κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινό με σέλινο
ΤΖΕΝΗ ΣΑΛΜΑ
ΤΖΕΝΗ ΣΑΛΜΑ @cook_8448572

Μια κλασσική και χριστουγεννιάτικη συνταγή που αγαπάει όλη η Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην σας τρομάζει, είναι πολύ εύκολο φαγητό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
4
  1. 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
  2. 500 γρ. σέλινο
  3. 500 γρ. σέλερι
  4. λάδι αλάτι πιπέρι
  5. χυμό ενός λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Σωτάρουμε καλά το κρέας και από τις δύο πλευρές.

  2. 2

    Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ανάλογο νερό για να βράσει, περίπου 2 κούπες. Το αφήνουμε να σιγοβράσει.

  3. 3

    Εν τω μεταξύ, πλένουμε το σέλινο, το σέλαρ και τη σελινόριζα, αφού την έχουμε καθαρίσει και την έχουμε κόψει σε φέτες πάχους ενός εκατοστού.

  4. 4

    Τα ζεματάμε για 5 λεπτά, να φύγει η αψάδα τους.

  5. 5

    Οταν το κρέας έχει μισοβράσει τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

  6. 6

    Από αυτό το σημείο δεν ανακατεύουμε ξανά το φαγητό.

  7. 7

    Οταν βράσουν ετοιμάζουμε το αβγολέμονο, το ρίχνουμε και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

Sitronella
Sitronella @Sitronella
Ερώτηση: τι είναι το σέλαρ; Μήπως εννοεί σέλερι;

Από

ΤΖΕΝΗ ΣΑΛΜΑ
στις