό. Εγώ δένω το αυγολέμονο με κορν φλάουρ. Πέντε πηρουνάκια και από μένα. Ανεβάζω φωτογραφία.
    #
    Σχόλιο από kompostas, 19-10-14  
    Φιλενάδα ευχαριστώ, βγήκε πολύ νόστιμο! Θα ήθελα μόνο λίγο πιο αναλυτικά τις οδηγίες πχ κόψιμο λαχανικών και χρόνος βρασιματος.

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ada, 9-2-08  
    Οντως πολύ νόστιμο και πολύ απλό-γρήγορο.Το φτιάχνω συνεχεια...
    Εγω βαζω και λιγο κορν φλαυορ στο αυγολεμονο για να ''δεσει''!
    #
    Σχόλιο από Popitsa, 29-3-08  
    Geia sas Epeidi leipw polla xronia apo Ellada to iliko selar mou einai agnwsto Egw kserw mono to selino kai tin selinoriza. Mallon exw xasei episodio xaxa!!
    #
    Σχόλιο από patreas, 1-1-09  
    ετσι την φταχνω και εγω μπαβο
    #
    Σχόλιο από Asteraki, 7-2-09  
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 25-4-10  
    Αν εξαιρέσουμε το σέλαρ, το φτιάχνουμε και μας αρέσει πάρα πολύ αυτό το φαγητό!
    #
    Σχόλιο από Conna, 27-11-10  
    Τέλειο χειμωνιάτικο φαγάκι ... δυστυχώς δεν πρόλαβα να το αυγοκόψω ... επεσε το σοι μέσα στην κατσαρόλα και την αδειάσαν. Την επόμενη φορά θα τους δεσω για να προλάβω !!!
    #
    Σχόλιο από litsa d, 25-12-10  
    το αγαπημενο μου!!!!
    #
    Σχόλιο από ΜάριοςΖώης, 25-12-10  
    Το φτιάχνω τώρα μόλις. Είναι το αγαπημένο μας Χριστουγεννιάτικο φαγητό.
    Συγχαρητήρια.
    Αλλά...δύο λεμόνια παρακαλώ. Να είναι λίγο ξυνούτσικο.
    #
    Σχόλιο από muffinaki33, 28-12-10  
    το καλυτερο φαγητακι για τις κρυες νυχτες τον εορτων αλλα και οχι μονο
    #
    Σχόλιο από spinter, 6-1-11  
    πολυ νοστιμο.... δεν εμεινε ουτε δειγμα..
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 18-2-13  
    Από τα πολύ αγαπημένα μας φαγητά.Οχι μόνο για τα Χριστούγεννα αλλά για όλο το χειμώνα.
    Μάλλον σέλερι εννοεί η φίλη μας>
    #
    Σχόλιο από christmast, 20-2-13  
    #
    Σχόλιο από Ματίνα Σ., 5-3-13  
    Αγαπημένο φαγητό. Εγώ δένω το αυγολέμονο με κορν φλάουρ. Πέντε πηρουνάκια και από μένα. Ανεβάζω φωτογραφία.
    #
    Σχόλιο από kompostas, 19-10-14  
    Φιλενάδα ευχαριστώ, βγήκε πολύ νόστιμο! Θα ήθελα μόνο λίγο πιο αναλυτικά τις οδηγίες πχ κόψιμο λαχανικών και χρόνος βρασιματος.

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-10-07  
    Ερώτηση: τι είναι το σέλαρ; Μήπως εννοεί σέλερι;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από frapedia, 11-10-11  
    Ειναι απο τα αγαπημενα μου!
    Εγω βάζω μόνο σελινοριζες (καθολου πρασινα δηλαδη) και αντι για αυγολεμονο βαζω μονο λεμονακι...για πιο Light!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Νόστιμα δώρα
    Φέτος τις γιορτές, αντί να σπάτε το κεφάλι σας ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    <Νοριτσα> Αγαπημενες συνταγες
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της mely61
    MEATLOVER
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της Fanniretak
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της formatmakis
    φαγητά
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της Conna
    Κυριακάτικο τραπέζι
    Ένα βιβλίο 196 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa