Χοιρινό με σέλινο
Μια κλασσική και χριστουγεννιάτικη συνταγή που αγαπάει όλη η Ελλάδα
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην σας τρομάζει, είναι πολύ εύκολο φαγητό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Σωτάρουμε καλά το κρέας και από τις δύο πλευρές.
-
2
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ανάλογο νερό για να βράσει, περίπου 2 κούπες. Το αφήνουμε να σιγοβράσει.
-
3
Εν τω μεταξύ, πλένουμε το σέλινο, το σέλαρ και τη σελινόριζα, αφού την έχουμε καθαρίσει και την έχουμε κόψει σε φέτες πάχους ενός εκατοστού.
-
4
Τα ζεματάμε για 5 λεπτά, να φύγει η αψάδα τους.
-
5
Οταν το κρέας έχει μισοβράσει τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
-
6
Από αυτό το σημείο δεν ανακατεύουμε ξανά το φαγητό.
-
7
Οταν βράσουν ετοιμάζουμε το αβγολέμονο, το ρίχνουμε και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
Σχόλια (14)